Badfläsk

Solen skiner och jag som är ensam hemma och borde njuta av det, jag har en  tungsint dag. Jag läste igår på internet om min sjukdom och det snurrar en massa medicinska termer och en del helt obegripliga latinska namn i min skalle. Idag är en dag när jag går på kryckor och borde tejpa ihop min käft….aa88296d4f8837355417da6f11ef8ec1.pngman ska helt enkelt inte vara här vissa dagar.

Nu när jag hade siktat in mig på en vår så kom snön, lagom då till påskveckan för ungarna som är ledig. Jag ser att de ränner upp och ner i pulkabacken här utanför.

Jag ränner ingenstans idag, sjutton för tunga dagar. Jag tycker psyket är bra konstigt och tröttsamt som spelar mig spratt. Ofta vet man varför man känner sig nere, deppar lite av känd orsak, men de här dagarna när man faktiskt borde vara glad och pigg, men sitter här som ett smäck och inte fattar ett dugg? Vad är det som spökar för mig i det omedvetna? laban_1.jpg Jag har som vanligt bläddrat runt i bilder och drömt mig bort både hit och dit. Det är så tryggt på något vis att se att folk överlag har sån energi och fantasifullhet när det gäller val av bilder. Jag slutar aldrig att förundras över blicken andra har för det vackra och längtansfulla bilderna. Så många av oss som går omkring och låter ögat söka den där bilden som är som bi honung för själen.

Sen fick jag syn på en bild som fick mig att tänka på den kommande badsäsongen. 1175200791.gif Suck, jag får nog sikta på den där stora gråstenen igen, sitta där bakom och gömma mig menar jag, vassen är inte många nog. Men bilden och damerna ser ju för härliga ut, bara det inte är mig det handla om så är det helt ok och härligt. När jag nu ändå är inne på storleken så hittade jag ännu en bild…kondition1_1193150432.jpg Här kan vi börja snacka… jag funderar på om jag ligger mellan 2 och tre eller mellan tre och fyra?

Varför är det skämmigt med övervikt? Vem lär oss att det är lite äckligt med tjocka människor? Några av de människor jag älskar mest på hela jorden är tjocka i olika grad och inte tänker jag illa om dem på något vis. Tjockt är bara föraktfullt när det sitt på mig…

Men det finns klart en gräns även för mig när jag tycker att fett är äckligt och vem har givit mig den gränser och när insöp jag den utan att jag förstod att jag fick något negativt till mig. Bakom valkarna finns ju du och jag och er gillar jag ju utan att bry mig om fettet.

Vi människor är bra ynkliga många gånger när det kommer till svagheter hos varandra. Nej, jag tycker inte man ska vara osunt tjock det är inte bra på en massa olika vis, men vägen till ett smalar jag är otroligt kämpig. Att sluta med missbruka är nog bland det svåraste man kan göra… jag var storrökare och la av men djävlar i min låda så jag fick kämpa. Men ätandet är ju så normalt, ett måste och mönster fick man med sig redan som liten. Genetiskt har vi alla olika fettplättar har jag förstått, en dels fettceller vill bara öka sin storlek så fort de får en chans och andra är smala rent genetiskt och är så överlägsna i sina muntliga fördömande om andras ätande.

Jo, jag inser att vi alla gör val här i livet, även när det gäller ätandet. Men en sak är olikheten vi alla har, det finns rätt många människor som är helt ointresserade av mat, både att laga och äta och sällan ser man dem tjocka utan de pillar i sig lite salladsblad då och då för att de måste få i sig något. Vi andra som har fått läckergommarna, vi vill gärna stoppa i  oss mycket och ofta och njuta… Vi som ständigt tänker på nästa mål mat och vad det ska innehålla. För att inte tala om efterrätten….teddybearimage001_1148675477.gif

11 kommentarer på “Badfläsk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s