Ibland blir det överraskande trevlig

                                                                                                                    

 

 Kan ni tänka er att jag fick en så härlig promenad idag att jag åkte raket rakt upp i himlen. Jag gick så långsamt att jag förlängde själva promenaden med att gå svängen ner i vitsippsbacken, den natursköna. Där efter stigen ligger sista huset av köpta lägenheter och längst ner,  längst ut ligger en lägenhet med fantastisk uteplats och som ett extra rum med bara fönster från golv till tak, där har jag sett så vackra möbler, och där har jag drömt om att få sitta och njuta i många herrans år.

När jag kommer där i snigeltakt så ser jag ett par som sitter ute och har det så gott. Inte kunde jag vara tyst, jag sa till dem att det är ljuvligt ert ställe… och mannen ropade genast in mig och bjöd mig på en tur runt i lägenheten. Vilken lycka, låter kanske larvigt, men jag är inte så mycket för att drömma om olika saker har nog alltid varit rätt realistisk och drömt rätt vardagliga drömmar. Nu fick jag se att lägenheten var så där underbar som jag misstänkte. Han berättade att de varit ett dagis där tidigare och det har ju jag sett, ingen ville köpa lägenheten när dagiset flyttade ut. Men paret såg möjligheten istället för besväret och fick en arkitekt som ritade detta fint planerade boende.

Vita väggar och vackra tavlor och en inredning som fick mig att sukta… i ett rum stod en stor vävstol som frun i huset nu hade tagit hem från landet. Om jag någon dag får lite ork och lust ska jag baka en sockerkaka och ställa på deras utebort som tack för titten, det var faktiskt en höjdare för mig.

Sen när jag kom hem så satte jag på datan, tänk att jag lyckades stänga av den idag större delen av dagen? Va, det är till att pina sig själv… men det var nyttigt idag för jag är lite för trött vissa dagar och borde stänga av den lite oftare. Läste hos Margareta att hon hade köpt ett hängsmycke av en Jammla och jag in och tittade på hennes kollektion. Två armband köpte jag och känner mig nöjd med det, tänkte att dottern kan få ett.

Sonen har ont och är rejält svullen lite ovanför handleden efter den där intensiva paddlingen i lördags. Jag fick i uppdrag att försöka få en tid till honom, men det är väl nu man ska jubla över sjuksköterske strejken, jubla i solidaritetens tecken, allt verkar stängt. Vår kvällsjour var stängd och de hänvisade till den stora akuten, vilket inte alls var vad sonen hade tänkt sig. De kan ju inte se genom armen, så en röntgen måste nog till, han är svullen och det ser konstigt ut. Han kan inte dra skruv på jobbet, så det går inte att ignorera det hela längre, själv säger han att det verkar fånigt att sitta på akuten för att sen kanske bara få höra att man ska smörja sig med Zon eller något sånt. Jag förstår hur han tänker och känner men vad säger en mamma? Åk till akuten…

Med posten kom idag min vinst från Allas, tack Charlotte så trevlig att få ett paket så där mitt i veckan. Här ska fötterna få sig en duvning och sen smörjas med vinsterna. Nu drar det ihop sig till middag, men jag kommer lindrigt undan ikväll då vi har pannbiffar kvar sedan min man gjorde det häromkvällen.

6 kommentarer på “Ibland blir det överraskande trevlig

 1. Så trevligt men också oväntat att bli inbjuden på en visning! Det tror jag inte att många hade gjort men det är kul att få positiva överraskningar. En sockerkaka i retur är väl en jättefin gest! Hoppas vinsten kommer till användning så du riktigt svävar fram fortsättningsvis.
  Smaklig måltid!
  kram!

 2. Hej, hej!
  Det lät underbart att bli sådär spontant inbjuden till något som är vackert och som en dröm. Det är sådana här saker som får mig att tro på att det finns goda människor i vår omgivning. Ha en skön kväll med fossingarna och biffarna! Kasta gärna också ett getöga på Frusna män söker kärlek, lite glimtar från mina hemtrakter.
  Kram!

 3. Hej
  Ja det kan en mamma o pappa säga tycker jag.Det tror jag nästan dom förväntar sig.Om dom sen följer rådet eller ej är ju deras sak.
  🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s