Badfläsk

Solen skiner och jag som är ensam hemma och borde njuta av det, jag har en  tungsint dag. Jag läste igår på internet om min sjukdom och det snurrar en massa medicinska termer och en del helt obegripliga latinska namn i min skalle. Idag är en dag när jag går på kryckor och borde tejpa ihop min käft….aa88296d4f8837355417da6f11ef8ec1.pngman ska helt enkelt inte vara här vissa dagar.

Nu när jag hade siktat in mig på en vår så kom snön, lagom då till påskveckan för ungarna som är ledig. Jag ser att de ränner upp och ner i pulkabacken här utanför.

Jag ränner ingenstans idag, sjutton för tunga dagar. Jag tycker psyket är bra konstigt och tröttsamt som spelar mig spratt. Ofta vet man varför man känner sig nere, deppar lite av känd orsak, men de här dagarna när man faktiskt borde vara glad och pigg, men sitter här som ett smäck och inte fattar ett dugg? Vad är det som spökar för mig i det omedvetna? laban_1.jpg Jag har som vanligt bläddrat runt i bilder och drömt mig bort både hit och dit. Det är så tryggt på något vis att se att folk överlag har sån energi och fantasifullhet när det gäller val av bilder. Jag slutar aldrig att förundras över blicken andra har för det vackra och längtansfulla bilderna. Så många av oss som går omkring och låter ögat söka den där bilden som är som bi honung för själen.

Sen fick jag syn på en bild som fick mig att tänka på den kommande badsäsongen. 1175200791.gif Suck, jag får nog sikta på den där stora gråstenen igen, sitta där bakom och gömma mig menar jag, vassen är inte många nog. Men bilden och damerna ser ju för härliga ut, bara det inte är mig det handla om så är det helt ok och härligt. När jag nu ändå är inne på storleken så hittade jag ännu en bild…kondition1_1193150432.jpg Här kan vi börja snacka… jag funderar på om jag ligger mellan 2 och tre eller mellan tre och fyra?

Varför är det skämmigt med övervikt? Vem lär oss att det är lite äckligt med tjocka människor? Några av de människor jag älskar mest på hela jorden är tjocka i olika grad och inte tänker jag illa om dem på något vis. Tjockt är bara föraktfullt när det sitt på mig…

Men det finns klart en gräns även för mig när jag tycker att fett är äckligt och vem har givit mig den gränser och när insöp jag den utan att jag förstod att jag fick något negativt till mig. Bakom valkarna finns ju du och jag och er gillar jag ju utan att bry mig om fettet.

Vi människor är bra ynkliga många gånger när det kommer till svagheter hos varandra. Nej, jag tycker inte man ska vara osunt tjock det är inte bra på en massa olika vis, men vägen till ett smalar jag är otroligt kämpig. Att sluta med missbruka är nog bland det svåraste man kan göra… jag var storrökare och la av men djävlar i min låda så jag fick kämpa. Men ätandet är ju så normalt, ett måste och mönster fick man med sig redan som liten. Genetiskt har vi alla olika fettplättar har jag förstått, en dels fettceller vill bara öka sin storlek så fort de får en chans och andra är smala rent genetiskt och är så överlägsna i sina muntliga fördömande om andras ätande.

Jo, jag inser att vi alla gör val här i livet, även när det gäller ätandet. Men en sak är olikheten vi alla har, det finns rätt många människor som är helt ointresserade av mat, både att laga och äta och sällan ser man dem tjocka utan de pillar i sig lite salladsblad då och då för att de måste få i sig något. Vi andra som har fått läckergommarna, vi vill gärna stoppa i  oss mycket och ofta och njuta… Vi som ständigt tänker på nästa mål mat och vad det ska innehålla. För att inte tala om efterrätten….teddybearimage001_1148675477.gif

11 kommentarer på “Badfläsk

 1. (((((((((((((((kramar)))))))))))))
  Ibland hoppas världen jämfota på en…
  Jag hoppas att solen skiner snart på dig igen!

 2. Hej
  Det var tunga tankar Du ger uttryck för i Din blogg idag.Hoppas att det bär uppåt i humöret igen efter denna svacka.
  Jag längtar också efter badsäsongen.Och det finns alltid stränder där det inte spelar nån som helst roll hur man ser ut.Vi badar helst vid Hallandskusten.
  🙂

 3. Nu kör vi på konceptet ”fat but sexy”! Känner mig inte helt uppåt i dag heller utan det är ganska dystra tankar… Men man får se det positivt. Vi kunde legat på en femma!
  Kramar!

