Pölsa klubben kör igång

Nu har jag mellanlandat här en stund, snart ska jag och hunden ut på vift. Så var provtagningen klar för denna gång, jag kan ringar imorgon tror jag, för att få höra om det står still eller har blivit sämre.

När jag var klar med proverna så gick jag till en rätt nyöppnad affär med damkläder. Jag fick ett presentkort av mina man i julklapp och nu skulle jag sätta sprätt på det. Hittade en väldigt skön klänning i grönt som jag bara ville ha, inget foto har jag på den så jag sätter in ett mönster som inte alls ser ut som klänningen. Denna affär ska jag nu gå in i en gång i månaden har jag bestämt mig för, här ska handlas kläder.

Sen såg jag att det var väldigt billigt med fläsklägg på Ica så jag fläskade in där, här ska kokas egen pölsa, jag ska sätta på mig kockdressen  och sätta fart.

 

11 kommentarer på “Pölsa klubben kör igång

 1. Uj, kokar du egen pölsa? jag är en sådan som köper pölsan färdig jag. men skulle vilja kunna koka en själv en dag bara för att. Vad har du för recept?

  Hoppas dina provsvar ser fina ut!
  Ha det gott min vän! /Katrin

 2. Tjena Katrin.. pölsa är verkligen lätt att göra och jag följer inget speciellt recept.
  Kokar sakta fläsklägg, fläskben eller lammbringa med gul lök och vitlöksklyftor i minst en timme i saltat vatten med kryddpeppar och vitpepparkorn. (Om man vill kan man lägga i hjärta, som då blir lite mer tuggmotstånd i själva pölsan).
  Sila buljongen, ta bort benen och kryddor, mal eller finhacka köttet. Sen kokar jag korngrynen i buljongen, häll upp kvarvarande buljongen, blandar ner köttet och finhackad stekt gul lök i korngrynen, späd med buljong till önskad konsistens.
  Jag brukar ”mala” köttet i min lilla hushållsmaskin med knivar i, går på ett kick.

 3. Hmm… jag varken äter eller kokar pölsa men hemlagat är ju alltid gott! Fast nej, detta är nog inget för mig trots allt!

  Hoppas dina värden inte blivit sämre!

  Kram!

 4. Nu har jag läst bakåt i din blogg. Har varit lite blogg-lat senaste tiden. Det är en ren fröjd att läsa hos dig och vad fint du har gjort med bilder och allt.

  När du skrev om din mormor, så var det som att läsa om min mormor.

  Ha det så gott, kram!

 5. Hur tror att jag ska kunna fortsätta läsa din när du skriver såna här ”smaklösa” inlägg?*s*

  Lägger till pölsa i listan på livsmedel som ska förbjudas när jag blir president.Basta.

  Ta hand om sig, unna dig vårliga klänningar, du är värdefull.

  Omfamningar

 6. Pölsan lät ju riktig god, men jag köper färdig. Jag hoppas du får ett bra svar på dina prover. Jag kan inte sova för jag vet att jag måste ringa vetrinären o boka tiden, det är snart dags. ”omedvetet” vaknar jag inte förän teletiden är över..hmmm….så nu maler tankarna såklart,, ska jag vakna eller inte i tid. Har bett gubben väcka mig och då behöver jag somna kvickt..vad sker..kan inte somna…då passar jag på att titta in på din blogg…så fin den är med sommarblomster. Kram kram Millanmill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s