Dövikten släpper

cartoon_1164555882.jpgDagen efter… som vanligt får jag en trött dag när jag har varit iväg och gjort något, spelar ingen roll om jag har haft kul eller ej. Så här sitter jag med en kropp som är som en urvriden trasa, men det skiter jag högtidligt i. Jag ska snart ut i solen med Watson. Han har fortfarande litet bandage runt såret men det har läkt så fint, bandaget är mer för att han inte ska börja slicka och irritera det känsliga såret.

Ni vet att jag ”bantar” med Atkinsaktig metod och har nu min första vecka gått ner 1,2 kg. Jag har mätt hela min kropp med måttband,  m_tamidjan_1158564013.jpgmen ska vänta med att kolla hur mycket som rinner av mig i centimeter. Jag har bara ätit underbar mat och grönsaker för det måste man ju göra för att må gott, man bara väljer bort vissa saker för att förenkla för kroppen att släppa taget om dövikten.

Så här kan en dag se ut i matväg, ska skriva på en gång att jag gör saker på mitt eget vis; Jag äter en smörgås på morgonen för det passar mig  bra, fullkorn med mycket smör och rejält med leverpastej. Lunch kan bli en stekt fläskkotlett med bearnesås och en sallad med babyspenat och mycket paprika, till bearnesåsen kan man värma en hög sparris också. Mellanmål en bit ost med lite smör på till kaffet. Middag: Surkålsgrytan jag kokade häromdagen är perfekt, rostbiff använde jag som grytkött för det hade jag i frysen, bryna och puttra allt sen slår jag på grädde på slutet som fick koka in. Till den maten åt jag en sallad på grovrivna morötter och vitkål som jag hade blandad ner ordentligt med majonäs och cream fraiche i.

Framför TV på kvällen kan jag ta en skål med hallon, lite grädde och så smälter jag två rutor mörk 70% choklad som jag ringlar över… det får stilla mitt sug efter kaffebröd. Jag äter rätt mycket av alla slags bär.

Jag äter även frukt en till två om dagen men jag utesluter socker, vitt mjöl, spagetti, potatis, ris och bröd i första hand. Äter fett och protein när jag är hungrig…  Så ser det hela ut och nu finns det mycket goda recept på nätet att ta till och jag ska med spänning se hur det här funkar för mig nu.  985728bl2h68dkq7.jpg

7 reaktioner till “Dövikten släpper

 1. Själv har jag stekt bönbiffar på morgonen och ätit tre stycken. Ska ta flera innan jag och guben åker in till stan och fixar en massa ärenden, (hans). Jag äter inget efter klockan 18 på kvällen, och har jag skött ätandet under dagen är jag inte hungrig då. Jag har gått ner 1,5 kg sen jag kom hem från Jämtland. De äter inte lunch där uppe, och det går bara inte bra för mig. Höll vikten, men gick inte ner trots att jag gick flera mil.
  Ha en fin dag och ta vara på solen, hoppas det inte blåser lika mycket hos dig!

 2. Det låter inte som nå’n större uppoffring! 😉
  Jag är alldeles för ”beroende” av mitt vita ris & bröd för att det ska funka för mig, fast nå’n dag i veckan så sitter ju sallad alldeles rätt!

 3. Grattis det låter helt perfekt. Jag begriper inte bara vad som hände med mig senast. Jag höll ut i 10 dagar och gick inte ner ett gram?? Troligen åt jag för lite fett förstår jag nu när jag läser hur du gör!
  Kram och jag är imponerad 🙂

 4. Syster Yster… det är precis det som de flesta gör fel, man har svårt med det där med fettet för det sitter i ryggraden att man inte går ner i vikt om man äter för mycket fett. Det finns ju många sajter nu där man kan få hjälp med det mesta om man vill lägga om kosten.
  Kram

 5. *svullar snabbmakaroner och pannbiff*
  Oj oj oj…jag skulle vara den av de som inte klarar den där dieten. Jag gick ner 16 kilo genom att sluta äta godis och äta mellan klockan 23-05 (jobbade natt)…. Och motionerade. Det som var roligt var att jag tappade vikt de dagar jag vilade från träningen, lite som att kroppen sparade på energin de dagar jag tränade och slösade de dagar den fick ligga på sofflocket.
  Får jag vara fräck och fråga hur din målbild ser ut? Är det mycket du ska banta bort eller är det bara lite trivselvikt som ska tuktas? Jag kan inget om de där olika dieterna så jag blir lite nyfiken på hur mycket de ”trollar” bort…så att säga.

 6. En så där 10 kilo vore ju bra… jag har läst om den här typen av viktminskning, att den går snabbare i början än andra sorters. Men jag vet att min dotter gick ner lite över 20 kilo för några år sedan med min hemtrampade Atkins diet och hon har bara tagit tag i det hela igen när hon har glidit upp några kilo så har hon tappat dem igen.
  Jag tappade så där 8-9-10 cm i omfång väldigt snabbt när jag höll på då för några år sedan. Anledingen till att jag slutade var att min njurläkare sa att det inte var bra med för mycket protein för oss som är njursjuka. När man har njursvikt så äter man oftast mindre protein för att det är jobbigt för njurarna att bryta ner. Men en frisk har inga som helst problem med det.
  Men nu har jag tänkt att det spelar ingen roll hur det blir med njurarna för de kommer sluta att fungera i alla fall. Viktigare är ju att jag har rätt vikt när jag ska få en ny njure, så det är det som triggar mig. Men jag äter rätt mycket fett istället för protein och så alla grönsaker som växer över jord och en del andra så klart. Jag kör ju inte vad säger man… kadaver diciplin, sånt funkar inte för mig. Jag kör så här nu, så får vi se hur det går och framförallt hur jag mår av det hela.
  Men maten är så himla god som jag äter och fördelen är att man inte blir sugen och blir man hungrig så äter man en bit briost eller tar några skinkskivor, före jag blev så njursviktig så gjorde jag som en lite kvällsbricka med ett litet gäng oliver, några salamiskivor och lite goda ostbitar. Som det är nu kan jag inte äta oliverna eller för den delen just salami för det är för salt, har också det med njurarna att göra, men du fattar lite hur man kan göra med mellanmål. Det höll mig mätt och suget borta. Här kan ni titta på en underbar hemsida, med sån mat som jag lagar. Just den där goa med surkål hittar du där http://airamsmat.webblogg.se
  Kram

 7. Jag blir lite nyfiken på att prova din ”diet”. Har hållit på med VV nu, men kroppen vägrar släppa greppet om mina kilon. Det känns hopplöst och jag blir så omotiverad av att inget händer….3kg har jag gått ner ännu 7 kg kvar men de sitter hårt och som sagt, nu räknar jag inte points längre för jag är inte motiverad….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s