Att glädjas med andra

teoriprov_273173w.jpgIgår tog vi tag i lite som behövde uträttas. En tur till stan och jag kunde byta ett underställ som var lite väl trångt mot en munkjacka och ett par mysbyxor som också var lite trånga, men går att ha på sig. Varför jag köpte för trånga byxor? Jag ville ha just dem och det fanns ingen större storlek… så enkelt var det med det.

Vår filmkamera som är sex år fick plötsligt spunk och började tugga band så vi åkte till en affär för att lämna in den på lagning. Men det visade sig vara onödigt då lagningen skulle kosta mer än att köpa en ny. Filmkameran var dyyyr när vi köpte den, idag skulle en liknande kosta ca 2.500 kronor. Jag fattar inte hur priserna kan förändras så med åren, allt annat går ju upp, men inte priset för teknik.

Jag satt i bilen och väntade under tiden maken var in med kameran. I skyltfönstret såg jag affärens tomte i naturlig storlek. Där stod en liten flicka och petade på tomten, hon lyfte på skägget och kikade ordentligt både här och där. Ett mycket koncentrerat litet ansikte som noga studerade tomten och då tänkte jag för mig själv att när försvinner den där nyfikenheten som gör att man inte kan låta bli att peta på saker?

Hela tiden i stan så gick jag och sa för mig själv Heja ”Sonens namn” för han satt och skrev teoriprovet till körkort. Innan vi åkte hemifrån pendlade jag hur det skulle gå med teoriprovet för honom och pendeln sa klart ok, så det sjöng liksom inom mig hela tiden han satt där och skrev sitt prov. När mobil samtalet kom fick jag glädjefnatt för det var viktigt för min son att klara det här provet. Till påsk har han sitt körkort klart tänkter jag mig…

Tänk så glad man kan bli när det går bra för ens barn, glädjen är nästan större än när det går bra för en själv.

Så satt vi här och pratade om vad vi skulle mumsa på för gott till nyår. Jag har väl redan berättat om smörgåstårtorna vi brukar göra själva. Men i år beställde vi en lax och räkor från vårt ICA. Jag funderar på att göra något gott till efterrätt själv, men sen får det nog räcka med duktigheten.  

10 kommentarer på “Att glädjas med andra

 1. Det är märklig med priser. Och hållbarheten är det det samma. Idag håller sällan saker som kameror, videospelare ,tv, knappt längre än garantin.
  Samhället är byggt verkligen för slit och släng. Mina videospelare klarar sig just bara 2 år. Jag har köpt redan 4 stycken, den sista har börjat krångla.
  Platt-tv-n är inne på sin 3-år. Krånglar. Och priset. Den kostade 14 tusen, idag kan man köpa den för 5-6 tusen.
  Men å andra sidan min gamla gick sönder och var därför jag köpte platt. Slänger inte så gärna saker som fungerar.

  Kul att din son klarade teorin. Det är viktig att man kommer ihåg den när man sen kör sin bil.

  HA det gott.

 2. Jag blir alltid gladare när något bra händer mina barn. Brukar undra varför. Jag hade verkligen ett liv innan jag fick barn. Behövde inte få barn. Hade ingen längtan efter barn. Ändå blev jag en sån där mamma som lever så genom mina barn. Att mina barns välbefinnande bygger min välfärd. Jag har lätt att koppla av dem men då har jag också fixat och donat så att jag vet att nu har det de så ok som jag kan påverka. Sedan är det upp till dem. Tror på fria själar i universum så binda dem till mig eller till platsen vi bor på, det har jag inga som helst behov av. Utan frihetstanken är det absolut viktigaste. Och att våga hoppa.

 3. Visst blir man glad när det går bra för barnen. Man sätter alltid dem i första rummet. Hoppas att sonen lyckas och får sitt körkort snart.
  Fast då börjar en orolig tid för mamma. När de är ute och kör, de första åren.

  Kram och gott nytt år!

 4. Hoppas Ni får en jättebra nyårsafton. Här är det ännu lite oklart men det blir nog Mannen, jag och karaokemaskin. Nu är Mannen så på G på det så han börjar smitta av sig att det ska bli kul 🙂

 5. Det är bra att priserna går ner på teknik.
  BRA att sonen klarade provet, så bra med goda tankar också tror jag.
  Och mysbyxor är till för att mysas i, så då var det ju bra att du köpte just de du ville ha.

  Kram och ett riktigt Gott Nytt År till dig och din familj!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s