Får upplyftande besök på bloggen och bjuder vingprytt hjärta till medsystrar

Idag känner jag mig så märkvärdigt upplyft då jag i min lilla matblogg fick besök av Daniel Roos konditorchef på operakällaren. Jag blev inbjuden till hans blogg och har nu suttit och dräglat där över allt överjordiskt gott han gör och så vackra upplägg och former på deserterna. Gör gärna ett besök hos Daniel och njut… http://toproos.blogspot.com

Så är det fredag igen och det är dags att fundera över vad jag ska bjuda på till middag ikväll.  Rödvin och ost är ju självklart men varmrätten har jag inte funderat klart över ännu.

Nu har jag läst klart Syster Ysters bok och den kan jag varmt rekommendera. Lilla Syster Yster… du skriver så rakt och öppet att jag häpnar ibland, men jag tycker så mycket om din bok. Din bok är livet som det lätt kan bli, jag tänkte ibland att vi alla gör konstiga val emellanåt som ändå är så självklara när man är mitt i situationer. Man gör så gott man kan i sitt liv, spelar de pjäser man har fått sig tilldelat och Du som Du har kämpat….

Utbrändhet är en blandning av många olika faktorer i en människas liv, jag kan inte jämföra mig med Syster Ysters liv för jag har mitt eget liv att leva, men gemensamt ser jag ju den röda tråden i både hennes och mitt liv, att finnas till för andra. Svårt att säga nej när man alltid känner sig skyldig andra något, vad det än må vara. Att alltid tänja sig själv för andras skull… och samtidigt aldrig inse sitt eget värde, bådar inte gott i slutändan.

Jag vill här ge dig Syster Yster och alla Er min medsystrar i utbrändhetens skara ett hjärta med vingar.  Tänker att vi kan använda våra stora hjärtan, men vi kan flyga iväg och hämta kraft när det blir lite för mycket för oss.

Önskar Er Alla en skön och vilsam helg!

14 kommentarer på “Får upplyftande besök på bloggen och bjuder vingprytt hjärta till medsystrar

  1. Choklad är helt enkelt toppen! I Berlin besökte vi en chokladaffär som hade allt, och då menar jag verkligen allt! Vilken butik, vilka smaker! Granne med den hade det varit livsfarligt att bo;-)) Även om det finns många måndagar men nu är det lördag;-))
    Kram!

  2. Vilket fin inlägg om boken och dina tankar. Och vilket besök på din blogg. Tycker det är häftigt. Att det finns de som läser som man inte förväntar sig ska göra det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s