Ett sopigt inlägg

sol180_1175703335.jpgEfter regn kommer solsken, så det är en underbar dag att vakna upp till. Visst är det konstigt att det är torrt ute idag som det regnade igår, tänk vad blåsten tar på fukten. Idag borde jag ju verkligen ta mig ut en sväng och kisa mot ljuset, men sov gjorde jag som en stock halva dagen har redan gått.

Vi klarade oss rätt bra från stormen igår, visst bågnade våra rutor mot kastbyarna som kom slängande och visst fick jag lock för öronen, det slår aldrig fel när det blåser. Men huset står kvar och jag har inte hört att det har hänt något inatt.

Nu verkar även de mest förhärdade julälskarna ha plockat undan sina julstjärnor, jag saknar alltid alla ljusen när de försvinner. Nu går vi mot ljusare tider, men oftast tycker jag sämst om den här delen av året.  Ute är så kalt och tråkigt, mest skitigt med lämningar från nyårsfirandet i varje buske.

Sen har vi sopgubbarna 813496_sopbil.jpg som har så brått, de slänger runt med hushållssoporna så de hamnar i buskar och snår. Byggplatsens plast far omkring och fastnar som stora svepande spöken i kala trädens grenar och kommer inte loss hur mycket stormen än rycker i dem. avfall_soren2.pngVad är det med oss människor som har tappat all sans när det gäller att skräpa ner? Vilka är ni som gör det? Här pratas om miljö hit och dit, sen går man bara utanför sin port och tror inte att det är sant all skit man ser på en liten promenad. Som om inte allsköns sopor räcker så har vi hundägare som tycker det är ok att låta sina djur bajsa precis var som helst utan att ta upp efter dem.

När började den här slappa inställningen till allas vår omgivning? Sedan när gick folk ut en nyår med flaskor och jätteförpackningar med fyrverkerier…. drack ur, smällde av la skiten på marken och bara gick hem? Eller under vårens picknickar när folk bara reser sig och lämnar allt på marken? Sedan när slutade föräldrar och samhälle att ta ansvar, tala om för barn hur man gör och inte gör? Vad är det med oss? Vad är det i vårt samhälle som har förändrats så enormt mycket sedan jag var barn på 50 talet?

Får allt avsluta med en färgklick här efter gnället… 437715wiv6uyd45r.gif

En kommentar på “Ett sopigt inlägg

 1. Godmorgon!
  Solen skiner här oxå och jag har oxå sovit bort halva dagen. Hoppas hinna med lite sol innan den försvinner.

  Märkligt med allt nedskräpande. Det tråkiga är ju att inte alla skräpar ner. Eller det kanske är det positviva 😉
  Jag försöker alltid lära mina ungar att inte lämna skit efter sig.

  Kan det vara så att folk i allmänhet har för mycket pengar att öda på sånt som de kan skräpa ner med sen…

  Min mor som är ute och går med sin jycke var dag plockar ofta upp skräp som hon hittar. Kommer ibland hem med en full kasse skräp som hon dumpar i soprummet.

  Visst är det snyggare utan sopor överallt…

  Ha en vacker dag och hoppas du hinner fånga solen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s