 4. Tack för de fina i kuväret ..toppen …men de var en jäkla tur det kom fram ..fel förnamna å fel stad ..*s*…ja visst är det knepigt hur man går upp å ner i tunga tankar ..jag kan ändra depp från fm till efm …hoppas du får en bättre dag i morn ..kram Ingrid

 5. Men hallå på mig! Jag är så vimsig, vilken tur att det kom fram.. du får skriva till min mail så jag får höra vad jag skrev för namn och stad. Ha ha!
  Jo, jag är också upp och ner samma dag, är redan rätt normalglad igen, bara jag fick gnälla av mig lite så blev det bra sen.

 6. …Jag behöver en hel klagomur för att skaka av mig min usla dag. Men jag vet inte… ibland är det fjuttigt att klaga på sitt usla humör när andra inte ens är friska och inte har mat på bordet.
  Hur tycker du det är att möte gnälliga personer?
  Tänker mig att du har kanske en annan syn på gnäll och helt annan livssyn än de som har det ”bra”. Ursäkta om frågan är klumpig och kantig… men du har ju en helt annan förutsättning och annat perspektiv än gemeneman, så att säga.
  Du är ju drottning och president över din blogg, du svarar om du vill:)
  Jag är glad att se att du har fått en bättre afton,
  *Kram*

 7. Ingen fråga är för klumpig för mig inte. Det här med att gnälla har jag inte ett dugg emot, tänker att alla är inne i sitt och ser saker från sitt håll. Så är vi människor.. och behovet att lufta har vi alla då och då. Men sen mitt i allt så är det skillnad på gnäll och gnäll.. det här som vi alla har behov av ibland är ju inget som normalt irriterar andra, man bara tar del. Men sen finns ju de som inte inser vad livet handlar om utan har hamnat i en karusell av uppmärksamhets behov som ingen orka ta del av. De som alltid bara prata om sig själva när man möts så där i backen, ingående får jag ta del av slem och uppkastningar utan att personen frågar ett enda pip om mig och hur jag mår. För säga något gör jag inte till sådana, om de nu inte skulle fråga vilket de aldrig har tid med, de är allt för upptagna av sig själva och sina kroppars mående.
  Det är då jag känner mig som en betraktare, jag har så svårt att inse att de är så där egotrippade.
  Så enligt mitt sätt att se har de flesta av oss behovet att gnälla och bör göra så, ventilera och sen mår man bra. Det är så jag själv gör, anväder mig av bloggen för att få utlopp för gud vet vad ibland. Kan väl hända att någon tror att jag är väldigt deppig men oftast är det över när jag väl skickar in mitt inlägg.
  Så kom igen och gnäll!
  Kram

 8. Jag kan sitta med dig bakom den där stenen =)

  Det är jobbigt med alla dessa vikttankar. Jag mår inte bra när jag väger för mycket, men har så svårt att äta lagom.
  Det här med ätandet har jag nog fått hemifrån. Min mamma har alltid belönat både mig och mina barn med något att äta. Det gäller att tänka om. Belöna sig själv med annat.

  Ha det så gott, kram!

 9. Angående det där med att belöna med mat:
  Var det någon som såg programmet/dokumentären Super Size Me?
  Där var det också prat om det där med att vuxna belönar barn med att käka onyttigt (tex på Mc´D) och och han som genomförde experimentet att äta endast mat från Mc´D under en tid sa att han minsann ska ge sina barn ett slag på käften varje gång de passerar ett snabbmatsställe för att få dem att bli avskräckta och inte vilja ha skräpmat. *S*
  Han har en viss poäng, förvisso lite väl hårdhänt 😛 men sett på saken mer allvarligt.. det är vuxnas ansvar att lära barn vettiga matvanor.

 10. Jag skulle nog hamna på korumpa nr åtta eller nåt ditåt. I går upptäckte jag att jag inte fick på mig ett par byxor jag hade för ett år sen. Och jag var tjock redan då…inte roligt. Men det är så det är.

  Det här är din blogg och du brukar inte ventilera ditt dåligmående så ofta, utan tvärtom tycker jag att du har en oerhört positiv inställning till så mycket, trots allt.

  Det är väl klart att du ska skriva om det som känns angeläget oavsett om det pekar uppåt eller neråt på känsloskalan.

  Många kramar till dig min vän!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s