Snart lägger sig friden

Äntligen söndag…katten ska hem till sitt eget igen och jag sitter här trött och riven med en allergi snorig näsa. Men ångrar jag att han fick vara här? Nej och åter nej, så mycket purrande som jag har fått ta del av de här dagarna och den lilla söta tungan som har slickat på min mun av lyckan att få sällskap efter en natt för sig själv. Så smidiga djur och lena  att smeka…och så förbaskat riviga och nyfikna. 0002009a.gif

Just nu sitter han i en pappkasse där jag har garner, det prasslar och har sig. Jag har tagit fram blomvattensprutan sjuksyster.jpg och den har han fått smaka på ett par gånger, han ska ge sjutton i att anfalla mina fötter/ben med klorna ute.

Nu ser jag fram emot att få tillbaka mitt liv, få ställa allt till rätta och slippa oroa mig för möte mellan katt och hund. Förvånande hur mycket en sån här liten varelse kan stöka till.

Skulle jag bli allergi fri och önska mig en katt så skulle jag skaffa en som var lite till åren, en som lärt sig veta hut och beter sig som en ”normal” katt. En som inte är hane och ungdjur med mer energi än de kan göra av med, just nu siktar han in sig på ett sånt där litet vindspel som hänger halvägs upp i fönstret efter sidan. Han kastar sig i gardinen och är helt galen… jag sprutar på med vattnet och då stannar han upp och sen skakar han på sig.

Nu ska jag sätta igång och plocka undan efter Tyger så att man kan få lite vila så här en söndag. Min man är ute med Watson nu och när han kommer hem ska vi gå över med Tyger till sonens hem. Phu, jag har varit så trött de här dagarna, igår sov snork.jpg jag nästan två timmar i soffan före middagen, så det tar att vara kattvakt. Det är bara att inse att jag inte är riktigt frisk, det blir så tydligt när det kommer till något här hemma under en längre tid. 665946qo1lkpzy89.gif

10 reaktioner till “Snart lägger sig friden

 1. Kan tänka mig att det ska bli skönt när allt återgår till det normala även om katten är hur gullig som helst! Vi har haft katter tidigare och en av dem var väldigt livlig…
  Kram!

 2. Nu sitter jag här i lugnet, är så trött att det inte är klokt. Själva transporten hem med Kisse var ju en pärs då sonen inte har en transportbur utan hit bar jag katten som bara ville sticka iväg. Men nu tog vi bilen och jag stoppade ner honom i en tygväska. Låter elakt och kändes banne mig inte klokt att tvångshålla en halvgalen katt i väskan, men det var bästa lösningen och det var bara några minuter han fick vara där.
  Om det blir någon mer gång…nej, tror inte det just nu men i så fall kommer jag att kräva en redig transportbur.
  Jag har inte orkat varken läsa eller kommentera på några dagar nu och jag är så trött. Snart är det måndag igen med vanlig rutin och då blir jag nog mig själv igen… vi hörs då.
  Kram

 3. Hej lilla du!
  Så nu har friden lagt sig, katten är hemma. Både du o Watson får vila i lugn o ro……Sen kommer ljuvliga vardagen åter och du får dina rutiner i din takt tillbaks…..hääärligt va!!!
  Jag kände så efter jag haft Ciara här ett par dagar..men det är bara för att man inte riktigt orkar vara på alerten. Men du o jag kanske skulle orka vara med varandra en stund denna vecka?
  Vi rings !!!! Kramisar o ha en skön avslutning på din söndags kväll….Millanmill

 4. Jag är kattälskare. Skulle vi ta en katt nu, så skulle vi ta en pensionär från ett av katthemmen. En pensionär som vill vara inne. Gå och strosa och ha koll på läget. Tycker om sällskap. Mat och sova. Så vill jag att min katt ska vara och ha behov av, för då kan vi bli lyckliga alla tillsammans.

 5. vi tog oss an ett par vuxna katter från kattvärnet för ett par år sedan. De var fyra år då nu under våren fyller de sju. Helt underbara och personliga 🙂

  Fast sitta i påse, låda och peta ner saker emellanåt… det gör de ju 🙂

  Vila nu ordentligt!

  Kram
  Cattis

 6. Usch då, du har haft det tufft. Jag har ju haft några kattungar i mina dagar och de behöver inte vara så vilda, det har inte mina varit, inte på det sättet du beskriver. Svärmor katter var helgalna däremot, livsfarliga när de busade och även idag, (några år senare) kan de riva henne styggt om hon väcker dem t ex.
  Vila nu och välkommen tillbaka! Kram

 7. Kattungar med energi, de är gulliga men samtidigt påfrestande 🙂 Men hoppas att din allergi lugnar ner sej när du lämnar den tillbaka 😀

 8. Hihi, ja det här med en äldre katt som lärt sig veta hut måste vara en grej mina missar har missat. Alla är till åren komna men ingen har lärt sig veta hut. Ok de jagar inte tår med klor ute, men mycket bättre än så blir det inte….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s