Cold cream ingen nyhet precis

Redan innan jag klev ur sängen så kändes det att dagens väder var grått. Energisnålt väder ger ingen kickstart.

Satte mig här och fick en marknadsundersökning att svara på som handlade om nya Dove:s reklam som riktar sig till äldre, skinntorra kvinnor. Ni har nog alla sett reklamen med äldre nakna kvinnor. Jag har ju gud bevars både blivit äldre, torrare med åren så jag har ju gått på alla dessa nya smörjmedel. Jag som aldrig har varit torr i skinnet har nu fått ett nytt problem att böka med. Jag undrar om inte även män blir skinntorra med åren? Eller skulle det vara något som bara vi kvinnor drabbas av? Kunde vara kul att se lite nakna killar/gubbar sitta där och visa upp sig som ett nytt grepp om sin skinntorrhet.

Cold cream uppfanns av grekerna, de gjorde en blandning av olivolja, bivax, vatten och rosenblad. Så det är ju inget nytt det här med att smörja sig, sminka sig eller dofta gott, så har vi hållit på i alla tider. Men man kan ju undra  både hur de såg ut och luktade i vissa tider, eller så ska vi vara glad att vi slipper det. Vad sägs om att täcka sina ansikten med en glasyr av äggvita som makeup? Kunde inte det vara ett billigare sätt att i nutid strama upp fejjan istället för att köpa alla dessa dyra krämer som påstås lyfta oss både här och där.  Äggvitan använde kvinnorna när Drottning Elizabeth l använde sig av ett vitt puder av malen alabaster eller stärkelse för att försköna sitt ansikte.

Klart att huden är en stor marknad, den väger mellan 2,5 och 4,5 kg, om den breddes ut skulle den täcka en yta av ca två kvadratmeter. Klart att det finns stora ekonomiska intressen att få oss att klena in kräm på hela den ytan, finns pengar att tjäna.

5 kommentarer på “Cold cream ingen nyhet precis

 1. Vem vill se gamla skinntorra män på bild och i reklamfilmer???
  Nä tacka vet jag mjuka, qvinnliga former även om de är ack så torra.
  🙂
  Läste en gång för länge sedan en intervju med Lillbabs där hon sagt att en sak hon inte gillade med sin äldre kropp var att huden lixom blev två nummer för stor.
  Det vet jag nu är sant…
  Man blir inte bara torr när man blir äldre alltså.
  Sicket aber…
  *L*
  Ja, ja, gudskelov så har man en chans att bli vackrare inuti i alla fall.
  Qram

 2. Intressant – jag ska pröva ett äggvitelyft. Låter nyttigt och miljövänligt. Jag har varit skinntorr sen ungdomen känns det som, är gravt beroende av hudkräm.

  Stort tack förresten för dina frukosttips inför nästa måndag, jag skolla vällingläget här på redaktionen – och den där avokadomackan ska jag testa redan nu till lunch (oj, har klockan blivit så mycket…).

 3. hEJ KOMPIS…HAR VARIT PÅ SMÅ SEMESTER I SKÅNE HEMMA NU..HÄR KOMMER EN KRAM FÖR GÅRDAGEN OCH SENARE FÅR DU DAGENS KRAM..Millanmill

 4. Kul om hud!
  Är det inte östrogenbristen som är boven i dramat här…fast då borde ju alla karlar vara fullständigt snustorra jämt…nja….det tål att tänkas lite mer på.

  Kramar!!!

 5. Finns så mycket hot hela tiden, tänker på kvinnokroppen. Känns som om jag är en tickande bomb och går i väntans tider på allt som ska hända. (Tänker på det du nu berättar eller klimateriet osv) Har en mor som varit förskonad från det mesta så jag hoppas på hennes arvsanlag. Annars så försöker jag bli vän med tyngdlagen för den märker jag börjar dra mer och mer på det mest märkliga ställen som jag inte räknat med. Ögonlocken är inte heller lika pigga och huvudvärk har börjat dyka upp vid mensen. Inser att det är kroppen som kanske får jobba extra mycket. Nä det här var inga rosa tankar att börja morgonen med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s