Prisar sjukvården…

Idag har jag den stora glädjen att prisa sjukvården! Smidigt flöt jag runt i systemet och fick mina mätningar och röntgenstrålar på rätt ställe. Det var en otroligt trevlig man som skötte testningen av bentätheten.

Tidigt kommer man till sjukhuset när man har det här sjukresekortet, eftersom man förväntas samåka med andra får man åka tidigare för att inte komma sent, vilket gör att man kommer för tidigt.

Men idag blev det så att jag fick komma in direkt på mätningen av bentätheten, sen gled jag över till hjärt/lungröntgen och kom in nästan direkt där med. Så  jag var klar med allt vid den tid jag egentligen skulle kommit till bentäthets mätningen. Inte illa alls…

Jag hade stora lungor sa röntgensyrran, fick ta två plåtar till med större foto för att de skulle få plats. Mycket man inte vet om sig själv och vilken farlig fart de hade på röntgen. Massor av kunder som flöt ut och in hela tiden.

Så nu fick jag hela eftermiddagen till skänks helt oväntat.

Igår träffade jag min nya sjuksyster och hon var trevlig, så det kommer att funka bra. Vi pratade i 1½ timme och jag var rätt slut när jag kom hem. Sov som en stock i soffan och resten av dagen/kvällen var jag trött. Vi stack iväg till Willys och handlade och det skulle jag inte ha gjort igår, det blev lite för mycket.

Nå, min nya syrra berättade en del nya saker som att jag kommer att bli luddig i skallen när jag blir sämre. Tröttheten gör att man mest vill sova och med det kommer väl då, den där luddigheten. Sen pratade vi om att få en ny njure, de tar inte bort mina egna njurar utan de får sitta kvar, det visste jag. Men en del går omkring med fyra njurar för de tar inte ut den donerade njuren om den slutat fungera, utan sätter in en ny i ljumsken på andra sidan. Vilket gör att man kan gå omkring med fyra njurar i kroppen.

Men vi som har cystnjure kan bli tvingade att operera bort våra egna njurar då de hela tiden växer (cystorna växer) så njurarna kan bli så stora att de tränger ut andra organ. Nu pratar vi om många kilos vikt. Jag kommer att se gravid ut med tiden, hoppas bara att det växer ut på bredden istället för rakt ut vid magen.

På tal om kilon så fick jag en chock idag när jag fick ställa mig på vågen inför bentäthets mätningen. Men hur kan jag ha gått upp så mycket? Det måste vara vatten i kroppen nu som ger så många kilo extra. Syrran sa igår till mig att jag skulle sänka mitt vätske intag till 1½ liter per dygn allt för att hjälpa hjärtat att inte få jobba så hårt för att med njurarnas hjälp få ut vätskan. Så jag ska börja imorgon med att mäta upp dagens liter vatten och sen en halv liter till kaffe och mjölk/yogurt.

Igår kom dottern flängande och skulle pussas och mamma/pappagrisa sig, gud vilken mammagris hon är. Men igår var det lite speciellt för hon och en till på jobbet skulle akut flyga till Tyskland och jobba. Helst skulle de tagit flyget igår, men de var ju tvungna att hämta sina pass och packa lite så de flög dit imorse. Hon skulle till Munchen, stavas kanske inte så, ska väl vara ett tyskt u med prickar på… sånt har inte jag vad jag vet. Där har de sin ölfest nu, så med lite tur kan de kanske roa sig lite på fredag innan de åker hem.

Nu ska jag äta lite lunch och så ut med Watson, sen blir det snarkofagen= soffan och sova en stund.

4 kommentarer på “Prisar sjukvården…

 1. Hej vännen! Va bra att det kan gå smidigt på stora sjukhuset oxo, när jag va på samma ställe sist, både provtagning o träffa läkare så flöt det fantastikt bra då oxo. Och det är precis som du beskriver det: man får en extra stund på dagen o planerat. Själv har jag flängt med irländare i centrum idag, slut va jag efteråt men det funkade bra oxo. Passade på att fylla på pillerskåpet, lika bra att ta allt man får tänkte jag och fick med mig TVÅ stora kassar…men hallå…..jag måste va sjuk tänkte jag då…haha…snacka om inbillnings frisk….och sen tänkte jag igen; (vilket är ovanligt) ; friskt sinne-sjuk kropp är en dålig melodi så jag måste väl fixa kroppen då för sinnet trivs jag me…Sänder allt jag kan till dej!!! Både änglar och välsignad energi….och några pussar o kramar på en gång!!!

  KRAM Millanmill

 2. Så mycket att tänka på som man inte behövt tänka på när allt var som det skulle.
  Ibland måste man verkligen lära om.
  Hoppas det inte blir alltför jobbigt och hoppas att du får en ny välfungerande njure snart.

  Joda, du har ett ü, prickarna ligger till höger om å och ska tryckas ned direkt före u då blir det ü.
  Hoppas din dotter får det jättebra i Tyskland!

  Qram

 3. Alltså…vad du får vara med om. Skönt att allt gick bra trots det andra som låter så otäckt. Jag har ju aldrig hört talas om din sjukdom så detta är helt nytt.

  En varm kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s