Tankar om sorg

                                                                  Det är konstigt med begravningar, man är så rädd för allt den ska göra med en och när man väl är där och har gått igenom den vill man inte vara utan den stunden.

Begravningen är ju till för oss som överlever, konstigt kan det låta men så är det. Det är som om det ofattbara först blir fattbart när man sitter där och tittar på kistan och tänker det ofattbara, att i den ligger kroppen eller skalet efter min syster.

När det är över och man samlas till en kopp kaffe efteråt, så slappnar man av och livet kommer tillbaka igen. Man sitter plötsligt och ler åt något någon berättar och då vet man att livet går vidare fast det samtidigt är en helt omöjlig tanke.


Sorg tar tid, den frågar inte om lov den bara tar sin plats. Första året kallas inte sorgeår för intet. Man går igenom alla speciella dagar, födelsedagar, jul, påsk utan den person man saknar och det känns det kan jag ju säga på en gång.
Många tårar och djupa suckar har man framför dig under året. Sen kände i alla fall jag att när året gått sitt varv så var det väldigt skönt att vakna dagen därpå. Jag satte in ett foto på bloggen på min syster på hennes dödsdag. Det var helande att göra så och på något konstigt vis så var det en början på ett nytt år, som inte kändes så tomt och tungt som året innan hade gjort.

 

3 reaktioner till “Tankar om sorg

  1. Livet gör sig påmint nu när man blivit lite äldre. Allt var så självklart när man var ung. Nu börjar folk dö ifrån en. Inte kul! Men inget man kan göra ett jävla skit åt.

    Va´har du bytt gardiner igen? Fint! Jag höll på och pröva och pröva men till slut måste man ju sätta ner klacken. Det tar lite tid att designa och ha sig. Men det ska vara kul annars får det vara…

  2. Jag testar och testar jag vill ju inte ha för mycket färg utan lite lagom..kommer nog att testa fler gardiner.
    Har varit in till stan och handlat barnböcker till en grabb som fyller 9 år imorgon. Hittade en om medeltida borgar, så härliga teckningar och så en stor Atlasbok med härliga bilder om hur vår värld ser ut.
    Sen skulle vi gått på en utställning som Nyckelviksskolan har i helgen men jag orkade inte åka dit efter stan så det får vi ta imorgon före kalaset.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s