Får upplyftande besök på bloggen och bjuder vingprytt hjärta till medsystrar

Idag känner jag mig så märkvärdigt upplyft då jag i min lilla matblogg fick besök av Daniel Roos konditorchef på operakällaren. Jag blev inbjuden till hans blogg och har nu suttit och dräglat där över allt överjordiskt gott han gör och så vackra upplägg och former på deserterna. Gör gärna ett besök hos Daniel och njut… http://toproos.blogspot.com

Så är det fredag igen och det är dags att fundera över vad jag ska bjuda på till middag ikväll.  Rödvin och ost är ju självklart men varmrätten har jag inte funderat klart över ännu.

Nu har jag läst klart Syster Ysters bok och den kan jag varmt rekommendera. Lilla Syster Yster… du skriver så rakt och öppet att jag häpnar ibland, men jag tycker så mycket om din bok. Din bok är livet som det lätt kan bli, jag tänkte ibland att vi alla gör konstiga val emellanåt som ändå är så självklara när man är mitt i situationer. Man gör så gott man kan i sitt liv, spelar de pjäser man har fått sig tilldelat och Du som Du har kämpat….

Utbrändhet är en blandning av många olika faktorer i en människas liv, jag kan inte jämföra mig med Syster Ysters liv för jag har mitt eget liv att leva, men gemensamt ser jag ju den röda tråden i både hennes och mitt liv, att finnas till för andra. Svårt att säga nej när man alltid känner sig skyldig andra något, vad det än må vara. Att alltid tänja sig själv för andras skull… och samtidigt aldrig inse sitt eget värde, bådar inte gott i slutändan.

Jag vill här ge dig Syster Yster och alla Er min medsystrar i utbrändhetens skara ett hjärta med vingar.  Tänker att vi kan använda våra stora hjärtan, men vi kan flyga iväg och hämta kraft när det blir lite för mycket för oss.

Önskar Er Alla en skön och vilsam helg!

14 kommentarer på “Får upplyftande besök på bloggen och bjuder vingprytt hjärta till medsystrar

 1. Du sprängde dig med dina ord om min bok, mitt liv, rakt in i hjärtat på mig. Jag kan fysiskt känna hur det stramar i bröstet av glädje över det du skrivit. Tårarna rinner och jag är så glad. Tack snälla du och kramar i massor!

 2. Hej!
  Jag har inte läst din blogg förr, och jag har inte direkt skrollat ned och läst tidigare inlägg heller…..
  Men jag lämnar en hälsning och hastar vidare. 🙂

 3. Vad fint skrivet. Jag vet precis hur Syster Yster känner det… Underbart…
  Vad kul att du fått besök av en kock på din sida. Jag är ju inte själv så matintresserad men äter gärna gott så jag tittar kanske in på hans sida… Jag vet tyvärr inte vem det är med det får jag väl ta reda på…
  ha en skön fredagkväll

 4. haraldsdotter… nu håller jag på med din bok, återkommer när jag har läst klart.
  Konditorchef på Operakällaren är killen så det blir nog mest efterätter han bjuder på. Min lilla matblogg http://matglad.wordpress.com har mest fått ligga i träda. Jag har ett brinnande mat och bakintresse, med det mesta har svalnat nu när jag inte orkar som förr. Därför blev jag så larvigt glad över hans kommentar i min matblogg, jag menar det finns ju folk som verkar leva av att klura ut fantastiska matbloggar.
  Kram och ha en skön helg…

 5. Det fanns mycket gott på hans sida. Creme Brulée gjorde vi på nyårsafton. Jättegott, som Tina säger.

  Jag har syster ysters bok på nattduksbordet. Ska bara läsa klart en annan bok först. Ska bli så intressant att läsa den.

  Så kul det här med bloggare som ger ut egna böcker. Vad duktiga de är.

  Ha en fin helg i stormen! Kram

 6. Så fint du skriver om Syster Yster och jag känner att ni har så många likheter, ni båda. Fina personligheter båda två. Ska läsa hennes bok jag också, först har jag bara några andra att avverka…:)

  Grattis till besök och inbjudan. Så roligt. Du skriver så bra så det är inte förvånande.

  Kram:)

 7. Imse… Creme Brulée är en favorit för mig, jag tar gärna det när jag är ute och äter med lite tur får man en fantastisk upplevelse i gommen.
  Ja, visst är de duktiga våra författartjejer, jag blir så mallig å deras vägnar.
  Undrar just om det blir storm här? Som ungarna sa när de busringde till Herr Storm som bodde på Kungsgatan.
  Är det storm? Ja, sa gubben. Håll i hatten!
  Kramsingen o trevlig helg så klart!

  Madonnan… så kul att även du har hennes bok. Du är gullig du, ha det gott i helgen.
  Kram

 8. Jag som älskar att laga mat och baka får nog titta in där. I dag fick jag en försenad julklapp av yngsta fröken. Det var en bok som hette ”Choklad” kort och gott. Väldigt gott måste jag säga… Bland annat en Creme Brulée med choklad!

  Hos oss bodde storm på Amiralsgatan!

  Kram!

 9. znogge… haha, så kul det är med historier som bara ändras lite för att passa in lite var stans.
  Vilken bra julklapp allt som slutar på klad är ju det bästa som finns. Vi har en ”egen” chokladaffär här som jag gärna besöker när jag inte påstår att jag bantar så klart…det kan man ju alltid börja om med på en ny måndag. Det finns så hiimla många måndagar att börja banta på…
  Creme Brulée med choklad har jag aldrig prövat, låter inte tokigt alls.
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s