Vem vill inte bli läst?

  Idag ska jag rosa min man som nu har tvättat nästan alla fönster här hemma.. vet inte vad jag skulle göra utan honom med allt sånt där som jag så sällan orkar numera. Hem kom vi från vårt centrum och jag har köpt lite nya överdelar, det kan man aldrig få för många av… i rätt storlek, min garderob är full av krympta kläder, inte förstår jag hur det hela hänger ihop?

När jag kom hem så upptäckte jag ett mail från en kille som undrade om inte vi kunde ha varandra som favoriter? Han hade upptäckt att jag var bland de 50 mest vald favoriter på bloggportalen. Jaså tänkte jag som inte har varit in där på väääldigt länge. Jag fick mig ett gott skratt för inte bryr jag mig om det hela på det viset att jag tar någon som favorit bara för att själv få hjälp att komma högre upp på listan.

Precis nu när jag skriver det så känner jag och tänker att visst kan jag väl göra det för honom. Jag är ju aldrig där så mig spelar det ju ingen roll, men för honom är det värdefullt. Äh, jag tar och gör honom glad tror jag…

Jag har ju precis skrivit in mig på Bloggtoppen tänkte att det är roligt att få lite nya läsare. Sen blir jag ju lite knasig med att skutta ut och in där och kolla vad som har hänt statistiskt hela tiden. Jag är lite knäpp,  det är nog tävlingsmänniskan i mig som får en kick av det hela. Men visst vill jag blir läst, jag älskar när det fladdrar i gardinerna här inne i min blogg. Mycket folk och kommentarer det är det bästa jag vet, de bästa dagarna kan jag nästan känna mig euforisk av glädjen över många besök. När jag har varit ute med hunden och kommer in och tittar i min mail och så har jag ett gäng där, då jädrar i min låda blir jag glad.

En del säger att de inte bryr sig om ifall de har läsare, men kan det verkligen stämma? Inte i min värld i alla fall. Lycka för mig är att hitta bloggare som jag verkligen vill läsa, som ger mig nya tankar eller sätter lite sprutt på mitt humör. En del är ju otroligt ordviga och roliga att läsa, sånt gillar jag, jag är inte alls så där överförtjust i de bloggar som en del kändisar skriver. Inte alls säkert att de har gåvan att skriva bara för att de är kändisar. Jag är mer nyfiken och läsvillig hos er alla vanliga bloggare, ni som är som små guldkorn svävande mitt i bloggrymden färdig att fångas upp med en tesil.

 

9 kommentarer på “Vem vill inte bli läst?

 1. Jepp, håller med dig! På varenda punkt….förutom den där med förkrympta kläder…*S* (tacksam över det åandra sidan)
  Jag blir verkligen glad att hitta bloggar som har det där lilla extra som gör att man vill återvända. Jag tappar dock bort en del i vimlet… får bättra mig på den punkten:) Ha en skön lördagkväll!

 2. Bloggsvar: Jag har titta under och i alla växter. Jodå, taket är likadant som det blev efter läckan. De har varit här och kollat och det ska torka lite till innan de ska reparera på utsidan och kanske piffa upp parketten, som fick ta en hel del stryk. Bubblorna på väggen har däremot lagt sig och där finns ingen fukt kvar.

  Jag vill ha läsare samtidigt som jag är rädd för att bli hittad. Så jag skrev hos Madonnan att därför är jag sparsam med sökord. Vill inte att folk ska hitta dit. Tog dansen som ett ex. Skriver jag sökord street så hamnar jag direkt hos mig. När jag upptäckte det blev jag rädd, vill verkligen få vara anonym. Så därför har jag nästan slutat med sökord och då får jag mindre läsare, men det spelar ingen roll.

 3. Kom på – jag har heller inga favoriter. Vet att vissa väljer bort mig då, men det spelar heller ingen roll. Men de allra roligaste är, att det som stör en del folk, som jag både får kommentarer och mejl om, är att min blogg är rosa och att jag heter Rosa tankar. De kan skriva: jag skulle aldrig läsa din blogg för att den är rosa. Som om jag bryr mig 🙂

 4. Paljettenq … Känner igen det där med att tappa bort bloggar. Jag hittar guldkorn då och då som jag lägger bland favoriterna för att ha koll, men tiden går och ofta glömmer jag bort dem. Så får jag sålla bort när det blir för många.
  Det är väl så att jag helt enkelt inte orkar med att ha hur många kontakter som helst. Jag skriver rätt mycket privata mail till folk som tar kontakt med mig via mina sidor om njursjukdomar.
  Många gånger har jag fullt sjå att hålla kontakt med de som kommenterar hos mig. Men jag vill ju så gärna skriva och ha kontakt och gör så gott jag kan.
  Kram

  Rosa…märklig katt, har du titta i alla skåp och ev lådor för de älskar verkligen att gömma sig, kolla tvättkorgen. Sonens katt har nu lärt sig att peta upp köksskåpen som sitter högt upp och en dag när han kom hem så låg han hoprullad på tallrikarna i skåpet och sov.
  Ibland tänker jag att jag kanske skulle skriva mindre om vissa saker i mitt liv. Lite rädd kan jag bli när jag läser hur de varnar oss för att vara för öppna på bloggen. Men äh tänker jag, vem bryr sig? En medelålders sjuk tjej, vem skulle bry sig om mig på det viset? Nej, jag förlitar mig på att de flesta är hyggliga, bra människor. Jag har ju bloggat några år nu och har aldrig råkat illa ut på något vis, vilket jag är så glad för. Sen så skriver jag nästan aldrig illa om andra människor. Den jag lämnar ut är ju mig själv och det kan jag stå för. Tror eller hoppas att andra kan ha lite glädje av att kanske förstå att de inte är ensamma om att ibland må dåligt, ha svårt att sova eller vara deprimerade. Finns det bara en som har någon nytta av mina ord så finner jag glädje i det.
  Kram

 5. Klart det är roligt med kommentarer och läsare! Jag får nog ta en titt på Bloggtoppen!

  Trevligt med lite nya inköp. Man behöver förnya sig lite då och då. Så här på vårsidan känns det extra behövligt tycker jag!
  Kram!

 6. Första gången jag läser din blogg men det ska jag nog fortsätta med tror jag. Alla som skriver blogg vill ju ha läsare, varför skriver man då annars? Om det inte vore för att man ville att folk skulle läsa så kan man lika gärna skriva en blogg för sig själv, en dagbok på datorn men inte i cyberrymden. Jag undrar hur man går med i bloggtoppen och kan få lägga in favvobloggisar på sin sida?

 7. Hej turez, kul att du titta in. Det här med favvobloggisar är från Aftonbladets blogg, där sätter man upp de man gillar och de som har flest vänner hamnar då på den där 50-listan. Jag har som du då förstår ett förflutet på ab bloggen.
  Men Bloggtoppen.se kan du komma till om du klickar på den deras lilla ruta som jag har i min blogroll lista. När du är där så följer du bara deras instruktioner hur man gör för att vara med.
  Lycka till och hoppas vi ses igen, nu ska jag in till dit och hälsa på.
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s