Nybakt

 Idag ska bacillerna vara döa så det så… men nu har jag nog några dagar kvar med värk i nacken, tinningen och över örat. Det lär vara segt att bli av med och i värmen vill det väl gärna bita sig fast. Jag börjar dagen med en Panodil för jag vill inte känna av det hela längre, jag vill bli frisk igen.

Helgen… den blev ju inte ett dugg som jag hade planerat, IKEA kan du glömma jag fick sitta här hemma med mitt ynkande med mig själv. Jag köpte Gateaus brödbok när jag var där i veckan och handlade bröd, den fick mig att dag 1 skålla en deg som igår dag 2 blev fyra härliga Snoilskylimpor, vilka lär vara deras mest sålda. Dottern kom som ett skott när jag ringde och sa att det fanns en limpa till avhämtning, sonen dyker upp idag och hämtar sin. Jag gillar att baka men är inte alls förtjust i att ha bröd i frysen, det bästa jag vet med bröd är när det är nybakat och jag bakar gärna nytt. Så ungarna får sina limpor bara jag får baklust…

Imorse åkte mannen till Tyskland för några dagar, jag både ser fram emot att vara lite för mig själv samtidigt som jag bävar för det när det gäller Watson. En hund ska ut fyra gånger per dygn och jag är lite för orkeslös vissa dagar, men klart att jag segar mig ut och lägger mig tidigare bara för att orka upp och ut med den fyrbenta när det är dags. Ikväll kommer dottern och hämtar Watte, han får gå ut med henne sista pinken och sova över hos henne, sen lämnar hon upp honom imorgon bitti ny pinkad och klar. Det blir bra för mig, då klarar jag resten. Denna vecka ska ju banne mig allt hända, idag ska jag till fotvården, imorgon ska jag till tandläkaren och få den där kronan på plats och på torsdag ska jag till njurkliniken för återbesök. Sen kan jag nog lägga mig och dö ett tag…

Den här infektionen har tagit mer än jag vill erkänna, i fredags när jag drog iväg och hämtade nytt penicillin och sen direkt ut med Watson när jag kom hem, fick mig att hamna i ett märkligt vitt ljus… jag hasade mig fram till soffan och bara låg där helt borta. Svag kropp kan man nog lugnt säga, och jag blev lite förskräckt över att kroppen är så slut.

Nu utgår jag ifrån att detta är det sista jag skriver om den förbannade bihåleinflammtionen, den bara måste gå över. Aldrig har jag varit med om att ha skallebang så många veckor, inne på min tredje nu och jag är super trött på skiten.

Igår beställde jag garner till stickningar och jag blev helt till mig av alla vackra handfärgade garner och ser framför mig hur jag stickar mig igenom hela sommaren. Ser sockor i mass och sjalar i vackra nyanser sveva förbi i husbilen… ha ha ja, sån är jag. Räknar krasst med att ha ett ordentligt lager av sockor till den kommande vintern. Jag har ju redan börjat på ett par sockor och jag har redan hunnit med en hel del av repande… var ju ett tag sedan jag stickade, så jag håller på och värmer upp. Första sockan är i alla fall klar och ser normal ut. Återkommer med foto när de är färdiga…

 

 

19 kommentarer på “Nybakt

 1. Visst är det skönt att ha en alldeles egen blogg och få skriva precis vad man vill! Hoppas verkligen att bihåleproblemen snart är ett minne blott.

  Jag hoppas fortfarande på att kunna ta mig till Stockholm i sommar. Det vore trevligt med en fika!

 2. Hej
  Hoppas du snart blir av med den f*rbaskade bacillen det var en envis en men det tar alltid längre tid att bli frisk när vi har så varmt ute som nu .
  Låter enormt gott med hembakt bröd det händer att jag också får sådana ryck men det var oftare förr får jag väl erkänna , men det finns inget så gott som nybakat bröd medans det ännu är ljummet och ett glas mjölk till eller en kopp kaffe beroende på vilket humör jag är.
  Ha det bra i värmen
  Kram
  Lotti

 3. Jag tycker du visst är seriös, politik är inte allt här i världen. Du berättar om delar av livet som många av oss andra inte kommer i kontakt med och jag tycker det är intressant att läsa om hur du tacklar din vardag. I med och motgångar.

  Genom bloggar får jag inblick i andra männsikors tänkande och det gör att jag kan lära mig hur andras liv ter sig, andras synsätt och värderingar. Alla har inte samma förutsättningar och intressen som jag själv och ser därför på världen med andra ögon än jag.
  Jag tycker du är inspirerande!

 4. Hej gummelumman…Om det blir kris att gå ut med Watson kan du alltid ringa mig/maken..Kramisar och en hel massa energi till dig Carita

 5. Hoppas du mår bättre…
  Det var lite svårt med den gröna texten, eller är det åldern som tar ut sin rätt?

  Apropå hundar, har du sett den där mannen ”som talar med hundar”? Har är rätt cool tycker jag, han kan sin sak. Skäms för jag aldrig fick ordning på våran gamla hund vi hade för 20 år sedan..

  Krya på dig!

 6. Solvindar… han är min favorit att titta på nästan så jag är kär i honom ha ha han är så märkligt duktig med att hantera både hundar och människor.
  Klart man blir imponerad av en sån kille eller hur?
  Den gröna texten är nog inte så bra… ska tänka på det, den blir liksom flytande.
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s