Vad är drömmar gjorda av?

Tänk så man kan drömma ibland, jag vaknar upp och förundras. Plötsligt har min man och jag ett hus som står tomt efter hans föräldrar, vilket vi tydligen inte har brytt oss om tidigare. Det var spännande att gå in i huset och titta och så slår det mig att vi ska flytta dit. Men tveksamt och lite läskigt är det, jag har det ju så bra där vi bor med allt så bekvämt omkring oss.

På utsidan ser huset litet ut och slitet, men inuti är det så ljust och vackert att jag ganska snabbt börjar att planera. Hittar även en byrålåda med helt nya trosor i vackert rödblommigt tyg och tänker så bra de vill jag ha, men funderar också över om min fd svärmor verkligen köpte den typen av trosor? En gördel..är det en drömsk pik eller? Nej den vill jag inte ha..

Sen ser jag att det är en väldigt stor trädgård som hör till huset. Men baksidan visar en hög mur och jag klänger mig upp för att se vad som är bakom den. Då kommer en person, vet inte könet och säger att det är Säpos hus. Detta stora hemlighetsfulla hus får mig att känna respekt och lite rädsla.

Vad har jag för hemligheter bakom den där muren? Jag kan inte förstå att vi inte redan har flyttat in i huset, varför har det fått stå helt tomt och övergivet?

Det var med en besvikelse jag vaknade..inget hus bara en dröm.

Sitter i soffan med en filt runt axlarna och dricker mitt kaffe. På tv har jag fått in ett naturprogram från Namibia. Så vackra bilder och djurlivet frodas runt om ett vattenhål. Hundratusentals blodnäbbsvävare flyger i enorma fågelmoln för att hastigt sätta sig och dricka vatten. De är så många att andra djur står på kö avvaktande till vattenhålet. Elefanterna står i en lång rad och väntar, så många är fåglarna fast de är små ungefär 10 centimeter och påminner om våra gråsparvar i färgen bortsett från näbben då som är röd. Denna lilla vävare är tydligen en art som det finns mest av i hela världen. Så att en sumpsköldpadda ivrigt väntar på att få sig en vävare till frukost spelar mindre roll i överflödet. 

16 kommentarer på “Vad är drömmar gjorda av?

 1. Så fint du beskriver drömmen…drömmar undrar jag ofta vad de vill säga egentligen. Gör mig fundersam, för ovanlighetens skull… *L*

  Kram till dig och ha en fin kväll 🙂

 2. Spännande och lite skrämmande med Säpo mitt i allt. Birgittas tolkning verkar ju stämma för dig, och det är ju bara du som kan känna vad som passar in, eller inte, som hon så klokt säger.
  Hmm…vi är nog många som jobbar i och med vårt undermedvetna. Ha det bra !

 3. Jag måste säga att Birgittas tolkning var bra. Vi är nog vår egen inre polis för mycket. Men vi har ju vuxit upp i ett land som har ordet LAGOM – det är vi ensamma om i världen. Finns inte i engelskan t ex. Kanske därför alla egentligen är sossar från höger till vänster. Drömmarna är ju till för att vi ska kunna bearbeta verkligheten och det är fascinerande hur bra dom är på det. Drömmarna alttså. Om vi bara kan tolka….

  Hur som vill jag säga ett stort GRATTIS och överlämna några vitsippor som jag plockade i går. Hipp hipp…

  Vilken vacker bild du har där uppe. Tjusigt!

 4. Palena…Åhh vilket bra minne du har Tack så mycket, jag sätter vitsipporna i en vacker vas. Jag får nog lov att göra en tårta idag, jag vet aldrig vilka som dyker upp lika bra att vara förberedd.
  Ja, visst gjorde hon en kanon tolkning.
  Kram på dig

 5. Vilken läsvärd blogg, Livsglimtar, och så BRA du skriver! 🙂
  Hittade hit när jag sökte på ”hemligheter”, för jag skulle kolla om jag fick upp min nya blogg http://hemligheter.nu

  Du beskriver din dröm så bildmässigt och bra så jag ser alltsammans framför mig, som i en film… 🙂 Intressanta tolkningar Birgitta och du själv kom fram till! Jag tror absolut att många drömmar, särskilt så speciella som den här, har ett budskap från vårt Undermedvetna… Saker vi egentligen VET, men inte släpper fram till vårt Medvetna Jag…

  Läste för många år sedan en bok av en terapeut, som hade en intressant metod för drömtydning: man tar de olika inslagen i drömmen, ett efter ett, och säger ”Jag är x, som…” Ett av bokens exempel är en kvinna som bl a drömmer om en garderob – och när hon säger ”Jag är en proppfull garderob”… inser hon att hon behöver rensa ut en massa saker som hon inte längre behöver…
  Den metoden stämmer väl bra med Birgittas fina tolkning?

  Din beskrivning av naturprogrammet är också väldigt levande – vilken vacker bild…”fågelmoln”…!

  Ska uppdatera mig på din blogg, men ville skriva den här kommentaren först. Sköt om dig! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s