Uppblåst

ballonger.jpgUppblåst kan man ju vara, men jag har inte det problemet idag. ”Roar” mig med att springa på toa stup i kvarten… där rök min massagetid som jag hade inbokat till idag. Ska sjutton våga lägga sig ned och bli tryckt på, då vet man aldrig vad som kan hända. Jag har nu sovit en stund då jag fryser och känner mig allmänt ruggig. Antar att det är fibromyalgin som ställer till det med min mage.

Men nu är det så grått och fuktigt att jag snart inte står ut med vädret… kan det inte få vara lite sol en dag? När jag hasade runt med hunden på vår tur så tänkte jag på förr. Det gör jag ofta, inte förr som i min egen barndom, utan hur de hade det för länge sedan.

Tänk en sån här dag i en fattig familj utan vettig bostad i detta land. Nu pratar jag inte uppvärmd lägenhet eller toapapper, frys, kyl, badrum, badkar nä hur stod de ut? Om man var lite hungrig så gick man ju inte till ICA och köpte en fryst gratäng precis. Tänk att vara kvinna och ha så mycket att göra för att få en familj att överleva. Tvätten tvättas i sjön, fan så kallt… tänk så fingrarna skulle frysa sönder och samman. Slit och släp och inget för mödan, många barn och sjuka dog, så var det med det. Döden stod i vedbon tills tjälen gick ur marken, gick ju inte att gräva ner någon före tjälen gått ur.

De gamla fick bo hemma och de skulle också tas om hand om de blev dåliga. Trägolv med lite halm på… snacka om golvdrag. Vattnet i hinken som frös varje vinternatt…kissa i pottan och gå ut och tömma varje morgon.

Nu tittade min son in och vill ha lite fika så jag ska bjuda honom på en kopp själv tar jag nog te tror jag.

12 kommentarer på “Uppblåst

  1. Ja, det är sant, ju. Den här gråa hösten skulle vara ett intet mot ett liv i den gamla tidens misär. Vi har ju inte strävat i vårt land för att få det så igen, men som någon sa är det inte alltid säkert att lyckan kommer med välfärden som ett brev på psten. Fast viss kan det hjälpa. Skulle inte vilja byta med uteliggarna här nere vid Ringens centrum.
    Ha en god helg !
    Kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s