Vilket mörker?

Idag rotade jag blev en massa texter som jag tidigare skrivit och valde denna. Jag kör en repris precis som tv gör hela veckorna, så det borde väl funka här med. 

 

 

 

Nu börjar båtarna bröla i dimman igen, jag känner mig som om jag var lindad i bomull, åtminstone ligger det bomull i öronen. Är det ren inbillning att ljudet dämpas i dimma? Är det en hörsel hallucination eller är det så? 

Idag har jag tre mål som jag ska hantera, en jättehög med garn och halv sydda kläder ska sorteras bort. Så ska jag cykla några minuter och hunden ska ha sin promenad. Ser ju så futtigt ut att man inte direkt behöver ha en agenda för att hålla reda på sig själv.  Men det är just det jag behöver, skriva upp allt för att inte glömma bort.

Jag kan faktiskt springa omkring här hemma och leta efter bortglömda mål. Hur lätt som helst jag bara sitter här och tänker att jag ska gå till köket och fylla på min kaffekopp och på vägen dit så har jag förvirrat mig så till den grad att jag inte minns vad jag är på väg att göra.För på vägen så ser jag att blommorna är torra och behöver en slurk så jag hämtar vattenkannan och gör det. Så plockar jag lite torra blad på en gång, men ser inte fönsterkarmen lite dammig och skräpig ut? Lika bra att jag torkar av den nu när jag ändå håller på här. Sen ser jag högen med DN som ska förflyttas till tidningssamlarstället… ja, det är så här jag håller på.

Slutligen går jag tillbaka hit igen och sätter mig och det är då jag börjar fundera över vad jag egentligen reste mig för att göra och så börjar allt om igen. En del skojar om light Alzheimers men jag säger; rester av kraftig utmattning som har givit mig skador i vissa delar av huvudet. Blir alltså aldrig ordning på torpet igen, jag vänjer mig aldrig vid detta mörker, men jag gör så gott jag kan. På tal om mörker så hittade jag några rader bland alla de där högarna som jag höll på med igår. 

Mörkret steg inför vår Herre och klagade över att Ljuset tog för stor plats Gud kallade då till sig Ljuset och framförde klagomålet Ljuset svarad Vilket mörker?  

5 reaktioner till “Vilket mörker?

 1. Så, nu har jag läst ikapp mej igen.. 🙂
  Först vill jag säga: Blir så gla för din skull att du kom iväg till Niki!! 🙂

  Sen så vill jag tacka för fibrosidan! Jag brukar undvika att läsa på sånna men den var helt okej!

  Och så vill jag ge dej ett 🙂 ! Härligt att ”se” dej!
  Du ser lika go ut som jag föreställt mej!

  Jag hade tänkt ringa men jag märker att jag stjäl så mye energi nu så då låter jag bli för nu.

  MEN!
  Tänker på dej och är glad att du får lite ljusglimtar då o då!

  Kramar i massor på goa DU

 2. Min goa kompis tack för värmande ord. Jag ringer dig någon dag, så kan vi ju ligga båda två i våra soffor när vi pratar så att vi inte faller ihop.
  Idag ska jag ner och klippa mig så jag kan slå en signal imorgon om det är ok för dig.
  Jag tänkte på dig när jag var hos Niki, tänk att det är ett år sedan vi nästan åkte dit tillsammans? Hoppades att du skulle orka i år men det kommer att gå fler tåg som den tjejen målar….
  Många långa armar kommer här med kramar!

 3. Och jag tänker på texten jag ska skriva in men innan dess så hamnade jag här och så kan jag ju passa in att titta in där och där när jag ändå är här. Känner så igen mig.

 4. Hej
  Känner så igen mig och just det här om ”glömskan” och allt annat som följer med efter en rejäl utmattning.
  Utåt skojar jag om hur dum jag blivit (dumförklarar mig själv), låter även andra ”skoja” om det, men det är inte kul, inom mig gråter jag faktiskt över hur alla ”men” stoppar mig från att vara jag.
  Argast är jag på mig själv, för att jag tillåtit/drivit mig till utbrändheten och ännu inte lyckats hitta en väg tillbaka.
  Men efter regn kommer sol, så vi får ta en dag itaget.
  Kramar från mig till dig där inne i dimman 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s