Nu vet jag hur rubbad hjärtrytm känns

Mina kära vänner, nog kunde man tro att Viggo tog kål på mig, men så var det inte utan min kropp packade ihop så fint av sig själv i tisdags.

Jag gjorde mig lite fin för jag skulle ju hälsa på mitt gamla jobb, gick en sväng med Watson och blev sittande på en soffa vid en busshållplats, flämtandes efter ork. Det var till att hasa sig hem och ta det lite piano. Jag lagade lunch, hehe jag överdriver lite, slängde in en färdigmat i mikron. Åt i långsam takt och bara kände att jag blev sämre och sämre.

Ringde min njursyrra och hörde vad jag skulle göra med en puls en bra bit över hundra fast jag låg ner. Hon pratade med min läkare som sa ”kom hit på en gång” Kastade mig i en taxi, tänkte åka tåg och tunnelbana först, men min man fick spader när han hörde det, ”ta taxi NU sa han”.

På njurmottagningen fick jag lämna prover och ta EKG vilket visade ojämn hjärtrytm och väldigt hög puls fast jag då hade legat en bra stund. Min njurläkare ringde en hjärtspecialist för att höra vad hon skulle göra med mig, för hem kunde hon inte skicka mig.

Så jag fick hasa mig ner till akuten med EKG remsor och remiss. Alla proverna de tog på njurmottagningen var ok när det gällde njurarna, så de fattade inte vad det var. Min sjuksyrra undrade om jag hade ätit bananer som jag skulle? Visst låter det kul som fråga, när man mår urdåligt, har du ätit bananer? Ja, men det har med kalium att göra, det är mycket sånt i bananer och om det blir för lite kalium så mår inte hjärtat bra. Men allt var ok, Ge apan en banan till.

Ja, vad gör man på akuten oavsett hur man kommer in? Jo man väntar, men efter några timmar och nytt EKG och andra prover så la de in mig för rubbad hjärtrytm. Jag tror fan snart att allt är rubbat. Forslades till hjärtsviktsavdelningen.

Nä usch ska ni veta, då grät jag när jag kom på avdelningen. Det blev bara för mycket, räcker det inte med njurfelet ska hjärtat trassla också. Nya mätningar och tester, börjar bli som en nåldyna i ena handen för jag har ju lovat kirurgen att jag aldrig ska låta dem sticka mig i vänsterarmen, den ska sparas till ev framtida dialys. Så en kanyl i armvecket, tänk att det är så besvärligt att sova med en sån. Sen hopkopplad med en stor dosa på magen som satt fast i sex ditklistrade plattor, sladdar, många sladdar var det. Så där har jag nu legat  för observation, pulsen har skenat över hundra så fort jag rörde mig. Sen hade fabbor doktorn sett hela sex sekunder av konstighet på min EKG under natten, just det som hände var inte alls bra sa han, så de måste ha mig kvar ännu en natt för att se om det hela upprepades.

Tack och lov hände ingen natten till idag så på ronden idag kom läkaren och jag på att jag kan komma tillbaka och ta ett ultraljud på hjärtat en vanlig arbetsdag. Bara jag får komma hem tänkte jag.

Det finns inget ord för just min hjärtrytmsrubbning, kan ha med hormoner att göra pga övergångsålder. Jag har fått två nya tabletter som ser ut som små hjärtan. De gjorde att pulsen gick ner och mitt skenande blodtryck är väl närmast normalt idag.

Jag är hemma igen och jag är trött, men så tacksam över att jag så lindrigt slapp ur klorna på hjärtmedicin.

Nu ska jag inte alls tala om de jätte trosor som jag och min rumsgranne fick när vi kom dit. Jag överdriver inte om jag säger att vi nog både fick plats i ett par. Sen har jag inte skrivit ett dugg om hur ung jag kände mig där bland alla gamlingar som likt mig, hasade sig fram med klisterlappar, sladdar och dosan hängande ut mellan två knappar i rocken. Den lila fina rocken, kan inte annat säga än att det är skönt material i rockarna.

Jag tror inte jag säger mer just nu, hoppas ni alla har haft det bättre än mig. Jag orkar nog inte kommentera idag, men jag är snart igång igen, har ju lite att läsa i kapp.

Kram på er alla!

16 kommentarer på “Nu vet jag hur rubbad hjärtrytm känns

 1. :-/
  Gumman då…
  Så jävla trist att det här oxå ska stöka till det!

  Själv hade jag 7 sek störning. Och då jag inte hade ont så gjordes inget av det.
  Som de sa till mej så kunde det bara va så..

  Skönt är det att du är hemma igen!
  Vet att vi är lika då det gäller sjukhus..
  Hemma är bäst!
  Ta hand om dej och låt andra ta hand om dej nu!
  Tankar och en massa kramar på dej! 🙂

 2. Langar in en klase bananas, från en apa till en annan.Förstår att du blir ledsen och rädd, tänk bara på dig själv nu!

  Värme..

 3. Ojojoj, vilken pers och pina. Men du kan då se ljus i mörkret, eller “livglimtar”, helt enkelt. =) Ta det nu lugnt och vila.
  Tack för alla dina goda kommentarer och råd under månaden som gått. Ser fram emot att du kommer tillbaka, men vänta tills du orkar !!! Kom ihåg….bara för din egen skull och ingen annans !
  Ha det gott och en banan till kan nog inte skada !
  PS ..chokladen var superb.. DS
  Hälsning moivoila

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s