Kaffepaus

                              344967j8ydwp5lec.gif 
Kaffetåren kan man ju inte vara utan, rent magiskt så trevligt man kan ha det tillsammans med en vän som tittar in. Jag tror att hon är en liten fe, min grannfe hon med alla barnen som är så duktig. Tänk er fyra söner och så guben då som moset på det hela. Att vara enda kvinnan med fem av manskön, det kräver sin kvinna.
Tänk så befriande det är att prata om sig och få dela det med någon som pratar om sitt. Jag tror att vi kvinnor har en stor fördel  jämfört med män i vårt sätt att träffas och bara lufta våra tankar om allt som händer runt oss.
Jag vet inte var jag skulle vara idag om jag inte hade haft mina väninnor genom åren. En handfull livgivande själar som jag inte nog kan tacka för deras tålamod och lyssnande öron. På tal om öron…långsökt men nu först har jag kommit på hur man tar min cortisonspray i näsan. Jag fick syn på en instruktion med medföljande beskrivning av allt man kan få av sprayen, ni vet börjar man läsa så tror man att man ska dö på studs.
Men där stod att jag skulle stå upp och titta på mina fötter när jag sprayade mig, sen när jag hade bytt händer, en för varje näsborre, så skulle man höja sitt huvud och dra in genom näsan. Tycker att jag har blivit lite bättre sedan jag gjorde som man ska, jag har ju sprayat som vanliga näsdroppar tidigare, så vi får väl se om det blir någon ordning på mig nu. Nu förstår jag varför de hade fotat hur man skulle göra det hela för min beskrivning låter ju inte klok.
Pölsan? Den blev jättegod, nu väntar jag bara på att min man ska komma hem så man får äta. Hur jag gjorde, enkelt som en plätt; koka ett stort fläsklägg i vatten och lite kryddpeppar, släng i 3 dl korngryn och koka med sista halvtimmen. Häll bort vattnet och ta upp läggen, lägg den i lilla hushållsmaskinen och kör sönder köttet. Stek 2 stora finhackade lökar i smör, så klart. Blanda sen allt; korngryn, köttmos, löken och krydda med salt, peppar och mejram eller timjan, lite sirap för den som vill ha. Koka potatis och ta fram rödbetorna…lätt som en plätt.

2 kommentarer på “Kaffepaus

  1. Vilken fin bild!
    Ja, vi kvinnor har nog lättare att umgås enkelt, över en kopp kaffe. Män som träffas ska alltid vara så grabbiga. Det ska drickas öl och ses på fotboll. Inte så mycket prat dem emellan då.

  2. Du har nog så rätt, vi kvinnor har nog mycket där av våra små stunder av samtal med andra kvinnor.
    Själv kokar jag på nötkokkött…pölsan alltså, men i övrigt som du, och mycket blir det, så man har i frysen sen. Vi åt pölsa häromdagen, det är verkligen gott. Har aldrig ätit köpt pölsa, det skulle jag inte vilja göra heller.
    Kram på dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s