Sent ska syndaren vakna…

Sent ska syndaren vakna… nu är det inte morgonväckningen jag tänker på utan min vikt. Kom på att jag gick med i aftonbladets viktsajt i juni, betalade för ett år och har sen inte varit in där. Klart jag har fått mail från dem där de vill höra min veckovikt… ha ha ha ja, nu blev det ju nästan ett halvårs vikt och inte hade jag gått ner i vikt. Så där ser man att det inte hjälper att vara med i viktsajter….jasså, måste man äta rätt också?

Nu jäklar blir det hårda bandage igen, jag har kopierat och studerat veckans matsedel som om mitt liv hänger på den och faktiskt gör livet väl det. Om inte allt för länge så ska jag ju tillbaka till min njurläkare och vägas. Då är det dags igen för att känna hur misslyckad jag är, spelar ingen roll hur bra jag sköter allt annat…inget är som vikten i min läkares ögon. Jag får nästan en känsla av att hon väntar in den dag hon kan säga att jag inte kan få en ny njure för jag är för tjock. Men det är väl min fantasi sånt händer i…

Öroninflammationen vill inte riktigt ge med sig och jag känner av bihålorna då och då så jag ska tillbaka till min husläkare idag och kolla hur det ser ut. Har jag vatten i öronen, skvalpar det i hela skallen nu eller håller det sig lokalt? Det var frågan det och lite mer slemlösande behöver jag….

Jäkla ämne att dra upp…. men jag är i botten nu och måste ta tag i mig själv viktmässigt. Jag har tänkt mig 10 kilo ner….ska det vara så sketans svårt?

Men så det regnar idag… jag önskar att jag fick sitta här hemma och kura med tända ljus. Men nä, hunden ska ut och så iväg sen till doktorn, har tänkt lämna in alla mina recept på apoteket, så får de hålla ordning på det hela åt mig, en fin service man kan få numera.

22 kommentarer på “Sent ska syndaren vakna…

 1. tack…
  jag går hemma idag,är comp ledig så jag tittar in på datorn ibland…
  Du behöver en samtalspartner!!Gärna någon inom njursjukvården,det MÅSTE finnas fler kuratorer!! Prata med din läkare,dom skall hjälpa dig. Jag är kopplad till HS och min kurator heter Nilla Barkmann, hon är kopplad till njurmedecin.Annars tycker jag att du skall ta kontakt med någon annan.Är du medlem inom Sv kyrka kan du kanske få träffa en diakon, dom har samtal.Kan va jätte jätte bra om det träffar rätt!! Annars kan det vara värt att lägga pengar på att investera i sig själv som kan hjälpa dig och ge dig styrka.St Lukas är mkt bra och inte så dyra. Dom har utbildade terapefter och där kan man gå under längre tid eller bara i stödsamtal. Prata med din dialys syrra, hon bör veta mer om kuratorer men framför allt din läkare. Va inte rädd för att berätta hur du mår spykiskt så det blir lite eld i baken på dom och kan hjälpa dig!!!Rikta din ilska lite mot sjukvården, det är ditt liv det handlar om, ditt välmående!
  Du är alltså på väg in i dialys nu? Hur går det med tranplatations utredningen?
  Hamnar du i dialys innan transplantationen, vilket kan va bra, för det sliter på kroppen att gå omkring för länge utan. Då kan du också komma ikapp med ork,kondtion och mer välmående i stort inför en transplantation. Dialys är efterhängset och tidskrävande, men man står ut med det för man mår så mycket bättre. Man får bli kompis med påsarna eller maskinen,klappa lite på dom och säga tjena..dialysen är ju ens livlina. Men man är inte käck varje dag, men det är man ju inte när man är sjuk, vad är alternativet?
  Jag önskar dig en samtalspartner!!

  varma tankar från en njure till en annan…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s