Huka er gubbar och gummor här ryker lyktstolpen

Satt här i godan ro och plötsligt så small det hiskligt utanför. Jag hoppade flera meter av rädsla och kunde inte för mitt liv fatta vad det var som lät så ruggigt högt. Tittade ut och såg en bil som snabbt åkte iväg… kvar på vägen låg lyktstolpen med Gå över gatan gubben helt hopknycklad mitt i vägbanan och så en annan plåtbit hoptryckt.

Idioten måste ha varit påverkad för han/hon körde först på den lilla refugen och sen där skylten stod precis vid övergångsstället. Tänk att bara köra rakt över en helt stolpe så där mitt på dagen på en raksträcka och så bara åka iväg som inget har hänt. Fan rent ut sagt att jag inte såg nummerskylten. Här bor så många barn och för den delen vuxna, så det borde vara straffbart att köra så fort.

Jag ringde gatukontoret för felanmälan, så de kom och hämtade allt och satt upp nytt. Men jag fick själv hjälpa till och flytta på det tunga skräpet då jag åkte iväg till vårt centrum och bilarna inte kunde åka förbi skylten. Jag och en tjej som kom i en bil hjälptes åt att flytta det hela åt sidan.

När jag kom hem från min utflykt så var det städat och ny skylt uppsatt. Heder åt en snabb insats från dem.

Nu har jag äntligen köpt ett par nya jeans, ett par som sitter uppe, gud så skönt. De enda jag kan ha just nu är för stora i midjan och åker ner, konstig modell på de brallorna. Så köpte jag lite underbrallor för mina börjar se för rassliga ut. Egentligen skulle jag vilja ha rejäla doningar i bomull. Men det hittar man inte var som helst. Sen får de ju inte se för taskiga ut, vill ju inte skämmas när man tar av sig för undersökningar och sånt…eller vad tänkte ni på?

Sexiga underkläder var det många år sedan jag slutade med…något så obekvämt och med läbbiga konstgjorda material fick man leta efter. Jag döpte om mig till tant raffa för att skoja om det med min stackars man, som inte får se något raffset nu för tiden.

Men raffset på en medelålders småfet tant, nä tack jag tror jag avstår. Skulle bara kännas fånigt att kråma omkring i sånt. Jag vill nog vara som jag är, inte mycket att göra åt.

17 kommentarer på “Huka er gubbar och gummor här ryker lyktstolpen

 1. Helena… Jag möblerar om i ren tristess tror jag, ibland får man roa sig bäst man kan.
  Där ser man, det är inte alls lugnt och skönt på landet, där får man ducka både för bilar och timmer.
  Jag ska nog ringa polisen idag och fråga varför de aldrig står på pass här uppe hos oss och kollar fart och nykterhet. Var ju inte så länge sedan min son blev påkörd av en bakspegel när han gick över ett övergångsställe. Han blev påkörd där i fel fil om du fattar vad jag menar… bilen genade över där han sonen gick och tittade åt andra hållet för det var ju där i från bilarna skulle komma. Jäkla dårar och jag är mest förbannad över hur de kör i ett så stort område med så mycket människor.
  Men polisen sitter kanske och vaktar villaområdena istället, där är det så mycket viktigare med både vägbular och att folk inte åker för fort. Vi i höghusområden har väl alltid fått klara oss bäst fan vi kan när det gäller både fartmonster och hyreshöjningar. Hoppsan där kom det både surhet och fördomar skuttande.. hahah men det bjuder jag på.
  Kram

 2. Tack för kommentarerna i min blogg!
  En fröjd att titta in här. Humor blandat med alvar. Appropå underkläder, shoppade igår inför Cypernresan. Fick syn på ett par beigefärgade trosor, typ body som gick över midjan och skulle hålla in magen samt valkarna. Tänkte att de kunde passa under klänningar. Jag hade inte läsglasögonen framme utan läste fel på prislappen. I kassan visade det sig att de kostade 325 kronor styck. Avstod från köpet. Roligare kan man ha för pengarna. Inte värt priset för att dölja min putande mage. Det är ju så jag ser ut, d.v.s. lite rund.

  Appropå donationer, tror jag att många inkl. mig själv skulle kunna donera något från kroppen som vi kan avvara för att hjälpa en okänd människa till ett friskt liv.

  Var riktigt rädd om dig!
  Varma Kramizzar

 3. Hej på dej du! Du har en berättarförmåga utan dess like! Ojoj!. Raffset i underkläder, ja, men inte är du småfet, väl? Haha, lite får man unna sig, men – det måste sitta snyggt, självklart. Och bomullstrosor är inte fy skam, dom är sköna. Må så bra. Kram!

 4. Hejsan! Och tack för din kommentar hos mej, jag blir alltid lika glad över det du skriver, tack! 🙂
  Jo, mycket är på G här hos oss, vissa kvällar snurrar det i skallen av allt att hålla reda på och planera osv. men på samma gång ska det bli roligt, jag har saknat kundkontakten. Jag tror att du skrev i nåt inlägg för en tid tillbaka att du varit på pedikyr, det är sånt jag jobbar med….. 🙂
  Sänder över kramar till dej, ha det bra, Cia

 5. geddfish.. önsketänkande ett jag utan volang= bilring. Men du får nog försöka se en ljus kvinna som trodde att hon var 1,73 tills han som skulle mäta bentätheten mätte mig och sa att jag var 1,71. Nä, nu börjar förfallet, nu har kotorna hopat sig så jag har krympt. Sen har jag mina extra kilo som jag kämpar tappert med att bli av med och för varje gång jag ledsnar på att banta så går jag upp igen till den trygga rejäla övervikten. Nu suckar jag för jag har ju precis med start i måndags börjat sköta mig igen…men sitter här med en påse med nötter som jag i desperation rev åt mig på Willys när vi handlade där ikväll. Nötterna har ett överdrag av honung… kan inte honung vara bra mot förkylning? Vi låssas att det är så…
  Kram sa jag det?

 6. Cia… halloj, så kul att det börjar snurra igång. Pedikyr är det bästa som finns, undrar om du bor långt ifrån mig? Var det inte du som stod och tittade hem till mig en dag i våras? Vi skulle vinka med en röd sjal nästa gång eller hur var det eller blandar jag ihop allt nu?
  Jag önskar dig all lycka och en massa kunder nu inför din start. Jag har ju min egen pedikyrist heter det så? Sedan många år, vi umgås lite privat också det är så skönt att få fötterna fixade och så viktigt det är. Jag har inga som helst problem med fötterna utan gör det i förebyggande syfte och för njutningen.
  Många kramar och så håller jag tummarna att allt går bra!

 7. Javisst var det jag som vinkade hem till dej i våras över viken… 😉 Jag bor en bit ifrån dej antar jag …jag bor i Finland! Men du, det är väl inget avstånd för en pedikyr eller varför inte en avslappnande ansiktsbehandling?! 😉 Tack för all lyckönskning, jag har tagit beslutet att flytta min salong från stan till landet så lite spännande att se om kunderna kommer efter och om det kommer nya.
  Hoppas att du har det bra och att ni har haft ett lika vackert höstväder som vi haft idag! Kramar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s