Vem vill lukta illa?

Här sitter jag och känner mig så nöjd med dagen, har varit hos kuratorn och sen njurläkaren och allt gick så fint. Lite trött känner jag mig men hänger faktiskt ihop rätt bra ändå.

Vet inte hur jag ska skriva om det här men jag har åkt en del taxi nu fram och tillbaka till sjukhuset och flera chaufförer har luktat illa. Jag har alltid haft svårt för sånt och blev lite snopen när jag fick flera olika chaufförer på raken som luktade ofräscht.

Tror ni inte att jag fick en till sån idag på väg till sjukhuset? Men tack o lov fick jag en ny duschad kille som körde mig hem. Sånt har jag så svårt för, bara tanken att lukta illa så att andra skulle må dåligt av att stå nära mig. Nä, tvi vale! 

Det finns ju tillfällen när vi alla luktar lite skit och det överlever jag, men när man ibland sitter på bussen och det kommer in folk som aldrig har tvättat sina ytterkläder. Fy farao vad det kan lukta illa…. Jag menar jag har ju jobbat i vården med äldre sjuka personer så lukter har jag väl varit med om. Men att friska, arbetande personer inte håller sig rena där går gränsen för mig.

Jaha, njurmässigt så har jag blivit lite sämre sedan sist. Nu ligger jag på 13% funktion så det är inte så mycket kvar. Min läkare sa att först ska jag vara färdig undersökt och gå ner lite till i funktionen, sen får jag åka till Huddinge och träffa och godkännas av transplantationsläkare. När det är gjort så börjar man med alla undersökningar av min vän som ska donera till mig.

En anledning att de väntar så länge det bara går är ju för att de tänker på den tid som det nya organet räknas med att fungera i min kropp. Ju längre jag klarar mig med det jag har nu desto äldre hinner jag bli innan den inopererade njuren packar ihop. Man får ju vara realist och inse att som det är nu hankar det sig fram och jag har ju några procent kvar innan det är kört. Vem vet jag kanske klarar mig ett tag till?

5 kommentarer på “Vem vill lukta illa?

 1. Det måste vara jobbigt att gå och vänta på att bli sämre så där, att ligga på gränsen till att känna att man orkar och nästan hoppas på kollaps så man kan få hjälp.
  Det går inte ens att föreställa sig hur du har det.
  Fast jag försöker.
  Stor QRAM till dig, tappra qvinna

 2. Hoppas att du klarar dig ett bra tag till då. Men jag förstår om du blir ohyggligt trött.

  Stötte som hastigast på min f.d. arbetskamrat, som fick en ny njure för många år sen, häromdagen. Hon såg så oförskämt pigg ut.
  Du har nåt att se fram emot!

  Kram

 3. Tusen Tusen tack för horoskopet. Såg kuvertet för en stund sedan. Kom hem nyss. Nu sitter Mannen och läser. Han är jätteintresserad av astrologi. Försökte prata med sonen, som slog bakut direkt. Visste ju det.

  Nu ska vi studera.

  Får väl gratulera dig till att du inte blivit bättre hur sjukt det än låter.

  Har varit på middag med Madonnan och Kaktusblomman i kväll.

  Godnatt.

 4. 🙂
  Blir så glad över att du har dina sjukresor äntligen!!
  Man sparar så mycket på sej själv!

  Minns du att jag skrev om en resa med en som luktade gammal bakfylla.. Så vidrigt!
  Som du hR Jg oxå varit med om div..
  I ett servicyrke som de har så ska det faen va lag på att vara iallafall luktlös!

  Så, då har du fått förklaring till att du är ännumer orklös då.. Men det är ju den vägen det ska gå..
  Att få det bekräftat är ju skönt då man går och tycker att man blir sämre och sämre men fattar noll som vanligt.. 🙂

  Hm.. Ser att jag babblar..
  Slutar nu! 🙂

  Tänker på dej

  Kramar i massor!

 5. jamen visst är det underligt hur vissa människor kan gå omkring och lukta illa. det ska man ju inte behöv i vårt land idag. fattar inte varför faktiskt.

  jag förstår att du ser fram emot att snart få byta ut din njure. och det verkar ju som om det finns gott hopp om att ditt liv ska bli lättare och ljusare efter det.

  kramar till dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s