”Det är i den närvaron som själen vistas”

 

Sitter här och känner mig som ett tomt skal av trötthet. Allt har gått så bra idag och jag tycker verkligen om min nya sjuksyster. Hon är rak…det gillar jag. Vi pratade en del och jag gråter ju så lätt nu för tiden, då tittade hon på mig och frågade hur jag mår? Det var som ett vattenfall som bara rann ur mig, hon föreslog antidepressiva tabletter för att jag ska må lite bättre. Ja men, så klart tänkte jag när hon sa så, jag borde ju känna igen en ren och skär depression, har ju hunnit med några genom livet.

 Ibland kan någon annan säga så självklara saker att man baxnar. Känner mig lättad över att hon sa så mycket bra saker. Det här med att lyssna är en konst, man ska inte bara ta in vad som sägs utan även se kroppspråk och det osagda. I en bok jag läser av Clarence Crafoord, Människan är en berättelse, så säger han ”Det är i närvaron som samtalskonstens hemlighet finns inrymd. Det är i den närvaron som själen vistas.

 Just så är det och närvaro var precis det jag upplevde att min syrra hade gott om. Vilken lycka för mig att få henne, jag som har varit så orolig över hur det skulle bli med bytet av sjuksyster. Kan ni tänka er att kuratorn gick förbi när jag satt och väntade och då gled hon upp och undrade om vi inte skulle boka en tid. Så nu har jag en själsligt stark syster och en tid hos kuratorn som verkade glad att få boka in mig. Ser man på, lite piller uppe på det hela så blir jag nog mig själv igen. Som avslutning på besöket så träffade jag min dietist och hon tyckte att jag skulle äta precis som vanligt och i första hand ta mig ur min depression. Ingen idé att jag sitter här och säger vad du ska göra när du inte mår bra, sa hon.

Nu kan jag tjuta över att alla är så snälla…just precis likt mig som jag mår. Det här  problemet med hjärtat kan också påverkar sa syrran, just att ställa in en medicin kan vara jobbigt. Tänk att man blir så avtrubbad när man blir deppig, att jag inte har fattat hur det är fast jag på samma gång fattade att jag var ledsen och att det var jobbigt. Har ju dragit mig undan från nästan allt för att jag inte orkar. Så gör man när man är deprimerad… man vill bara vara. Ok mina vänner, nya insikter, nya tag… ska ta det här med min husläkare när jag träffar henne den 21/11 så blir det nog bra.

8 kommentarer på “”Det är i den närvaron som själen vistas”

 1. Jag läste och jag kände igen mig, jäkla deppresioner.
  Men… inse att du iaf har förstått att nått har varit fel. Det är ju ett friskhetstecken.

  Kram
  Wanja

 2. Grattis att du äntligen hittat personer på njurmedecin som du tycker om. Är glad för din skull!!! Hoppas att kuratorn är toppen.
  Träffade min kurator som jag har haft under alla år igår, det var stora kramen. Måste säge att jag fått en fantstisk vård på Huddinge. Var och tog prover igår, det gick fort men sedan skulle alla läkare och syrror kramas och ställa frågor. Dom är underbara! En läkare ringde t.om upp mig i dag för att tala om provsvaren, vilka var toppen fina. Men att han tog sig tid till det tycker jag säger en hel del,dessutom var det inte min fasta läkare.Jag har absolut inget att klaga på, så väl jag har blivit omhändertagen under 11 år.

  Jag har, trots allt bytt läkare någon gång. Då har jag bara ringt till njurmedecin och bett dom boka in mig på en annan läkare och kanske sagt lite snällt varför jag vill byta, till dom syrror som bokar tid. Dom har köpt det och bokat in mig hos någon annan.
  Kanske ett tips??

  Många tankar till dig!!
  Harriet

 3. Gott att du haft en dag med fint flyt!
  Det är trösterikt. Vacker bild har du fått med också. Men dina bilder är alltid så fina.

  Kramelikram till dig från mig!
  🙂

 4. vad skönt att du är på väg att hitta redskap som kommer att hjälpa dig på din krokiga väg i nerför å uppförsbackar ..stor varm kram till dig min klon

 5. Ja, varför är man så dum när det gäller en själv?
  Varför tror man hela tiden att man ska vara stark och klara det och det och det?
  Visst är det skönt att gråta, men det är inte skönt att vara ledsen…
  Qram

 6. Vad glad jag blir för din skull att det gick bra på sjukhuset. Tänk så viktig den mänskliga faktorn och personkemin är för att få bra och rätt vård. Jag har en kompis som jobbar som sjukgymnast och hon brukar säga att det allra viktigaste hon gör på dagarna är att lyssan. Allt gott till dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s