Hur sin din humor ut?

Sitter och bläddrar bland humorbilder… humor vad är det egentligen? Det vissa kallar humor kan jag må dåligt av att se. Jag ska visa er en bild som många skrattar åt som jag nästan gråter av.. humor.jpg alla dessa armar djur som vi människor ständigt utnyttjar. Är den här bilden humor för er? I så fall hur tänker ni då?

Eller är detta humor normal_any_key.jpg Press any key står det på notbladet….

Eller det här bosses-office-humor.jpg 

Jag har kommit fram till att humorn ändrar sig med åren, jag skrattar inte alls åt det mina barn tycker är väldigt humoristiskt. Konstigt det där att man liksom har generationshumor om jag nu får kalla de så. Att jag inte förstår det roliga i en del av det min son skrattar läppen av sig över. Jag minns när jag först mötte MAD och den typen av humor tog tid för mig att uppskatta när jag var yngre. Vissa delar i den tidningen hoppade jag alltid över, men andra sidor skrattade jag gott åt.

Undrar just vad det är som gör att humor kan vara så olika för olika personer? Är det bara en fostrings sak? Vad tror ni att ni har fått er humor ifrån?

Min humor kan vara vara väldigt fräck, men jag gillar aldrig när man roar sig på andras bekostnad på ett förnedrande vis, djur får man inte heller vara dum emot på ett elakt vis om jag ska skratta.                

Den här bilden är en hälsning till Palljettenq                       

20060110-017.jpg

9 kommentarer på “Hur sin din humor ut?

 1. Hej apropå mannen vid pianot.När jag var datalärare (long time ago) så såg jag en elev sitta o vrida på nyckeln som låste hårddisken.”Vad gör Du?” ”Det står press any key” blev svaret.
  Det tyckte jag var humor.
  🙂

 2. Jag håller med dig, jag har jättesvårt för humor som grundar sig i att man gör narr av andra. Och djur, nä, vet du vad, det är inte humor.
  Jag gillar ofta engelsk humor, vad det nu är, men den brukar tilltala mig.
  Sen tycker jag om ordvrängeri, och självironi, det är humor, när man kan skratta åt sig själv, ge av sig själv. Det kan du!
  Kram

 3. Naaawww….. men ett litet lurv:).. fin liten varelse! Gillar rädisan där berdvid…undrar vad den tänker? ”- Hjälp!” (?)

  Jag tror att humor är väldigt ombytligt och formbart… men som du säger tror jag att den har en del inre ramar som styrs av moral och medkänsla för andra. Även en viss självdistans gör sig synlig i humor… alla kan och vill inte skämta om sig själv och sina tillkortakommanden, så som Märtagreta beskriver här ovanför.
  Jag skämtar rätt ofta om mig själv, då kan jag vara rätt säker på att inte såra någon annan.
  Humor är ett ögonblicksverk, även åsnan kan vara kul tills förnuftet och orsak-verkan-funktionen tar vid i hjärnan och man inser att det är synt om kraken.
  Själv fördrar jag kedjereaktioner där ett skämt hakar på ett annat och utvecklas allt eftersom de/den jag pratar med hänger på…. då har jag roligt. 🙂
  Bloggaren Blommaland har många bra bildrutor med både humor, värme, smärta och satir.. jag gillar många av hennes inlägg. Skrattet kan fastna i halsen många gånger då man efter det första kucklandet kan känna igen sig i det hon säger…*L*

 4. Jag tror att det är medfött. För jag skrattar inte alls åt samma saker som mina föräldrar skrattar åt.
  Håller litegrann med Märtagreta, självironi och ordvrängeri. Men jag skrattar lite olika beroende hur jag mår också. Men jag gillar inte det tillskruvade.

  PS. Jag är redan tillbaka var borta bara 3 dagar, men ville inte utannonsera när, man vet ju aldrig vem som kan läsa att man är borta. Onödigt att man blir rånad i hemmet, räckte väl att jag blev attackerad av en galen panna i Düsseldorf.

 5. Det där med humor har jag väldigt svårt för. Jag är nog ingen humoristisk människa av mej. Jag kan tex inte skratta till tillgjora humor gubbar på tv:n. Jag är nog ganska tråkig av mej.
  Men därimot kan jag skratta ihjäl mej åt barnens kommentarer ibland 🙂

 6. Hej kompiiis…Min humor är nog ganska torr, eller engelskt. Håller med dig den får inte vara grym mot djur och annat försvarlöst….men ofta är den om sådant som är smärtsamt…vi vill skoja bort de jobbiga i vår tanke..tror jag i alla fall…ha en fin onsdag kramisar MM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s