Jag åker gärna med Afrika och Bosnien…

La la la la sitter här och nynnar för mig själv efter att ha lyssnat på intervjun med Mick Jagger på morgonprogrammet. Tja, skönt att män får se ut som ett däck i fejjan utan att bli passé…längtar tills vi även kan se kvinnor med alla rynkor i behåll stå upp för sitt utseende och tillåtas bli gamla. Senast igår såg jag en komisk film med Jane Fonda, hon är säkert över 60 år, på lite håll såg hon så vacker ut att det inte är klokt. Tänker på vilket livs lidande det säkert har varit för henne att ha en så tjusig yta. Budskapet säger att vi inte duger som vi ser ut, samma predikan hela tiden.

Men gårdagen var en skööön dag. Vi åkte iväg och handlade lite mat och vin och jag kilade in till Almia och köpte en vacker överdel i silke. Så ljuvlig att ha på kroppen… tänker på showen vi ska till på torsdag, då vill jag vara lite fin.

Sen var jag bjuden över till min vän millanmill då hennes son fyllde 30 år och skulle ha lite baluns i vår gemensamma lokal som hyresgästföreningen håller i. (Där jag var och handlade loppis böcker förra helgen). God mat och trevlig sällskap bjöds jag på där, mötte en klasskompis till min dotter som jag inte har sett på åratal. Dottern skulle självklart varit med, men hon blev matförgiftad igår och låg och ropade på Ulrik halva natten. Så det blev till att gå på kalaset själv…

Det blir så tydligt att man mår så himla bra när man får umgås lite med andra människor, äter gott och har det mysigt. Trött var jag när jag haltade hem… haltade för att klacken på min härliga gamla in trampade boots helt plötsligt hade eroderats bort. Jag stod där vid buffén och skulle förse mig när jag plötsligt gungade bakåt. Märkligt och inte fattade jag att det var halva klacken som givit vika. Jag tittade på golvet efter vad det var jag hade klivit i…

Idag är mannen med ungarna på den där lektionen man måste delta i för att få övningsköra med sina barn. Jaha, alltid hittar staten på några nya sätt att snyta till sig lite pengar av folk. Byråkraternas mecka måste vara vårt land, kom inte byråkratin ifrån oss från början???? Ironi, idioti

Men jag undrar på tal om körkort, vilka de har tänkt sig ska sköta all service när det gäller transporter? Det är inte så många som tar körkort i unga år, de som normalt kör transporter har oftast inte så bra lön, att man har råd att ta körkort. Verkar som om de vill att det ska bli en klassfråga. Men någonstans har de helt glömt näringen, för de tror väl inte att de som har råd och lyckas ta körkortet ska sätta sig och köra lastbil eller leveranser överhuvudtaget?

Åka taxi idag är att möta världen…en del kan inte läsa sa en svensk chaufför till mig, men körkort har de lyckats ta. Jag har inget emot att åka taxi varken med Afrika eller Bosnien, men jag undrar vad bristen på ”ur svenska” chaufförer egentligen betyder i förhållande till svårigheten/kostnaden att ta ett körkort.  Menar inte det här som ett rasistiskt påhopp utan mer som en fundering av det jag har sett av yrkestrafik idag.

7 kommentarer på “Jag åker gärna med Afrika och Bosnien…

 1. Mmm, det är ruskigt dyrt att ta körkort. Bor man på landet så är man ju dessutom beroende av bil och körkort i ännu större utsträckning. Det påverkar ju verkligen livet om man har körkort. En frihet!

  En ny bra grej ändå… På trafikskolan där bonusdotter (nr 2) går har de ett erbjudande om en gratislektion om de skriver på att aldrig åka med en alkoholpåverkad eller själv köra påverkad. Gör de det så blir de återbetalningsskyldiga.

  Kram/Annika

 2. Även jag såg filmen igår och visst hade den sina poäng 🙂
  Skönt med fester som man blir glad av roligt att du trivdes.
  Kram och tralla vidare!

 3. Ankan Pankan Grattis du har ju fyllt år och firade det igår!
  Det var ju bra att de erbjuder en lektion om de håller sig nyktra när de kör. Här hörde jag inte att de hade något sånt så det är nog lokalt hos er.
  Det var en trevlig kille som hade kursen sa min man och alla var nöjda med att det hela är avklarat.
  Nu lär det ta 4-5 veckor för slöhögarna på länsstyrelsen att skicka pappret som godkänner att min man övningskör med ungarna. De måtte ha långa kafferaster där på länsstyrelsen…

 4. Hej igen!
  4-5 veckor!!! Ibland uppskattar jag att bo i ett län med mindre befolkning 🙂 Det tog inte ens en vecka innan S fick handledarintyget. Otroligt störande att han måste gå en ny kurs när det är dags för nästa unge.

 5. Visste inte det med övningskörning…säger då det. Fantasi har de i alla fall.

  Tur att du inte ramlade när klacken gav vika! Som tur är kan du ju köpa ett par nya, perfekt:) Visst är det härligt med nytt emellanåt…

  Ja, tänk att Mick Jagger är så snygg, trots alla rynkor…och själv är man bekymrad över sina egna, det har jag svårt att förlika mig med. Egentligen är det bara en petitess, jag är ju så glad för allt annat fint..

  Kram till dig, från mig som inte har varit inne och läst här på ett tag 🙂

 6. Madonnan… här är du och jag som sitter och försöker skriva på den där fun wall på Facebook. Tänkte att jag skulle försöka att förstå hur man gör, men jag vet inte om jag lyckades.
  Du har väl fullt sjå att skriva på Facebook kan jag tänka…
  Kram

 7. Hej åå va trevligt att träffas över mat o vin, var länge sedan sist…som du förstår, jag är slut som artist för tillfället, mina fötter undrar och surar över den omilda behandling dom fått..ha ha ha ..bäst dom vänjer sig nu, nu börja operation må bättre och lev sundare!!! Aj sjutton låter som ett måndags löfte…fniss
  kramisar Millanmill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s