Ayur Veda och Triphala

Nu har jag skummat boken ”du är vad du äter” av Gillian McKeith och något så trassligt är ju dömt att misslyckas. Denna bok är inte för vanliga dödliga som tappar taget runt vilket hörn som helst.

Det finns vissa saker som man kan ta till sig och få in i sin vardag, men en så heltäckande omvändelse av hela sitt liv är det nog inte många som klarar utan att tv är med hela tiden och filmar framgångarna, som gjort för att misslyckas.

Jag hittade en gammal nyhet för mig som jag faktiskt hade tappat bort i minnet,
Triphala.  Triphala kommer ur det Vediska hälsosystemet som jag verkligen tror på, men som även det kräver lite väl mycket av en västerlänning för att lyckas.

Ayur Veda är ett Indiskt hälsoprogram som faktiskt är det äldsta vi har och systemet är godkänt av WHO, så det är bra. Jag har ju haft min knasmage i alla år och testade just Triphala som är en tablett man tar med vatten varje dag och tänk att magen kommer igång och fortsatte fungera för mig. Jag skickade även en burk till en vän sedan barnsben och även hon sa att Triphala gjorde att hennes mage fungerade.

I Stockholm finns en liten affär som heter Veda Lila där man kan handla Triphala, det finns även att beställa på nätet om man bara googlar på Ayur Veda så hittar man andra företag som kan skicka hem det man vill ha.

I det Vediska systemet testas man och delas in i vad de kallar doshor. Man är Vata, Pitta eller Kapha. Det är olika egenskaper som styr oss och det är så spännande att göra de där testerna. Jag har själv varit och blivit undersökt av en kille som kan det här med olika pulsar och annat som hör till den här kunskapen.
Sen när man vet vilka doshor som styr en då får man hjälp med olika örter/oljor och det finns underbara behandlingar som man kan välja.

Jag ska köpa sesam olja som man ljummar och be min man massera in…..
                                                                             
                                                  

27 kommentarer på “Ayur Veda och Triphala

  1. Vendettanbettan:Åhh de där nya Crunchy Doodles lite hårdare knorpigare är mina favoriter, men nu när jag ska gå ner i vikt så vågar fan inte äta sånt. Börjar jag kan jag inte sluta..Jag har bestämt mig för att till påsk ska jag handla chokladpraliner hos Betsy Sandberg sen ska jag äta så många jag vill och bara njuta. Det är väl ett fint mål va? Fast man ska inte ha belöning i mat/godisform enlig viktväktarna men gud vad ska man då ha för mål som lockar? Köpta nya kläder? Äh det är inte alls så kul…mest bara svettigt att prova kläderna.Nu har jag precis ätit en god wookmiddag som min man har lagat. Ibland är det så skönt att få sätta sig vid dukat bort.Kramsingar på dig

  2. nej det är mycket bättre att dricka linfröna på kvällen så att man får gå på toa på morgonen. annars kan man bli lite bubblig och så i magen hela dagen för det tar några timmar innan det händer något. och ja, det blir slemmigt i vattnet av fröna. men det är bara att hälla i sig. men det är jätteviktigt att man fyller på med vatten i glaset för annars blir det bara en tjock gröt som är omöjlig att svälja. jag brukar ta lite yogurt att svälja ner med också. ja, jag vet att det låter äckligt men det är inte så farligt. det är värt det, jag lovar.

  3. Jag sa inte att du skulle använda det till hunden, jag menade att det fanns liknande preparat till människor. TerniCol är faktiskt framställt i första hand till människor, djurvarianten kom till i efterhand. Vi säljer enbart djurvarianten, men Colostrum har en hemsida där man kan beställa.

  4. Barbro:Den där råmjölken är det säkert protein i så jag nöjer mig med de tabletter som jag köpte idag. Men tack för att du bryr dig!Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s