Hur har ni det med skallens vill ha centrum?

                             Önskelista vill mina barn ha levererad varje år och varje år sitter jag här med skägget i brevlådan. Hur jag än tänker och tänker så kommer jag inte på något jag önskar mig, så jag brukar dra till med något mindre dyrbart för dem att inhandla, då jag på en gång tycker att det är onödigt att de ska lägga ut sina surt förvärvade slantar på en sak till mig som egentligen inte önskar mig något.

Men ärligt talat så önskar jag mig också saker då och då, men glömmer lika fort bort dem som de dök upp i skallens ”vill ha” centrum. Presenter som det är lite klös i är ju drömmen att få och då tänker jag på vänner som dyker upp med korgar fulla med överraskningar. De som har tänkt lite extra och använt sin egen talang för att få ihop något att ge bort. Att baka till en som inte kan stava till ordet, sylta, safta sånt tycker jag är kul. Sen är jag tillbaka till de där korgarna igen, de kan ju innehålla vad som helst. En som stickar kan ju få garn, mönster och stickor och något gott te för att inte tala om goda kakor.

Jag har alltid varit svag för ringsignalen på dörren och där står ett bud med vadå?? Blommor, choklad, korgar med massor av spännande saker, paket, tårtor…sånt tycker jag om för att ingen förväntar sig sånt. Eller att ge grannpojkarna stora påskägg fast de från början inte alls förväntade sig något, nu är det inte lika kul för nu väntar de sig sånt.

Min son han var i en egen klass när det gäller att önska sig julklappar. Jag gav honom en sån där tidning som kommer från leksaksaffären lagom före jul med alla leksaksdrömmarna fotade. Jag sa till sonen du kan väl pricka för de saker du vill ha i julklapp så får vi se vad tomten säger om det.

Sagt och gjort han satte igång och kom sen tillbaka med tidningen till mig. Jag började bläddra och insåg att han hade satt en stjärna för varenda sak i hela tidningen. Åhh så man drömde om ouppnåeliga saker i den åldern, allt var en dröm att önska sig.

12 reaktioner till “Hur har ni det med skallens vill ha centrum?

 1. Jag har alltid förr tyckt att det varit spännande och viktigt med julklappar, men det känns inte så längre. Jag har allt jag behöver.

  Vad duktig du var med kaninen!
  Vi har också haft en kanin. Den bodde utomhus året om. Blev jättegammal. Nästan 10 år.

 2. Imse Vimse… jag älskar kaninen bara att se dem får mitt hjärta att längta.
  Så även du har haft en kanin och 10 år blev den, den hade det väldigt bra då som blev så gammal.
  Kram

 3. Man borde ha en liten anteckningsbok med sig året runt och skriva ner både saker man ser som man önskar sig själv och som man vill ge till någon – en ge&få-bok. Hoppas du kommer på vad du vill ha, och att du får det! 🙂

 4. tack för den underbara blombilden i förra inlägget och det där med beaming tycker jag vi ska jobba på 🙂 Tänk om vi kommer på hur!!
  Drömmar och önskningar visst känner jag så ännu. Om dyra saker och om små saker som inte kostar något!
  Det är så skönt att få längta ibland jag tror vi behöver det!
  Kram

 5. Hej kompiis, vi bara måste ses om vi orkar(ler) innan jul…
  Vi har löst julklappar detta år så här….
  Vi blir 5st
  Vi lägger våra namn i en skål
  Var och en drar sin lapp
  Det namn vi får ska vi köpa något för ca 300/personligt
  (sen ska vi ha julklappsöppning me barnbarn på nyåret oxo)

 6. Jag önskar mig inte heller något direkt, mera än kläder, och det vill jag gärna köpa själv. Eller nya kastruller, men då får jag ”fel” sort, så det har jag inte sagt, en ny kalender, och nu vet jag att jag får två… Julklapparna är inte viktiga, jag älskar att ge, men skulle klara mig utan själv.
  Kram på dig.

 7. Jag håller med dig Maggis! Det är inte så viktigt vad man får i julklapp och SVÅRT att önska sig något. Bättre om alla själva får klura ut klapparna till varandra.

  Av mina barn brukar jag få DVD-skivor med filmer eller serier. Jag fick LOST hela säsong 1 för några år sedan (hade ej sett serien) och så satt jag o min Sir Vääs och kollade på alla 24 episoderna i stort sett i streck, det var en BRA julklapp!

  Jag hoppas att de dina i alla fall kommer på någonting du vill ha.

  KRAM! /Katrin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s