Hur har ni det med skallens vill ha centrum?

                             Önskelista vill mina barn ha levererad varje år och varje år sitter jag här med skägget i brevlådan. Hur jag än tänker och tänker så kommer jag inte på något jag önskar mig, så jag brukar dra till med något mindre dyrbart för dem att inhandla, då jag på en gång tycker att det är onödigt att de ska lägga ut sina surt förvärvade slantar på en sak till mig som egentligen inte önskar mig något.

Men ärligt talat så önskar jag mig också saker då och då, men glömmer lika fort bort dem som de dök upp i skallens ”vill ha” centrum. Presenter som det är lite klös i är ju drömmen att få och då tänker jag på vänner som dyker upp med korgar fulla med överraskningar. De som har tänkt lite extra och använt sin egen talang för att få ihop något att ge bort. Att baka till en som inte kan stava till ordet, sylta, safta sånt tycker jag är kul. Sen är jag tillbaka till de där korgarna igen, de kan ju innehålla vad som helst. En som stickar kan ju få garn, mönster och stickor och något gott te för att inte tala om goda kakor.

Jag har alltid varit svag för ringsignalen på dörren och där står ett bud med vadå?? Blommor, choklad, korgar med massor av spännande saker, paket, tårtor…sånt tycker jag om för att ingen förväntar sig sånt. Eller att ge grannpojkarna stora påskägg fast de från början inte alls förväntade sig något, nu är det inte lika kul för nu väntar de sig sånt.

Min son han var i en egen klass när det gäller att önska sig julklappar. Jag gav honom en sån där tidning som kommer från leksaksaffären lagom före jul med alla leksaksdrömmarna fotade. Jag sa till sonen du kan väl pricka för de saker du vill ha i julklapp så får vi se vad tomten säger om det.

Sagt och gjort han satte igång och kom sen tillbaka med tidningen till mig. Jag började bläddra och insåg att han hade satt en stjärna för varenda sak i hela tidningen. Åhh så man drömde om ouppnåeliga saker i den åldern, allt var en dröm att önska sig.

12 kommentarer på “Hur har ni det med skallens vill ha centrum?

  1. Behövde ha en bok att skriva i har inget bra komihåg jag heller.
    Och det där med att önska sig nått …jo det gör jag men som du ….vad var det ??? har glömt när någon i familjen frågar

    Kram
    Wanja

  2. Jag är likadan kommer inte på nå´t. Men att ge en vacker ängel till Rosa går alltid hem. Det vet mina barn. De vet precis också vilka änglar jag tycker om. Ljuse. Vackra. Stilrena.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s