Raka puckar

Letade bild över ordet ”lättad” men det var inte så lätt…
På sätt och vis kan jag ju känna mig lättad som hon på bilden, fast det var ju inte gaser jag led av tidigare idag.
Blodtrycket var så klart högt, osunt högt bara för att jag skulle träffa min nya läkare, för den delen har jag alltid högt tryck när jag kommer till sjukhuset. Men nu känns det så gudomligt skön, jag har fått en rak och bra kvinna att luta mig emot.
Här fick jag raka puckar och en som lyssnar, jag kan inte med ord beskriva hur skönt det känns.
Hon tror att jag klarar mig ett år till utan dialys, men jag ska på fler undersökningar. En remiss går till Huddinge för samtal med transplantationsläkarna… ohh så spännande att få höra hur de tänker och planerar. Sen ska jag till en lungspecialist och lika bra är det för min astma gör mig galen. Jag är ju övertygad om att det är betablockeren som ger mig astman så ofta. Men då orkar jag inte ett dugg och det går tid hela tiden till att komma på fötter igen för att orka gå en sväng, jag har inte tid att hålla på med astman.
                                                                          
Jag får se allt i ett längre perspektiv i förhållande till mitt eget liv. Desto längre jag kan behålla mina egna njurar och hanka mig fram, desto längre kan jag ju förhoppningsvis överleva med den nya njuren när jag väl får den. Nu är jag 54 och hinner väl säker fylla 55 också innan jag ligger på Huddinge. Livslängden för en njure från en levande donator ligger mellan 20-30 år. Ser ni hur de planerar och hur jag får tänka att det tar lite tid att få en ny njure, fast jag har levande donator.
Så inte blir ni av med mig i första taget…. vad är det man säger; ont krut förgås inte så lätt!
                                                                   
 

10 kommentarer på “Raka puckar

 1. Åh va’ skönt att du fått en bra läkare – det är guld värt! 🙂
  Min kompis i SydAfrika har problem med hjärtat & knaprar betablockerare, och det påverkar definitivt hennes astma; det tar tydligen ett tag innan man hittar rätt kombination med betablockerare & astmamedicin…

  Visst kan jag förstå att egna delar är bättre än att böka med reservdelar, men det måste ju finnas nå’n livskvalité också; blir man för nedkörd före transplantationen så tar det ju längre tid att hämta sig efteråt…
  (((kramar)))

 2. Vad bra, viken tur att din läkare verkar vara rätt person för dig.

  Ang. din fråga så har jag också varit till doktorn. Ekg var normalt, nu ska jag from idag, prova utan vätskedrivande och se vad som händer. Mitt blodtryck är också för högt, så det ska jag kolla en gång i veckan.
  Tack för att du frågade, kram!

 3. Men det var väl goda nyheter och dessutom fick du en trevlig och bra läkare. Med risk för att trampa någon på tårna så finns det många situationer när jag helt klart föredrar kvinnliga läkare! Fast personligeheten och empatin spelar ju väldigt stor roll också!
  Kramar!

 4. Det är underbart när man helt plötsligt träffar en läkare som både kan lyssna och prata med oss patienter. Grattis till en bra läkare hoppas du får behålla henne.
  Vi planerar väl för att bli 90 minst.. då får vi oxå ha kontakt. Så sant om ont krut…
  Kram
  Wanja

 5. Vilken bra bok-smak du har! 😉
  Jag tror att den rekommenderas för 9-12 år, men ”innehållsmässigt” tror jag att den funkar bra även till mina två (6½ & snart 9) även om jag får läsa den för dem.
  Grannkillen (vem det nu blir) blir säkert jätteglad! 🙂

 6. MÅSTE gå och lägga mig, men ville titta in och hälsa.
  Skönt att du fått en bra läkare, de är inte så många idag tycker jag.
  Jag förstår att och hur du räknar på åren… men samtidigt verkar det hemskt att behöva vänta på att bli sjukare.
  Kram och Gnatt på dig!

 7. Grattis! Och skönt är det när någon lyssnar, inte minst när en läkare lyssnar, som på sätt och vis har ens liv i sin hand. Och raka besked är också jättebra! Så värst ont krut tror jag inte att du består av, men jag kan inte se något fel i gott krut heller…;-)
  Ha det bäst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s