Fladder

humor.jpg Ibland är man inte på humör står det…

Men humöret är det inget fel på och dagen måndag gillar jag för det mesta. Helgerna går så fort och jag funderar över vad vi gjorde… var till stan, städade och bakade bullar.

                                                                  605_thumb.jpgJag läste om enhörningen att det är en symbol för andlighet. I kristen symbolik betyder enhörningen Guds andlighet i människor. Under senantiken uppkom föreställningen om att enhörningen endast kan fångas och tämjas av en oskuldsfull jungfru. Därför avbildades Jungfru Maria oftast i medeltida konst med en enhörning i famnen.

olycka96_1183117122.jpg Är väl tur att man inte är en snögubbe när nu hunden ska ut… Vissa morgnar är det så segt att känna lust att ta tag i dagen. Jag får ett ryck och sliter ur sängkläderna och trycker ut madrasser, kuddar och täcken på balkongen. Vilken vardagsdramatik va? Högsta nivå av aktivitet att dra ur sängarna….

Jag behöver väl inte skriva att jag är rätt splittrad idag, det syns väl på hoppandet i tankarna. Tankar har en förmåga att fladdra runt och vägra samla sig till något som håller ihop. Jag har kastat mig fram och tillbaka mellan bilder av alla de slag för att få en infallvinkel, men dagen bjuder inte på vinklar som blir något, jag ska ta mig in i duschen och ut med hunden…sätter punkt här.

6 kommentarer på “Fladder

 1. Dottern samlar på enhörningar, maken blir säkert glad över att höra associationerna till jungfrulighet! 😉

  Ibland måste man låta tankarna komma ut & lufta sig lite; precis som kroppen behöver vila så gör hjärnan det också…

  Hoppas att du får en skön ”vandringsdag”! 🙂

 2. Ibland måste man ut och fladdra med tankarna. Det är bara låta dem göra det. Det kanske tom. kommer ut något vettigt av det. Man vet aldrig.
  Ta inte tankarna på för stort allvar förrän de lugnat ner sig. Glöm inte att ta hand om dig.

  Kram på dig

 3. Fladdrigt här med! Min morgon började bra men på jobbet blev jag så irriterad så att det nästan rök ur öronen. Sedan har jag fladdrat i tankarna och mellan arbetsuppgifterna…
  Kram och ha en bra dag i alla fall!

 4. Visst märks det på mitt senare inlägg att jag håller på och samlar mig med er hjälp.

  Znogge skönt att inte vara ensam om fladdret idag, men det ordnar sig nog för dig med när ångan har lättat lite ur dig

  Åhh Elle du är gullig här kommer en bamsig kram tillbaka.

  Vb… så du har fokus idag? Härligt jag knycker lite från dig.

  Anwynn.. sån härlig bild du har tagit som ditt bomärke. Glad att se dit ska kika över till dig…

  Ninnibeht… men så bra för din gubbe att se det jungfruliga i dottern, ett bra tag till får han vara i den tron men sen kommer killarna på rad i och med tonåren….

  Jag går visst baklänges idag när jag svara er.. men det är väl kanske helt rätt idag när allt fladdrar.
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s