Tuttenutt va en man kan

Äntligen har jag sorterat tidningshögen…två stora kassar blev det, en ska kastas och en ska jag lägga ner i porten. Det är nya tidningar så de brukar försvinna rätt snabbt. Jag funderar ofta på att ta tag i skräplådan och klädkammaren, funderar sa jag…. blir trött bara av att tänka på det. Jag har alltid varit ordningsam, gillar när det är rent och allt ligger där det ska, men kroppen orkar ju inte ett skvatt numera så högarna växer både här och där. Men jag får mina ryck, oftast är det väl mannen som får ryck numera, jag ser på.

En sak har jag tänkt på när det gäller hemarbete. När jag pluggade heltid gick jag hem och skötte hem-barn-tvätt-mat och allt annat som hör till + att jag hade ett företag som jag jobbade med på kvällarna. Då var jag normalt duktig, som det ska vara… men nu när min man får dra ett större lass efter sin arbetstid så tycker jag att han är SÅ duktig och jag oroas över att det blir för mycket för honom.

Varför säger jag att min man är duktig när han vattnar blommor eller sköter om saker här hemma som jag har skött i alla år tidigare? Varför sa han inte att jag var duktig varje gång jag hängde tvätt eller torkade av ett golv. Varför i hela fridens namn är det skillnad?

Varför är en man som tvättar mer beundransvärd än en kvinna som tvättar? Svar mig den som kan! Det retar mig för jag har alltid varit så medveten om att jag inte ville göra skillnad på dotterns och sonen uppfostran till att verkligen klara sig själva. Men ändå sitter jag här och rosar min man för att han gör vad jag har gjort i alla år.

Det är ingen som säger att jag är duktig, var duktig ska jag väl säga. Jag var enormt duktig, flitig som få jag känner. Osvenskt att skriva så om sig själv, men om min man hade gjort samma som jag gjorde i alla år då hade han säkert varit utvald till något häpnadsväckande som årets man eller så. Tuttenutt va! Tänk så en mans flit i hemmet imponerar på oss kvinnor….

23 kommentarer på “Tuttenutt va en man kan

 1. Bra inlägg. Vi ÄR ojämlika i Sverige och i alla andra länder också. DVS män och kvinnor har inte samma förutsättningar.

  När jag var yngre, vi hade 3 små barn, jag läste på heltid, jag jobbade 67% som sjukvårdsbiträde på natten samt 2 av 3 lördagar som brevbärarbiträde sa min svärfar spydigt att jag inte visste vad arbeta betydde. Detta för att jag var så trött när de var på besök att min man lagade maten den dagen…

  Orättvist, fördomsfullt och elakt. Jag har märkt under åren att kvinnor jobbar MASSOR mer totalt under ett dygn än vad ”det starkare könet, männen” orkar med.

  riktigt kusligt!
  Ha det gott! /KRAM!! /Katirn

 2. Jag tror som dig att vi kvinnor överlag jobbar mer än män. Så förbaskat elakt av din svärfar…. en propp får han här i efterskott av mig.
  Kusligt var ordet!
  Men du får kramar av mig

 3. Hallå där min vän ..
  Ja, vad gjorde man inte när man var frisk… en väninna och jag satt och pratade om det en dag.
  Det gick med vindens hastighet, jobb, handla, städa, tvätta,
  baka, ungarna, och allt annat som jag inte kommer ihåg nu.
  Men…..sörru nu är jag bortskämd för att gubben lagar mat.
  Inte sa de att han var bortskämd när jag stod för fiolerna.
  Han tycker det är roligt att laga maten och jag är glad och tacksam för det.
  Städningen gör han ju de tunga sakerna oxå ..man får ju hjälpas åt

  en varm kram i rusket¨
  Wanja

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s