Fundera kan man ju alltid

                                                                           

 1195799808.gifDet finns en liten färgkarta där man kan välja textfärg som jag drog pekaren över och det är märkligt vilka reaktioner man får av olika färger. Färger kan man längta efter som vårens skira gröna eller sommarens fullödiga grönska. Men en del färger väljer jag omedvetet bort och det konstiga är att själva färgvalet växlar i livet.

Idag har jag en ”dagen efter dag”, precis som vanligt när det har hänt något och jag har gjort lite mer än vanligt dagen för. Solen skiner och min hund ligger på balkongen och solar sig, allt ser ut som vanligt igen med honom. Visst han är trött han med, men vi kommer hämta oss idag.

Satt och tittade på Montell på TV och hörde en kvinna säga att vi inte är det som vi var förr, utan det vi är nu. Jaha, det har jag tänk på för vi är ju summan av det som har hänt, men klart vi är resultatet av det som var. Det är precis som med hundfostran,  hundarna lever i nuet, så om jag som ägare förändrar mitt sätt att vara så utgår hunden ifrån det. Han tänker inte analysera mitt nya sätt att leda utan följer mig om jag är en bra ledare. De lever i nuet, precis som oss eller som vi borde göra.

Trasslar jag till det nu? Hänger ni med? För det vette sjutton om jag själv gör, svårt att sätta ord på vissa tankar.

Idag pratade de om USA:s eviga kännetecken på Montell; drömmen om ett rikt lyckat liv, att lyckas helt enkelt. Jag har ju själv både läst boken The Secret och jag har sett filmen och inser att det är som en ny religion, som jag själv har följt utan att tänka på det hela som en religion. Men när jag såg filmen så förstår jag budskapet, men tappar ofta lusten när USA lägger sin amerikanska våta slibbiga handduk över det hela. De har en överkänslighet som de gärna brer ut över allt de spelar in, drama, snyft, tårar och väckelsemöte känsla.

Jag i min svenska fostran som står här på jorden med två rätt stadiga fötter slår oftast ifrån mig när det här sentimentala tjafset rinner ut över mig  från det amerikanska budskapet. Det är tråkigt för budskapet är det egentligen inget fel på, det är ganska självklara saker. Vi borde lära oss tankesättet redan i första klass… hjartan1.jpg

7 kommentarer på “Fundera kan man ju alltid

 1. Himmel vad du är flitig på att skriva och vad mycket som finns i ditt huvud.
  Kul att sitta och läsa ikapp efter min downperiod. Hoppas det gick bra med omläggningen.
  Ha en skön dag i nuet

 2. Znogge… när du ska skriva nytt och har gått in där så kan du se en fyrkant längst till höger. Om du klickar på den får du upp en ny rad med val som du kan göra. Gå då in på den med ett A på klicka lite till höger på den. Då får du upp den vanliga färgkartan, om du sen klicka på More Colors så kommer du till ännu en färgkarta och där kan man välja att stanna just dit man kom och välja färg där eller klicka på Palette eller Named så får du upp nya små rutor med färger som du kan använda när du skriver. Det var där jag satt och tittade på färger.
  Intill A:t som du klickade på från början så finns ett ställe som kallas Heading stilar och där kan du testa just olika text stilar.
  Hoppas du fattar vad jag försöker säga, lycka till det är lite kul att få variation i texten med färg tycker jag.

 3. Tack för en mycket logisk och fullt begriplig förklaring! Varför har jag inte upptäckt det tidigare kan man undra… Visst är det kul att variera texten med färg och typsnitt! Ska helt klart sätta färg på nästa inlägg!
  Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s