Drömma kan man väl få göra?

kaffe.jpg

Så är startar jag varje morgon för att vakna med intravenöst kaffe. Jag har funderat över det här med abstinens av kaffe. Det lider jag inte av, fast jag kan längta ihjäl mig efter en kopp då ibland. En del får ju ont i skallen och kan inte leva utan en kopp.

Tänker på att man väljer så mycket här i livet för nog är väl ni som mig att ni har en viss sorts kaffe som ni ständigt spanar efter i extraprishyllan? Svea säger jag bara…Classic en lagom tam mellanbrygg. I vissa perioder när jag var ung då var det mörkrost som gällde, men efter en magkatarr så pallar jag inte det där fräna i mörkrost, som om magen kommer ihåg hur dåligt den gillade när det svarta guldet gled ner där i tarmarna.

Det som är ännu konstigare är att magen min inte har något emot det betydligt mer mörkrostade kaffet som är i kapslarna till min espressomaskin.

Fredag igen … helg och inte har vi ett dugg på schemat, jo vi ska ner till Hemtex och byta gardiner. Minns inte om jag skrev om det, ny snygga gardiner till sovrummet och jag står där i kassan och frågar om de har de där klisterbanden som man lägger upp med. Ja, sa hon och tog fram en liten rulle på 3 meter. Men det räcker väl inte säger jag, varpå hon bestämt säger att det gör det. Jag fick väl en mindre härdsmälta i skallen för jag bara la mig och sa jaha.

När vi kom hem och jag packade upp gardinerna så  visade det sig att vi hade fått ta i de där smala gardinremsorna, är de 45 cm breda? Så då räcker ju 3 meter, men jag ska ju för fasen ha vanliga gardiner. Det minsta man inte är helt vaken så blir det fel nu för tiden.

Helgen betyder god mat, sovmorgnar då min man tar ut hunden och så får jag sällskap och vi kan vara spontana och ta bilen dit vi vill, något jag saknar ibland i veckorna när han jobbar.

Om jag fick drömma helt fritt så står det en liten sån där moppebil med tak parkerad utanför mitt hus. Den åker jag och hunden till skogen med…eller så åker jag över till vårt centrum när jag vill se lite folk och ta en fika för att i lugn och ro kunna sitta där och studera andra. Men nu drömmer jag bara….

13 kommentarer på “Drömma kan man väl få göra?

 1. Jag känner igen mig har lite lika där med att gubben är hemma, jag får kaffe på sängen och så kan han gå med hundarna om inte mitt ben orkar.
  Letar efter nya gardiner jag oxå, nya julgardiner,^
  Jysk sak öppna har i stan får väl titta in där
  Kram
  Wanja

 2. Ibland känns som jag är den enda människa i hela världen som varken dricker kaffe eller te. Självklart kan jag dricka om jag är på besök hos någon, för jag vet hur förvirrade alla blir när jag säger att jag vill inte ha varken den ena eller den andra, så jag tar en kopp för enkelhetens skull.
  Men jag tycker inte om de. Jag tycker inte att de smakar något speciellt, varken naturell, eller med tillsatser som socker, citron eller mjölk. Jag hellre dricker en lemonad med hett vatten och lite socker i.
  Ha det gott
  Antonia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s