Om konsten att Verkligen koka ett ägg

Nu doftar det nybakat bröd i hela lägenheten…. har ju surdeg uppdelat i portioner i frysen, så nu har vi gott bröd till frukosten imorgon.  

Idag har jag varit vimsig värre i köket… det blir lätt så när jag ska göra flera saker på en gång nu för tiden. Det var dags för lunch och jag kokar som alltid havregrynsgröt och ett ägg. Nu var det så att jag igår kokade lite extra ägg för att kunna ha på smörgåsen och nu tog jag fram ett sånt hårdkokt ur kylen.  Fortsatte som vanligt med att ta fram kastrullen till gröten och en till ägget. Ja, just det jag kokade det kokta ägget ännu en gång. Blir jag trött på mig själv? JA!

För er som blev sugna på min Marockanska gryta med saffran, citron och oliver så har jag satt in receptet på min lilla matblogg http://matglad.wordpress.com  där finns även en morotssallad som också är vanligt att man äter i nordafrika, det är en variant som finns i många variationer, tjatig den meningen såg ut.

3 kommentarer på “Om konsten att Verkligen koka ett ägg

 1. mm. nu blev jag kom jag på att jag glömt att jag oxå tänkt fixa surdegsbas, eller vad man kallar det. jaja, man kan inte hinna allt.
  Ditt bröd ser jättekonstigt ut.
  Sitter här och småskrockar åt ägget. Man ska inte skratta åt andras olycka, men det skulle kunnat vara jag *s

  Hoppas du får en skön kväll,
  KRAM

 2. Imse… undrar om det är något som smittar?
  Kram

  Cattis… va? Ser mitt bröd jättekonstigt ut? Vilken tur att jag har snott bilden då.. fast mitt ser nästan likadant ut. Hur sjutton ser dina brön ut?
  Jag har två specialkorgar samma som bagare har som man jäster bröd i. En avlång och en rund, brödet ser ut så när det är klart.
  Så även du bakar med surdeg, det blir gott och nyttigare.
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s