Munkorg och bandage afton

Vi lyckades med att byta bandage på Watson ikväll. Vi ställde honom på ”hundbordet” och satte på honom en munkorg för att han inte skulle bli för ilsk på oss när vi bytte bandaget. Klart han blev sur och muttrade där inne i sin munkorg, men han lugnade sig snabbt eller gav upp, tyst blev det och vi fick ihop alla olika delar av bandageringen. Ett mjukt paket blev det med tillklippta remsor som skulle gå mellan klorna på honom, sen fick det inte sitta för hårt, cirkulationen är ju viktig.

Jag tror ju att Watson hade gillat ett gammalt hederligt köttbandage.

Men av någon anledning tror jag inte det är så passande för en hund? Så här ser han ut nu om tassen… jag har lånat en bild på en annans hund som ser tasslik ut med Watson.

 

8 kommentarer på “Munkorg och bandage afton

 1. Jag tror nog att han förstår, idag när min man drog på honom den där ”skon” för att skydda bandaget så sa han inte ett ord. Det är som en slags sockiplast med långt ben som skyddar det hela.
  Det tar sig som mordbrännaren sa…

 2. Jag tror också att han förstår på något vis, att ni hjälper honom. Han kan väl få något köttigt och gott att äta i stället! Herr Hund gillade verkligen inte att ha tratt men han protesterade aldrig när vi satte på den och tvätta såret gick som en dans. Tabletterna tog han gärna men så gillar han ju köttbullar;-)) Man får använda sig av vissa knep!
  Ha det så bra både två- och fyrbenta idag!

 3. Jag gör små paket med leverpastej inbakad penicillin.. går ner av bara farten. Först ger jag honom en lite bit pastej för han ska alltid lukta så otroligt mycket på första biten och luktar det då konstigt så tar han den inte. Men sen efter det där luktandet så slukar han nästa bit direkt, den med penicillinet inbakad.
  Kram

 4. Var och fick klippt klorna på min vovvsing i förmiddags. Han höll på att hoppa ur sitt skinn. Jag var genomsvettig av att hålla honom. Han väger ju dock 17 kilo så där är lite att hålla när han kämpar på och spänner varje muskel i sin kropp. Jag tror att jag ska prova att klippa själv nästa gång och ladda upp med korvbitar eller nått…

  Vad bra att det gick bra att byta bandage…

 5. haraldsdotter… klipper klorna gör min man varje söndag, en lite snutt framtill på klorna så håller de sig fina. Jag blir svettig och nervös när jag ska göra något med hunden, klorna får min man sköta.
  Kram

 6. Munkorgen är ett bra terapeutiskt hjälpmedel, ju räddare han är, desto ondare gör det.Samma med människorna.Och vi är dumma, aldrig aldrig medicin till djur som vi själva tar.

  Pussar och kramar till sjuklingarna, dvs alla tre!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s