Mina ådror är Ok..

Idag har även jag öppnat en blogg på annan plats. Just nu känns det som om luften har gått ur inte bara mig utan hela bloggen. Jag undrar om alla har tagit semester och slutat blogg för säsongen?
Kanske ska jag ta lite paus och vända mig mot livet runt om mig några dagar? Strunta i att sitta här och uggla.
Jag är ju humörs människa så vi får väl se hur det blir framöver..antar att jag kommer sitta här och glo.

-Igår var jag till kirurgen och vilka spännande saker det finns här i livet. Det var ju mina kärl som han skulle titta på och på min mage, men vad det innebar visste jag inte.
Han tog fram en liten dosa med en pennliknande sak som han förde över venerna på handleden, ett susande och brusande ljud hördes och det var mina blodbanors ljud. På så vis kunde han höra att det var rätt fart/tryck i mina vener så att det går fint att öppna upp  mig där och koppla ihop några större vener och så lägger de in som en smal ”korv” liknande sak som kommer att ligga under min hud sen. Om man har bloddialys så är det i den man sticker när man ska dialysera. Det går inte att dialysera blod som venerna ser ut normalt man måste ha ett kraftigare kärl att jobba med.

Jo, allt var ok så om jag väljer bloddialys så kan jag få det. Sen var det magen som han ville titta på och så fick jag ligga på en brits och bli klämd på njurarna. De var inte så stora och det blev jag så himla glad över att höra. Om de är för stora kan man inte ha påsdialys. Just min sjukdom kan ge njurar som väger många kilo styck, jag läste om en kille som de opererade bort njurarna på. Den en vägde över 5 kilo och den andra över 3 kilo.

Nu måste jag kila….

8 kommentarer på “Mina ådror är Ok..

  1. Vilken vacker bild du har hittat. Jag har lite tid till att blogga just nu. Vad olika liv vi lever här på bloggen. Hur vår vardag ser ut, som din idag. Det är det som är härligt med bloggen att vi möts oavsett miljö och hur vi lever. Ta hand om dig, Rosa.

  2. När jag jobbadde natt som sjukvårdsbiträde på Umeå regionssjukhus (akutavdelningar) var där många patienter med påsdialys. Det gick enkelt och smärtfritt och alla jag kom i kontakt med sa att de kände sig mycket friskare och piggare. De som hade bloddialys var ju lite sjukare ”i grunden” men även de sa att det var stor skillnad före dialysen mot efter. Renandet av blodet var kraftgivande.Jag hoppas du blir lika mycket hjälpt! KRAM!! /Katrin

  3. Nej du fick inte min kommentar. Tur att du har bra ådror. Det har jag med tror jag. Det är ju viktigt. Man kan inte se in i sitt innanmäte dock. Synd! Men man känner ju hur man mår.Fin bild på flickan där uppe! Idag blåser det här igen. Tycker inte om blåst! Ska ut och kratta det sista. Vi hörs!

  4. Bloggsvar:Jo det är viktig forskning, det finns väldigt lite kunskaper om vad som sker sen med all medicin som kommer ut i Naturen. Du skriver ”killarna” men, en av de som fick pengarna var en kvinna och en en man. Jag skrev ”två av de andra forskarna” inte vilket kön de var.Benämningen forskare, läkare, doktor mm ÄR inte könsneutrala ord och de får folk (även mig) att associera till manliga utövare av yrket.Dax att hitta nya ord?Ha det gott! /Katrin

  5. Hej Det var väl ett bra utfall av besöket på kirurgen? Verkar hoppfullt för Dig!Självklart är man mer ute nu när det börjar bli vår o sommar.Men lite bloggande skall man väl hinna med.Desstuom kan man ju fotoblogga med mobilen.Och dela med sig av naturupplevelserna.:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s