Vackert i sin nakenhet

bluebear.jpgFint regn som tränger in hur man än försöker skydda sig. Går en extra sväng med Watson och ser på ungarnas koja vid skolan. Jag har följt den med nyfikenhet, kul att ungar alltid vill bygga som ett bo att vara i. Nu har ju alla löven fallit av trädet så det är bara nakna svarta grenar till tak, inne i själva kojan ligger det tjockare stammar som ungarna kan sitta på och en stjärtlapp ligger där övergiven som underlag.

Barns omedvetenhet kan jag bli så häpen över, jag har stått många gånger där med min hund och bara lyssnat och tittat på dem när de byggde och släpade runt på grenar och allt de tyckte att de behövde till kojan. De snackar och har sig och jag har varit så full i skratt många gånger och just att de inte ser mig fast jag står där med hunden och lyssnar.

Nu har nyponen blivit svarta så nu sjunger allt på sista versen… idag njöt jag av all svart blöt bark på tjocka ekar och andra träd. Jag tycker det är vackert i sin nakenhet…

Jag håller på och förbereder mig för att lägga om kosten allt enligt order från min läkare. Nu måste jag minska protein intaget, mer medvetet och det tar lite tid att få ordning på sig själv. Jag har redan börjat räkna och väga maten för att få det rätt. Protein är jobbigt för njurarna att bryta ner och man hjälper sig själv med att minska på intaget vilket kroppen i och för sig brukar göra helt av sig själv. Konstigt så klok kroppen är, man är helt enkelt mindre sugen på protein och det har jag nog ätit mindre av ett bra tag, men nu ska det ner ännu mer.

Jag mår skapligt idag, men det har varit mest skrutt med mig ett tag nu och jag funderar om det är den där psykiska slängen jag alltid får när jag har fått besked om att jag har blivit sämre eller om det helt enkelt är för att jag har blivit sämre…ja, ni fattar nog vad jag menar.

7 kommentarer på “Vackert i sin nakenhet

 1. Hej
  Apropå ditt förra inlägg.Vi har ett gammalt halländskt släktrecept som ärvts i generationer.Varje jul gör vi långkål.Grönkål med grädde,sirap,kryddnejlikor o kryddpeppar.Helst på färsk grönkål men det fungerar med fryst också.Vi är tre vegetarianer i familjen(bara hustrun är normal)Annars så skall man ha skinkspad i också.Vi tar veg buljong.
  🙂

 2. Gud så gott det låter med din långkål….skulle jag kunna pröva att göra. Jag passar ofta på att köpa grönkålen när den finns färsk, brukar göra jättegoda soppor till min lunch med linser och grönkål. Sen kan man ju stoppa i precis vad som helst.
  Kram

 3. Kul att barnen bygger kojor fortfarande. Att det inte bara är våldsamma lekar.

  Grönkålssoppa är jättegott. Överhuvudtaget är det gott med soppa. Så enkelt och praktiskt.

 4. Du måste lyda läkaren nu och vara en duktig flicka! Jag håller alla tummarna för att det ska ordna sig snart.

  svar: Du är ju alltid snygg ihåret. Vartenda hårstrå ligger perfekt. Orättvist är bara förnamnet!

  Kramar i massor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s