Mycket ska man våga

nurse_20boop_1176127702.jpgHär har jag förberett mig för att medicinera min stackars krupphostande man. Men tji fick jag, virus sa im_beh.gifoch sjukskrev den febriga mannen några dagar extra.

Jag har fått igång min stegräknare men först på eftermiddagen så inte blev det mycket knatat enligt den. Nu ligger den på vardagsrumsbordet och vilar sig till imorgon, då ska jag försöka få ordning på det hela igen.

När det var dags att börjar skramla med köksutrustningen 592963_kitchen_tools.jpgså tog jag fram rostbiff i grytbitar och en burk med 2410.gif här  skulle lagas en ny maträtt efter ett nytt recept. Gillar man surkål så älskar man grytan vi åt till middag… jag stoppade i en vitlök i klyftor, 3 rödlökar klyftade och så fräste jag det med paprikapulver och hel kummin. Sen fräste jag grytbitarna och blandade allt och toppade med en burk surkål. Koka på svag värme tills köttet är mört….locket var av på slutet för att reducera vätskan.

Sen hällde jag på grädde som fick koka in i det hela. Så blandade jag creme fraiche och turkyogurt lika mycket av varje och toppade med hel kummin. Den röran tog man själv och la ovanpå sin grytportion.

Mannen med hostan han fick kokt potatis till, men jag som kör med Atkins åt det utan, det passade bättre för mig att äta riven vitkål och morot som man blandar ner i majonnäs och turkyogurt salta och peppra.

Det är så mycket man ska våga här i livet, jag har precis tagit ett kliv rakt ut i ingenting när det gäller dieten. Med måttband och stavar i högsta hugg har jag startat min resa mot slimmare midja och ett friskare liv. Se här hur jag kastar mig ut i ingenting.. 

                                                                                                                                   parachute_h150.jpg

3 kommentarer på “Mycket ska man våga

  1. Härligt paljettenq jag gillar folk som vill något. Man kan ha fläskkött, nötkött eller lammkött.
    Lycka till och du hör av dig så jag får höra vad du tycker.
    Kram

  2. Hmm, jag har inte ätit surkål på år & dag; faktiskt inte se’n jag var tillsammans med en chilenare för en 13-14 år se’n! Jag kommer inte riktigt ihåg om jag tycker om det heller, men receptet låter mumsigt! Hur blev lammet häromda’n?

    Se till att karl’n din har en extra kudde, eller ännu hellre tre kuddar; så det ser ut så här: /= dvs, lägg två kuddar på varandra & den tredje längs med de andra två, så det inte går ner i lungorna & blir lunginflammation av hostan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s