Får man vara irriterad på äldre?

Vilken dag jag har haft, den mjukstartade med allt det där vanliga här hemma och sen tänkte jag att nu sticker jag iväg till vårt centrum direkt efter lunch. Lite känslig tid precis när jag har ätit, är både extra trött och lite illamående då. Precis när bussen skulle gå så tvärnitade den för en äldre dam skulle åka med men som var försenad till hållplatsen, jag suckade. Jag har märkt att ju sämre jag mår desto mer irriterar jag mig på äldre människor, jag av alla som har jobbat så mycket med äldre, känns främmande men ändå finns den där irritationen. Äh, jag irriterar mig på allt tror jag dessa dagar…

Tänker att man går väl för sjutton i tid till bussen och speciellt när man nästan inte kan gå? Sen ska det fibblas med busskort eller remsor, aldrig har de sånt i näven när de kliver på bussen. Rota gärna längst ner i väskan en kvart, men gör det innan bussen kommer dö!

Sen körde vi iväg och efter ett par hållplatser så var den en annan äldre dam som i sista stund kom på att hon skulle av. Tvärnit igen…phu, suckar jag och gnäller inom mig så där för mig själv, skitkärring eller något sånt tänkte jag nog. Sen hade vi en kvinna med ett utvecklingsstört barn på bussen, jag blir trött bara jag ser dem, grabben har jag sett tidigare, han är inte så gammal och skriker jämt. Aldrig vill han något och allt vi normalt gör verkar störa honom. Vad ska det tjäna till livet ibland undrar jag?

Så skönt när jag kom av bussen och kunde gå långsamt ner till apoteket till att börja med, sen drogs jag som en magnet till bibban så klart. En enda bok lyste så stjärnklart idag att jag förstod att jag skulle fortsätta att läsa ryska författare. Inte mycket kvar nu av cancerkliniken, denna gång lånade jag Idioten av Fjodor Dostojevskij. Jag ser fram emot att få läsa den…

Det finns en försvårande sak med ryska böcker och det är deras namn, först så heter de ju väldigt annorlunda namn än oss, så det tar lite tid att skilja dem åt. Som om inte det räckte så har de smeknamn och växlande förnamnsformer liksom växling mellan fadersnamnets längre och kortare mera familjära form. Man blir minst sagt galen då och då av alla konstiga namn. Tror ju att jag missat någon gubbe och försöker läsa om för att hitta den personen, vilket man ju inte gör för han är redan presenterad i ett annat namn. Ja, ni inser ju själva hur rörigt det kan bli på en skala.

Hemtex hade rea och det bidde en badhandduk och en sån där mjuk fleecefilt…sen drog jag mig mot bussen och passerade Bageriet, gott bröd och en bakelse till mig själv tog jag med mig hem.

När jag satt och väntade på bussen så insåg jag att vi alla har rätt till vår ensamhet, just då njöt jag av att sitta på en bänk för mig själv i mig själv. Tänkte att måtte det inte komma en snacksalig idiot så som jag brukar vara och börja hålla låda. Men jag klarade mig tack o lov.

Väl hemma så såg jag att jag hade vunnit lite mysiga saker att smörja in mina fötter med hos Charlotte på Allas. Tänk så larvigt glad man kan bli, och tänk så saker kommer tillbaka till en… jag skickade igår några dyra stående krämer till en som var i behov av dem. Så får jag nya egna i veckan från Charlotte, visst är livet härligt! Fast jag kan muttra under en bussresa…

Sonen har varit på det där samtalet och det verkade bra, men som sagt fler ska ju dit och det tar ett tag innan de bestämmer sig. Jag sa till honom att han kan komma över och äta middag ikväll, vi har en gryta som min man kokade igår och jag la fram två påsar med räkor som förrätt. Tänkte vi kunde pilla räkor under tiden han berätta om sitt tävlings äventyr. 🙂

4 kommentarer på “Får man vara irriterad på äldre?

 1. Visst kan man bli irriterad på äldre människor precis som man kan på yngre. Ibland kan jag tycka att nog kan man ha plånboken redo men kanske är det inte alltid så lätt. Vem vet hur man sjävl blir men visst, det kan vara påfrestande.

  Grattis till vinsten! Visst blir man glad även om det inte är så stora saker man vinner. Själv vann jag 23 kronor på lotto i helgen och det var väl bättre än inget. Men i ärlighetens namn hade jag siktat in mig på miljonerna;-)

  Önskar dig en trevlig middagskväll med sonen som säket har en hel del att berätta.
  Kram!

 2. Jo, man kan irritera sig på äldre som liksom aldrig kan förbereda sig. När de kommer fram till kassan har de aldrig tagit upp plånboken och ofta har de en liten portmonnä som de ska leta efter också. Och rabattkuponger någonstans i botten av handväskan…

  Vad kul att vinna saker man kan ha lite nytta av.

  Hoppas på trevlig middag, kram!

 3. Fast det mest irriterande är nog när man har en Så’n Där Dag & man helt plötsligt blir irriterad på sig själv för att man är irriterad på allt & alla! 😉

  Grattis till krämerna, hoppas de mjukar upp dig i kanterna lite… 😉
  ((((((((kramar))))))))

 4. Hej
  Du har nog rätt i att man blir mer lättirriterad när man själv inte mår bra.Jag gillar verkligen gamal människor men hsutrun påstår att jag föröker meja ner dom med kundvagnen när vi är o handlar ibland.Det är tämligen överdrivet…Men visst är det skönt att tänka tanken? Man har ju som tur är gränser så att det bara stannar vid tankar.
  Hoppas Du får en härlig vårdag!
  🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s