Vardagens triviala trösklar

Det är väl rent av märkligt hur livet lägger krokben för en ibland. Man går här och planerar saker och så när man äntligen kommer till skott så har blomsteraffären stängt.

Livets små triviala trösklar som man får hasa sig över då och då, inga större problem normalt. Men för mig som planerar så förbaskat för att orka något extra blir det surt inombord när det jävlas så där onödigt.

Solen skiner och jag ska ta mina stavar och gå en sväng, så får jag väl gå en extra runda tillbaka till den nu öppna blomsteraffären. blue.jpg

Har ni tänkt på så ofta det händer något som ställer sig i vägen för det man har tänkt sig? Som en sist test på att jag verkligen menar alvar med det jag hade fått för mig att utföra, tvingar mig att anstränga mig för att komma till skott.

Ibland blir jag så nedslagen av motigheter som kan ses så förbaskat onödiga, men sen när jag tänker efter så får jag liksom bekräftat för mig själv att motigheten inte var så dum. Den lärde mig rent av något om mig själv och mina mål. Ni vet när man står där och nästan ger upp så nära sitt mål, då den där förbaskade omständigheten som oftast handlar om det man har svårast för ställer sig i vägen. Ta tag i saken, ta ansvar, se sig själv i ett förstoringsglas, eller ge tillfälle att stanna upp, ta en paus och känna efter vad det hela handlar om. Plötsligt har man sin lösning och hindret bara faller bort…

aj0816.jpg Här sitter jag och ber min man provsmaka på middagen… stekt färskt fläsk med en röra av grovriven morot och hackad gul lök som har fått svettats tillsammans i en kastrull med lite smör och sen häller jag över grädde och koka ihop. Mat för var och en en hungrig dag och på tal om fläsk, jag hoppas att det är fler av er som har hittat det färska fläsket. Smakar så gott och så kan man salt efter behag och det blir det lilla för mig då med mina njurar.

Jag letade bild på lite fläsk men det var så mycket annat med på bilderna men ett par glada grisar hittade jag. maatalous_sianlihan.jpg

16 reaktioner till “Vardagens triviala trösklar

 1. Så gott det låter!

  Här sitter jag mitt i natten och blir hungrig…

  Nedrans blomsteraffär då ~ men skam den som ger sig! Inte en oxe i allafall 😉

  Jo, mina katter har sina miner som jag bara älskar att tolka *hihi. Ungar och djur är så härliga!

  kram
  Cattis

 2. Jag tänker precis som Du efter det jag fått ”stopp” på ngt somjag tänkt göra …. En upplevelse till som lär mej någott!! Alltid något ,eller hur ? Ha det så gott min vän , Kram!

 3. Antar att sjukdomen tar på humöret och tåligheten. Själv är jag överförstående, och tappar sällan humöret när nåt går fel, en gång, men om nåt jävlas upprepade gånger då tappar även jag sugen.
  Kram på dig!

 4. 🙂
  Känns som vi går bredvid varann längs vägen med krokigheter..
  I armkrok!
  Du håller ett stadigt tag om jag snubblar och jag är SÅ tacksam gumman!

  Kramar på DU!

  Psst.. Började dagen med ett leende då jag såg vad som stog på köksbordet imorse! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s