Bästa BantningsKuren

                                                                      

Vem har sagt att livet ska vara rättvist? I DN idag så har de stort uppslag om den metod som jag själv via internet på ett tidigt stadie gick ner i vikt med. Atkins eller jag gjorde en liknande diet och kilona bara rann av mig, folk som jag träffade ute kände inte igen mig på håll. Mäkta stolt var jag hos njurläkaren och talade mig varm för den här dieten, men se den var ju inte bra för mig. Jag ska inte äta för mycket protein..

Men nu efter stor test i USA så visar mina egna rön att jag hade rätt för att inte tala om Atkins så nedsablad som han har blivit genom åren.
Det finns ju alltid olika vägar att gå med samma metod, man kan ju idiotköra precis som det står i alla böcker eller så gör man sin egen variant.

Jag ska nu ta med mig artikeln och alla mina andra böcker och papper om Atkins till min dietist. Jag tänkte att hon kunde börja fundera över hur man kan nyttja den metoden, även när man som mig inte får äta så mycket protein. Det är ju fettet det handlar om..man får öka på det intaget för att få energin som man tappar av sitt minskade protein intag.

I DN är det ett repotage om Maria Tauson, henne hittade jag på nätet då när jag höll på och hon är en klok kvinna som kan det här med Atkins och har hittat sitt eget sätt att leva och hålla sin vikt.

Så alla mina bloggande vänner här som suckar och borde så mycket när det gäller vikten. Gå ut och köp hem boken om Atkins och sätt er och läs, smyg igång på ett vis som passar er och håller er till det så ska ni få se på bantning som heter duga. Ni kommer att vara så mätta att ni knappt orkar äta alla mål, blir man sugen kan man alltid göra en mousse av 70% choklad och grädde.

Man slutar inte äta grönsaker/kolhydrater man bara väljer vissa sorter. Sen kan man ju göra allt efter boken och vara väldigt strikt, men jag är mer för att man lär sig vad det handlar om och gör det som passar just mig själv.

I början kan man hoppa över bröd…sen bakar man eget med sojamjöl och typ dinkel så får man mycket protein i brödet och kan då få äta sitt älskade bröd, en tunn skiva till frukosten.

Avundsjukt tänker jag på hur lätt det var att gå ner i vikt med den här metoden och så får jag inte använda den på grund av njurarna. Men en frisk person behöver inte tänka så alls, bara sätta igång.
Idag ska jag ner till viktväktarna igen och jag har nog tappat 1 kilo denna vecka, det var ju ”hälsosamt” för vikten att må urk igår.

Atkins: Ät nästan obehindrat av protein och fett, men begränsa kolhydraterna mycket hårt. Första veckorna bara 20 gram kolhydrat per dag, senare 50 gram per dag. Betonar motion.
Så  står det om Atkins och jag kan lova att man klarar av det utan att späka sig med så lite kolhydrater i början. Man kan ta en light modell och det funkar så bra även det, (för mig var det så).

 

8 kommentarer på “Bästa BantningsKuren

  1. Hej Maggis, det är kul när man hittar något som fungerar. Jag är ju så infernalisk strålningsskadad efter min cancertid. Så dietisterna vet inte vad de ska hitta på för nu vill jag ju inte väga 100kg ( nu gör jag inte det)men mittemellan ett streck och barbapappa skulle ju vara idealet.Men…… det är ju det där med njurar och tarmar och allt annat som inte får belastas. Tar mej en titt på AtkinsKram Wanja

  2. Men jag såg en dokumentär på Discovery om Atkins-dieten, och de hade inte mkt bra att säga om dieten. Hmm, vet inte vem jag ska lyssna på längre. Kramar

  3. Saffra:I DN idag så står det om helt ny undersökning som de har hållit på med i ett år och Atkins ska vara bäst både på viktnedgång och när det gäller blodprover de har testat under tiden.

  4. Spännande det här med undersökningar som visar helt motsatta resultat. Sista ordet är säkert inte sagt om Atkins. Det gäller ju att hitta en metod som fungerar för en själv. Något man kan leva med. Jag skulle inte kunna leva med Atkinsmaten resten av livet. Vilken ”metod” man än väljer så funkar den ju om man bara följer den. Det är just det där med att kunna hålla vikten sedan. VV funkar också jättebra så länge man orkar hålla på med det. Det är därför jag menar att man måste hitta sitt eget sätt som passar den egna sociala situationen och helt enkelt vad man tycker om att äta. Det är ju verkligen jättesynd att du inte kan välja det sätt som egentligen passar dig. Att tillsätta mer fett i din mat borde väl iof inte vara något problem? Jättespännande att höra vad dietisten kommer fram till. Stora kramenAnnika

  5. Pankan:Du har så rätt och det är precis så jag menar att man måste hitta sin egen väg. För mig var det inte Atkins hela vägen jag gjorde så att det blev en diet som passade mig för jag vill inte vara utan så mycket kolhydrater som Atkins metoden vill.Men jisses så fint man kommer igång och ner i vikt av den metoden. Jag har börjat äta med smör nu och det verkar fungera på min viktnedgång nu.Det är nog så att man kan följa vilken diet som helst bara man orkar fullfölja den när man är klar. Min dotter som jag har tjatat om tidigare gick ner över 20 kilo med den form av Atkins som jag ”gjorde” och hon håller sig fint. Drar bara in på kolhydrater lite om hon går upp några kilo så visst funkar det.Hur är det med dig min lilla rosenknopp har du slutat vara sjuk nu? Hoppas du fick en ”vårlik” promenad idag. Här dröjer våren nog ett tag till, vi har gott om dimma och fukt här i hufudstaden.Varmaste kramen till dig

  6. Hej. Jag vet inte så mycket om ATkins så det är spännande att läsa. För mig fungerade det med Herbalifes produkter så jag håller nog med om det att det finns mycket som fungerar och det gäller att hitta sin egen väg i djungeln, för det tycker jag allt att det är det här med olika dieter och kostråd hit och dit.Sunda förnuftet och att inte ge upp räcker långt.

  7. Elisabeth:Men visst är det så att man får pröva sig fram till det som funkar för just en själv.Jag går på viktväktarna men gör väl ändå något eget av det hela. Jag har ju fel på mina njurar och inte så mycket funktion kvar så jag skulle aldrig våga pröva Herbalifes produkter då jag inte vet vad som är i och hur mina njurar skulle klara av det. Jag tränar och såg att du också gjorde det. Just veckan som har gått har jag varit risig så det har bara blivit lite hundpromenader och lite cykling på motionscykel. Men jag hoppas snart vara igång igen.Trevlig med en ny besökar välkommen igen!Kram Maggan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s