Idag ”bimar” jag mig till Karibien

 

Den som finge se lite blå himmel en sån här grå dag….

Önskar att jag kunde knäppa med fingrarna och tänka mig dit jag för stunden vill vara. Det här med att bli ”bimad” till ett annat ställe vore väl något att drömma om. Jag skulle klä om i baddräkt och knäppa mig iväg till en Karibisk sandstrand med en skön solstol och något gott att dricka. Bara så där, sällan skulle jag stanna upp och tänka mig för om det var möjligt att resa så.

Titta in på en fika hos vilken vän jag än ville träffa, swich här kommer jag och så kul att få träffa B i Småland som jag växte upp med. Sen finns det ju så mycket jag vill se igen, museum tänker jag på. Åkte förbi Nordiska museet igår och tänkte då att där skulle jag vilja göra ett besök. Men kom i samma veva på att det är långt att gå från parkeringen upp till ingången så det gick ju bort…kan ju inte slösa energin på att ta mig in i en byggnad när man sen ska trava runt där inne länge, det blir ju ingen energi kvar till det som det var tänkt för.

Men jag känner mig mycket starkare och gladare än förra veckan och nu undrar ni vad jag går på för ”lyckopiller” och det gör jag ju, men det har väl inte börjat verka än. Men så här var det, att jag fick helt enkelt i mig för mycket blodtrycks sänkande tabletter…min läkare sa sist jag var där att jag kunde halvera en blodtryckstablett om jag behövde för jag äter ju även betablockerare som också tar ner trycket. Äsch tänkte jag det går väl bra så här… så fint att ha ett jättelågt tryck för njurarna. Men sista veckorna har varit vidriga, så fort jag har rört mig så har jag flåsat helt sjukt mycket. I fredags fick jag nog, släpade mig runt i regnet med hunden och var tvungen att ställa honom i badkaret när vi kom in. Så skitig som han blir har man inget att välja på…

När det var klart så släpade jag mig till soffan och bara sjönk ihop till en flåsande hög. Då tänkte jag för mig själv att nu tar jag trycket för det är väl skyhögt. Men det var sååå lågt och då gick det upp ett Liljeholmens för mig att jag nog måste halvera den där tabletten. Så nu efter några dagar så har jag blivit mer normalt dålig, det låter väl fint va?

Nu ska vi ut i fukten igen hunden och jag, tror det har gått troll i vädret. Jag brukar inte bry mig så mycket, gillar faktiskt dåligt väder, men har väl fått inse att jag är mycket mer känslig för grått än jag trodde. Men väder spelar inte så stor roll om man är frisk och igång, då jobbar man oftast på dagen när det är grått och blött. Man mår så mycket bättre totalt när man är frisk och kan göra vad man vill när man vill. En grå dag kan piggas upp med ett bullbak eller en sockerkaka till kaffet. Eller bara att ge sig ut och göra allt det där man planerar att göra.

13 kommentarer på “Idag ”bimar” jag mig till Karibien

 1. Vilken underbar bild och här är en som längtar efter en blå himmel. Är så trött på detta regn, ingen julstämning alls. Normalt dålig, det låter det….
  Ett litet bloggsvar: Du har helt rätt i dina tankar. Vi brukar aldrig fira annars och jag vet att Mannen alltid glömmer, så slösa onödig energi gör jag inte. Den här gången var annorlunda därför att jag trodde att det var 10 år vi firade (skäms) därför hade jag påmint Mannen med ett mejl. Inte att det var 10 år utan att han skulle hålla koll. Så det fanns en bakomhistoria som blev helt fel.

 2. Tänk, till och med mina två yngsta söner har noterat att solen… var är den??? Tror den var på besök en dag för dryga två veckor sen.
  Hemma hos mina föräldrar är det en halvmeter snö och strålande solsken, eller var iaf i helgen.
  Jag vill också beama mig bort, men du, usch, tänk att bara må vanligt dåligt.
  Blodtrycksmedicin kan ställa till mycket problem. Det visade sig att min deprimerade väninna hade galen blodtrycksmedicin som gjorde henne så låg så hon inte ville leva längre. Det är fan också.
  Kram på dig!

 3. Soon baby, soom hoppas jag blir du bättre med reservdelarna utbytta.Kommer du ihåg vårt samtal?Tålamod (ska komma från mig:-)

  Jag vill berätta för dig hur glad jag är när jag tänker på dig och våra samtal, blir alldeles varm av hela din person.Tror nog att du känner det.

  🙂

 4. Jag följer med till Karibien!

  Gillar också dåligt väder, men nu har det gått för långt. Det här tar på krafterna.

  Men så skönt att du mår lite bättre nu.

  Kram

 5. Bima??? Jag vill också med… Är så himla trött på att vakna och se detta gråa väder… Vi (jag och mannen) snackade innan om att ”bima” oss till ett varmt land under julen, men det blev för dyrt så vi stannar hemma en jul till – som vanligt… Men det är mysigt det också, men i år saknar jag verkligen sol… Förra året vid den här tiden hade jag varit i Nice med 23-25 graders värme i början på november och den solen satt i hela vintern. Jag hade inga som helst tankar på att allt var jobbigt, som jag tycker nu… Jag skyller på mörkret och regnet – känns ok att göra det… kram..

 6. haraldsdotter… klart du får hänga med.
  Under flera tidigare år så har jag haft möjlighet att resa med min man till USA under november och alla de höstarna var en baggis att klara av efter en veckas evig sol i Miami eller Florida. Vintern kunde vara hur usel som helst här hemma sen utan att jag brydde mig ett dugg.
  En veckas sol mitt i höstmörkret gör sån enorm skillnad.
  Men nu sitter vi här alla i samma gråa fuktiga båt och gungar i hopp om att solen ska titta fram.
  Vilken tur att vi i det grå har varandra att ta till och lysa upp tillvaron.
  Kram… jag hämtar dig på vägen till Karibien!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s