Svalare idag tralla la

Gårdagen bjöd mest av allt på för het luft för att kunna njutas av. Jag satt inne mest hela dagen och var väldigt nöjd med det. Vi grillade en köttbit och gjorde en sallad, en smutt tog jag på rödvinet, men tröttheten fanns där hela tiden och kroppskrället ville aldrig riktigt lyfta. Ibland sitter jag där och ser att det faktiskt är en del på TV men det är som om inget roar mig. Lite rastlös och trött väntar bara på att få gå och lägga mig, somna bort och hoppas att jag vaknar till en ny Maggan dagen därpå. 

Det brann igår tvärs över stan, röken med den stickiga otäck lukten kom vältrande över oss på Lidingö, så det var till att stänga alla fönster och balkongen. Vi hamnade som i ett dis av rök och den låg kvar rätt länge och jag hoppades på att kvällsbrisen skulle skingra den, det blev inte mycket till bris men vinden vände och drog över Nacka som bäddades in i rökdiset.

Vi har tittat i tidningarna, vi undrar så vad det var som gav en så tät och otäck rök, men vi har inte hittat ett ord om det hela. Vi såg ju rökpelaren och sa att jisses där brinner det rejält…. det var innan vi drabbades av röken.

Nu börjar det faktiskt pirra i magen för på måndag ska vi hämta husbilen. Jag har varit på Hemtex och handlat fina tunna täcken på rean och idag ska vi svänga över och kika på deras reade överkast, vill att min man ska vara med och välja det överkast vi ska ha till sängen i husbilen. Imorgon blir det IKEA med långa listan i högsta hugg… här ska handlas prylar.

Det verkar vara lite svalare idag tralla la…ni soldyrkare får ursäkta men jag avskyr när det blir för varmt, har nog aldrig gillat riktig värme, man blir bara urlakad och jag svimmade faktiskt några gånger av värmen redan som ung utomlands. Lite fånigt var det en gång på Mallis som jag äälskade att resa till, jag stod vid en serveringsdisk och skulle handla en hamburgare eller vad det nu var. Disken var rätt hög i brösthöjd så jag stod där med händerna uppepå disken och skulle precis beställa när jag bara dalade rakt ner avsvimmad, jag minns att jag höll mig fast i disken så det måste ha sett rätt knasigt ut för den som stod innanför disken. Hur jag långsamt och vit i nosen segar för att hålla mig uppe, men sen bara försvinner ner och inte syns längre.

Omhändertagen blev jag av många som stod omkring mig och jag minns att jag blev bjuden ett glas vatten som jag svepte i mig och tänkte för mig själv när skallen hade slutat snurra att hoppsan nu drack jag det odrickbara Mallis vattnet som jag till varje pris undvek. Men inte blev jag sjuk inte, det blev jag faktiskt aldrig på Mallis fast jag var där många gånger. Jag har nog haft tur med magen utomlands en gång i Rumänien blev jag konstig och vågade mig inte för långt bort från toan och så var magen konstig en dag i Egypten men det blev liksom inget utan mer bara obehagskänsla och det där att jag vill ha närhet till en toa ifall.

 

 

10 kommentarer på “Svalare idag tralla la

 1. Har nu läst om dina blodplättar och med tanke på hur vården (ibland) fungerar så ska du absolut ringa och koll vad det senaste provet var på. Det glöms alldeles för mycket idag, tyvärr.
  Blåmärken och låga blodplättar här ihop, så har du inte haft det tidigare så ska det så klar redas ut!
  I övrigt så håller jag med dig om att det är en aning för varmt. Sitter ute i 1 timmes intevaller sedan får jag gå in och svalka mig. Men brun och vacker 🙂 har jag blivit.
  Kram och var nu rädd om dig. Och bara för säkerhets skull, du vet väl att du inte ska ta järnet ihop med kaffe eller te, alltså i samma måltid. Utan ihop med juice/eller en apelsin så tar kroppen upp mycket mycket mer.
  Kram igen

 2. Hos oss är det tvärtom varmare i dag och ännu varmare ska det bli i morgon! lite typiskt för då ska vi hälsa på valpen och sitta i bilen ett antal timmar…

  Håller med Syster Yster om att kolla dina plättar. I dagens läge får man många gånger vara om sig och kring sig själv!

  Kram!

 3. Kul att du inspirerats till att köpa garner och sticka, det är så underbart att sticka. Om det i beskrivningen står tt du ska använda stickor 3,25 så kan du antingen flytta till USA ;=) eller använda stickor 3,5 om du stickar lite hårt (eller normalt) eller stickor 3 om du stickar löst. Jag skulle satsa på 3,5 om det var jag för jag stickar hyfsat normlt. Lycka till med det du stickar!! Hoppas att det ordnar sig med blodplättar och annat!!

  Kram
  Boel

 4. Här uppe är det också lite svalare nu, känns skönt. Jag är inte heller någon större värmefanatiker. Visst är det skönt ibland, men blir jobbigt i långa loppet om det inte finns någon skugga. Brun blir jag inte heller i första taget, fräknig som jag är.
  Jag instämmer med föregående att du ska kolla upp det där med blodplättarna. Må väl och kram:)

 5. Här är det varmt, varmt…men svalt på kvällar och nätter, så ännu har inte vårt stenhus blivit en bakugn. Men det kommer väl det med om värmen håller i sig.

 6. Hejsan !

  Här är det varmt riktigt varmt har det varit denna helg , jag tycker inte heller om när det är för varmt max 25 grader sedan drar jag mig till skuggan och sonen gillar inte värme alls så idag har han varit inne nästan hela dagen och hört sagor på cd-n .
  Förstår du tycker det ska bli roligt med husbilen jag som är inredningstokig älskar allt nytt som man kan inreda om så bara det är en ny liten uteplats så går jag igång.
  Ha det bra hoppas du känner dig piggare nu när ni får husbilen.
  Kram
  Lotti

 7. När det är så här varmt som det har varit de senaste dagarna så brukar jag sitta inne, jag klarar inte av hettan och blir bara illa mående. Ska bli intressant att se hur det kommer att bli i Moskva i juli… betong och asfalt i 30 gradig värme. Jag övar mig mentalt..*S*
  Sommar kramar från mig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s