Välkommen på en fika

Välkommen på förmiddagskaffe i mitt kök, igår bakade jag en sockerkaka så det bjuder jag på till kaffet. Jag är ju som vanligt så sent ute att förmiddagskaffet kanske förvandlas till eftermiddagskaffe istället. Fotot är från tidigare så lite förändringar är det nu i köket, bordet har vi flyttat så vi sitter framför fönstret och stolarna för er som minns har ju blivit brunmålade nu.

Jag älskar mitt kök och vi sitter ofta rätt länge när vi äter middag med ungarna eller gäster, för mig är köket navet kring det liv jag lever. Jag har verkligen tyckt om att laga mängder av mat och baka genom åren, det finns inte mycket jag inte har prövat på att göra själv.

Idag har jag lagt en svart säck på golvet framför mina garderober, den ligger där som en kadaversäck och väntar på sitt innehåll. Jag bara måste rensa ut och det hårt av bara den, jag ger upp klädmässigt. Det är ingen idé att ha så många olika storlekar som bara hänger i väntan på ja, vadå? Att jag ska gå ner i vikt? Äh, glöm det jag känner mig som en tjocksmock och har givit upp. Jag har nu väntat på rycket i över en vecka men tänkte att en säck på golvet skulle tvinga mig att få fart.

Igår var jag flitig, bakade både matbröd och den där sockerkakan. Kokade tjocka revbensspjäll som jag sen stekte i ugnen med god marinad på penslad. Jag har ju fått lite nytt att fundera över när min man nu har fått problem med gallan. Han ska inte äta så mycket fett eller råa grönsaker och vi som äter så mycket sallader i stället för potatis och annat.

Jag ser att dagiset har fått besök idag av polisen, det är så spännande tycker ungarna att få titta i polisbilen och jag ser att en polis visar sin batong för dem. Så hör jag polissirenerna och kikar ut, ser då polisbilen som åker iväg över gräsmattan förbi alla ungarna med blåljuset påslaget. Åhh, så spännande livet kan vara när man är liten och så fint att poliserna tar sig tid med samhällets yngsta.

Igår var jag lite deppig över att jag inte orkade vara med och samla skräp ute i vårt område. Vi gör så några gånger om året och jag har alltid varit med, dels för att jag tycker det är självklart att ha städdagar även när man bor i ett vanligt lägenhetsområde och sen för att jag tycker det är kul att göra fint i närområdet. Men igår insåg jag att jag skulle hoppa över det hela, med viss sorg i hjärtat men det kommer väl att finnas nya möjligheter.

13 reaktioner till “Välkommen på en fika

  1. Hej, titta in till mig och se vad jag har gjort. Det är härligt med kök! Vi hade en kort tid en dator i köket och det tyckte ett barnbarn var coolt. Fast det tyckte inte vi sen…Hoppas du mår bättre. Kram! G

  2. mm socker kaka ..den missade jag i går ..jag har planer på att baka nått grovt bröd ..är så trött på några skivor för 20-25kr å som inte är så gott heller för den delen ..jag har ett recept på nån mary limpa som jag tror jag ska göra vid nått tillfälle
    kram ingrid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s