Hur är det med dina vener? Mina är ok

 I förrgår var jag till kirurgen, vilka spännande saker det finns här i livet. Det var ju mina kärl som han skulle titta på och min mage, men vad det innebar visste jag inte.
Han tog fram en liten dosa med en pennliknande sak som han förde över venerna på handleden, ett susande och brusande ljud hördes, det var mina blodbanors ljud. På så vis kunde han höra att det var rätt fart/tryck i mina vener, så att det går fint att öppna upp  mig där och koppla ihop några större vener och så lägger de in som en smal ”korv” liknande sak som kommer att ligga under min hud sen. Om man har bloddialys så är det i den man sticker när man ska dialysera.

 Det går inte att dialysera blod som venerna ser ut normalt man måste ha ett kraftigare kärl att jobba med.

Jo, allt var ok så om jag väljer bloddialys så kan jag få det. Sen var det magen som han ville titta på och så fick jag ligga på en brits och bli klämd på njurarna. De var inte så stora och det blev jag så himla glad över att höra. Om de är för stora kan man inte ha påsdialys. Just min sjukdom kan ge njurar som väger många kilo styck, jag läste om en kille som de opererade bort njurarna på. Den en vägde över 5 kilo och den andra över 3 kilo.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s