En kula har krympt…inte julgranskulor jag pratar om

Denna ynkedom jag känner vissa dagar är så bortom allt jag vill ha i mitt liv. Igår var jag till sjukhuset och träffade kuratorn vilket var ett härligt möte. Tänk att möten kan vara så lustfyllda, men hemresor så utmattande. Jag fick vänta en timme på taxin så hem kom jag först vid 17.30 tiden helt slut var jag, då hade jag fått stå ute och svaja i väntan på taxin en kvart extra från den tid den skulle komma. Inte är en timmes väntan på taxi så jobbigt när man är frisk, men som jag mår så är det lite för mycket för kroppen, den blir så slut.

Väl hemma så var det bara att göra sig iordning för nästa tur, min hund har blivit sjuk och skulle till efterlängtat veterinär undersökning. Det började i tisdags med att han fick värsta anfallet av ”grissjuka”, han snorklar in så det inte låter klokt och jag tänkte direkt att nu har han fått noskvalster igen och beställde en tid till vetten. Men snorklingarna har mer övergått i nysningar, harklingar och ett snörvlande så förkylning gissade jag på. Veterinären började sin undersökningar med att säga att Watson bara har en kula kvar? Va? Det är ju inte julgranskulorna jag prata om utan det som dinglar där bak på hunden.

Nu är inte det något vi behöver bry oss om, det blev så efter testikel infektionen han fick för två år sedan. Men det visste ju inte vi,  jag klämmer inte honom på ballarna så det var ju något nytt. Watson har något som kan liknas vid halsfluss… penicillin och en kur mot noskvalster ifall snörvlandet fortsätter efter penicillinkuren. Det var skönt att få det gjort, jag blir alltid lika orolig när han är sjuk som när barnen var sjuka eller för den delen om de blir sjuka även idag.

Så gårdagen gick bort, jag orkade inte varken läsa eller skriva… det är väl lite si och så med orken nu mera. Den slänger fram och tillbaka och har jag något att uträtta så blir det inget mer sen. Så ta inte illa upp om responsen från mig är svag eller obefintlig vissa dagar.

På lördag får vi en trevlig flytt för vår dotter. Äntligen är hennes lägenhet färdigbyggd och klar för inflyttning. Det ska blir så härligt för henne att få eget boende och sonen är nog också nöjd nu med att hon flyttar ut från honom. Jag kommer inte att hjälpa till men ska ner och titta hur det ser ut och det ska bli så kul. Funderar på att baka bullar imorgon och ta med kaffe till flyttgänget. Men det får jag se då hur jag mår och vad jag orkar… förr hade jag självklart gjort något sånt utan att tänka på det.

Som om inte presentation av lägenheten är nog så kommer min dotter nya kärlek att vara med och flytta. Ska bli så trevligt att få kika lite på honom, stackarn han är nervös för det har jag hört.

Men nu står tredje advent för dörren och jag har inte gjort ett dugg här hemma. En favorit tomte har fått ta plats på skänken och jag har planterat vita hyacinter med mossa runt om i min fina Valdermarsuddekruka, den som kostade en förmögenhet. Jag njuter och näsan blir bara snorigare och snorigare….jäla allergier. Men jag har sagt till mig själv att bara en jul måste jag få ha det jag vill i den krukan, skit samma med doften och allergin.

8 kommentarer på “En kula har krympt…inte julgranskulor jag pratar om

 1. Jag kan inte ha hyacinter, det går bara inte. Kommer jag hem till någon som har dem gömda någonstans så dröjer det inte länge förrän jag avslöjar dem. Det är samma med liljekonvaljer. Trots det så envisas svärmor med att ha dem hemma, för hon tror på fullaste allvar att jag klarar mig en stund, men nej, jag hittar hennes ”blomgömmor” varje gång. Då brukar jag be henne flytta ut dem i pannrummet, då går det bra, men jag får alltid säga till, hon tänker inte på det själv, (eller så är det det hon gör 😉 )
  Hoppas också att energin hälsar på dig snart. Jag har en distanskund kvar, och jag hoppar över kontoret idag, då jobbet här hemma tog mera tid än jag räknat med. Lite chokladdrömmar tänkte jag också baka innan det är dags att hämta lilla damen på dagis.
  Kram till dig!

 2. Trots allt som dränerar dig på energi, måste jag säga att du är en jäkel på att skriva.
  😉
  Det är skönt att det funkar för dig i alla fall…men baka bullar???
  Nä, ta nu och sansa dig lite vännen och ta hand om dig själv i första rummet.

  Kramar och en skön helg önskar jag dig!

 3. Märtagreta… jag har inte haft hyacinter hemma på åratal för att jag blir så himla förkyld av lukten, jag vet precis vad du pratar om när det gäller liljekonvaljer jag har samma allergi mot dem eller mot starka dofter. Men i ett svagt ögonblick när längtan att fylla den där specilla krukan blev för stark då stod jag där och handlade dessa vackra stinkande blommor. Är man dum eller?

  Witchbitch… hrmp, de där bullarna tvekar jag om, så vi får väl se om ICA får sälja lite färdigbakade saffransbullar istället.

  Nu kom min man hem med en ljuvlig bukett ifrån den där speciella blomsteraffären han tittar in till ibland. Tre stycken puderrosa lite runda stora roser med en svagt grön kant och så tre kvistar med mandelblom så vackert att jag nästan dånar.
  Kram på er båda

 4. Du, det finns goda bullar att köpa. Inte behöver du lägga din energi på bakning.
  Jag chansade och köpte två vita hyacinter häromdagen. Det stod att de var svagdoftande. Får se hur länge jag klarar att ha dem inne.

  Var rädd om dig och ha för all del inte dåligt samvete, om du inte orkar så mycket.

  Kram

 5. Det måste kännas skönt att Watson har fått träffa vetrinären. Även Nelson har haft såna där snorklingar o nysningar och fick en gång behandling mot noskvalster. Men natten efter han började medicineringen började han istället hosta upp en massa vitt slem och blev febrig. Vetrinären sa då att det var kennelhosta. Nåväl, han blev helt bra på nån vecka. Men det är alltid jobbigt när hunden blir sjuk. För ett par veckor sedan var han helt lealös en dag – ingen aptit, ingen lust. Tror han hade ganska hög feber. Nästa dag var han som vanligt igen – det var skönt för vi blev väldigt oroliga och var på väg till vetrinären. / Hoppas nu att ni får en riktigt skön jul, många kramar till Watson och dig

 6. Nelson o ilse-marie… igår började Watson hosta hårt men inget slem kom upp, jobbig hosta och vi tänkte nog båda att kan det vara kennelhosta… Men inatt och idag har det inte varit något större problem så det går nog åt rätt håll med halsen nu.
  Önskar även er en skön jul
  Kram från både mig och Watte

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s