De ska va lammkött

En ny dag med strålande sol, när jag tittar ut så ser det våraktigt ut med torra vägar och ljuset ser ut på ett speciellt vis, starkt och klart som det aldrig är  på vintern.

Watson har redan barrikaderat sig på balkongen, han ligger i min stol och myser i solen. Han får inta hela kongen som jag brukar säga till honom för sig själv vid den här tiden, sen efter lunch är det min tur. Tänk att man är lika larvig med sin hund som man var med sina småbarn, pratar bebisspråk och larvar sig… kan komma på mig själv och känna mig fånig, men sluta med det…nej, det gör jag inte. Idag tänker jag inte göra ett dugg mer än det där vanliga för att komma upp och sen ut med Watson så klart.

Igår fick vi besök av båda ungarna, först sonen som åt här och sen dök dottern upp på en fika. Ibland när jag tittar på ungarn som är så vuxna, så kan jag inte fatta att de är min skitongar. Undrar vart alla åren tog vägen, det är nästan svårt att inse att jag födde dessa två för så många år sedan. Kvinnorkroppen är fantastisk och nu verkar det vara babyboom för jämnan tycker jag, så otroligt många kvinnor med magarna i vädret.

Igår såg jag en tjej som var så stor (gravid) och framtung med sin mage, att det är ett under att hon inte föll framstupa. Men jag läste någonstans att vi kvinnor hade jämnvikten annorlunda fördelad i kroppen för att inte falla framåt under graviditeten, men jag kommer inte ihåg hur det hängde ihop. Själv var jag smal när jag var med barn, båda gångerna, magen blev aldrig så där jättestor, kroppen var ju i och för sig väldigt smal. Ett ex jag hade skrev på en lapp ovanför min handduk Magra Greta= Margareta, och den vikten höll i sig tills jag slutade röka, då började fettplättarna suga åt sig och vidga sig för att aldrig bli sig själva igen. Idag skulle exet nog skriva Feta Greta= Margareta.

Undrar inte ni ibland hur era ex har det? Det upptar inte alls stor tid, men visst fladdrar tankarna ibland runt och undran infinner sig. Min första stora kärlek fick sen fyra döttrar tror jag att det var, skild är han nu och sist jag hörde något om honom så var det en ung ny dam han hade sällskap med. Men det verkar ju ligga i tiden att gubbarna ska ha lammkött och flickorna gamla sega gubbar, misstänker att det är plånboken som styr för en del. Tänker på en 50 års fest vi var bjudna till för några år sedan, där var gräddan av storstadens restaurang och nattklubbsägare inbjudna och så vi då… många av dessa gubbar hade en ung, tjusig kvinna filippinska eller brasilianska vid sin sida. Små nätta vackra flickor… jag mötte blicken på en av dem och kände mig förbannad…över hur allt har blivit. Hur gubbar med pengar och makt alltid har dessa vackra svassande flickor runt sig, tänker på alla dumpade kvinnor i deras egen ålder. Äh, släpper det hela här.

 

 

8 reaktioner till “De ska va lammkött

 1. Två av mina ex har jag ingen lust alls att hålla reda på, förutom att veta vilka områden jag ska undvika förstås… 😉
  Men Första Kärleken har jag fortfarande sporadisk mail & msn-kontakt med. 🙂

  Jag fattar inte det där med lammkött heller; bara tanken att visa upp min slappa kropp för en spänstig 20-nånting-åring får mig att rysa! 😉

 2. Jag har lite kontakt med några av mina X som jag alltså var ihop med för typ 30 år sedan. Två av dem i alla fall någorlunda sporadiskt. Ingen av Xen och jag bodde ihop, min man är ju också min första sambo… Men det är klart att jag är nyfiken på hur de har det, jag ÄR ju kroniskt nyfiken.
  NEJ, ag begriper inte mig på karlarna som skaffar unga tjejer. Hur nära förhållande kan de få? Består hela deras manlighet i att visa att han fortfarande kan få sig ett skjut? Kan de överhuvudtaget kommunicera med varandra?

  Har du sett videon jag visar? Där har vi verkligen kvinnosynen genom århundradena…
  Ha det gott! /Katrin

 3. Jag har väldigt liten kontakt med de strul” jag hade innan jag gifte mig… egentligen är detta mitt enda allvarliga samliv / ”sociala interaktion”. Innan var jag en strulig solitär som vägrade sitta stilla. En del av dem jag umgicks med minns jag inte ens namnet på idag, vilket min man tycker är konstigt. Men vad fanken, någon gång måste man släppa och gå vidare. Jag hoppas däremot att det går bra för dem alla:)

 4. Nej, tack och lov har jag inget önskemål alls om att veta hur det gått för mina ex! Två har jag träffat på under senare år eftersom det visat sig att våra barn umgås. Men när det gäller min största ungdomskärlek så vill jag minnas honom precis som han var. När vi båda var 17 år och livet lekte den där sommaren för länge sedan…
  Kram!

 5. Jag tänker att hur jobbigt är det inte att ha en perfekt kropp bredvid sin egen åldrandes. Jag skulle INTE vilja ha det. Att ständigt bli påmind och tänka hur partnern tänkte. Jag har bara ett ex (eftersom J dog). Han var med på par på prov på femman. Riktigt roligt. Hela familjen satt och tittade.

 6. Jag är intresserad av lammkött, jag bara älskar det, som måltid. Lamm i alla former är en favorit. För att återgå till ditt inlägg och lammkött i den bemärkelsen, nej tack. Som sambon brukar säga om män som gillar yngre kvinnor och kvinnor som gillar yngre män (nu skriver jag om stor åldersskillnad, vad har vi för gemensamt, vad ska vi prata om, vilka gemensamma vänner kan vi ha? Vem ska stå på vems nivå?

  Fast samtidigt är jag kluven, det var tretton år mellan min mor och far, fast jag tror att man fick bli vuxen mycket tidigare förr och nu får man vara barn mycket längre så skillnaden psykiskt måste ju vara mycket större idag. Det går inte att generalisera, men visst är det så att plånbok och titel styr hos många unga flickor, de vill äga och köpa så mycket idag. Pengar styr allt och då blir mycket fel.

  Jag vet då att ingen någonsin tar mig för pengarna, det är helt riskfritt. Han tog mig inte ens för att jag var en stor skogsägare.

  I alla fall vill jag berätta att idag börjar en ny såpa, ”Frusna män säker kärlek”. Det är från norr och en del av det jag kallar ”mitt ursprung”. Jag ska se för att förhoppningsvis se igenkännande bilder från trakterna. Tre ”unga” pojkar från norr, vad kan bli fel? 🙂

  Kanal 5 klockan 20.00

  /Margareta, du kan ju ”tjuvtitta” så ingen ser att du kollar in lammköttet 🙂 🙂 från Margareta

 7. de e klart att det skall vara lite åldersskillnad. mannen bôr vara 20-30 år âldre ân kvinnan
  så fungerar det bâttre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s