Löjliga familjen

Så sitter jag och känner mig så nöjd med dagen… sonen åkte direkt från uppkörningen och hämtade sin firmabil. Sen ringde han oss och sa ”snart kör jag upp för vår backe, titta ut”.. och där stod de stolta föräldrarna i fönstret och jag hojtade och hoppad upp och ner som en galning när han kom där med helljuset på för att vi skulle se honom.

Suck, och dottern har bjudit de närmsta sju på sitt jobb på middag, så hon har varit förbi och lånat klappstolar och största fina salladsskålen. Senare ikväll skulle brorsan gå ner till henne och dricka lite champaign för att fira körkortet. Ibland är man som en lyckliga familjen, men man kan snabbt förvandlas till Löjliga familjen, så det gäller att suga på den goa karamellen så länge man kan.

God mat blev det även ikväll och jag tänkte dela med mig av en suveränt god ”sallad” som kan ätas som förrätt eller till en köttbit, vilket som. Ta två blodgrape och skär upp dem i klyftor, ta bort de tjocka hinnorna. Lägg klyftorna i en salladsskål och blanda 1 msk rapsolja och 1 msk olivolja, salt och peppar. Skär två fina avokado i bitar och blanda ner i grapen, häll över oljan med kryddorna. Blanda och servera.

Nu är jag trött efter dagens spänning och glädje… får lite ont i hjärtat när det blir lite för mycket av det goda. Tänk att idag på skottdagen vet jag en kvinna som friade och fick ja…visst är livet härligt! Synd att jag redan är gift annars skulle jag nog fria lite idag.

                                                    

4 reaktioner till “Löjliga familjen

 1. Visst är den härlig ..den känslan när någon nära å kär lyckas med något..ha en fin helg min klon
  Kram Ingrid

 2. Löjliga familjen tror jag inte ni blir! Visst är det härligt att riktigt få glädjas tillsammans med dem som betyder så mycket för en! Hoppas de stolta föräldrarna får en fin lördag. Kanske blir det en liten biltur?
  Kramar!

 3. Det är så’na där dagar man stoppar undan tills när hjärtat behöver värmas lite extra… 🙂

  Men du, om sonen fick kortet idag; betyder det att han har ”villkorat” till 2016 då eftersom det var skottdagen?! 😉

  Och nej, nu vet du hur det går på Melodifestivalen ikväll – jag gillar inte Perelli nå’ vidare, och ser inte heller storheten; fast lite kul är hon…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s