Sitter här och hänger

Här sitter jag och hänger… känner mig trött idag och borde väl gå och lägga mig en stund. Har varit ute med Watson en sväng, sen ner till Ica för att hämta köttet som jag beställde till kvällens middag. Vad jag ville ha var hel kotlettrad med benen kvar så de sticker upp så där fint i köttet när det serveras. Men se sånt hade inte Ica ens att beställa, utan det var vanlig kotlettrad som de kunde erbjuda. Jaha, tänkte jag och beställde det, för vad fanns det att välja på? När jag idag hämtade köttet så hade de dels paketerat det i två bitar sen var det benfritt? Är jag sur eller?

Men klart att det går att helsteka även dem i ugnen, men att jag aldrig kan får de där köttbitarna jag vill ha? Tårtan bakade jag igår så den ska bara fyllas idag med massor av jordgubbar och så ska jag vispa grädde till.

Salladen till maten tänker jag göra lite matigare än vanligt, slänga ner lite bönor och kanske majs. Såg ni att hela majsskörden har spolats bort av regnmassorna i USA? Så nu kommer priserna på majs att rasa i höjden, arma fattiga som är beroende av majs och ris.

 

Undrar varför jag hela tiden driver mig själv så hårt… vill ha det städat och fint samtidigt som jag ska laga mat och baka. Det går ju bara inte ihop som jag mår nu för tiden, efter varje gång jag har envisats med att ställa till med middag så tänker jag aldrig mer. Men inte håller jag det inte, påt igen bara jag en envis gris.

 

Idag fick jag två nya remisser från läkaren för att kolla blodplättarna under sommaren. Lika bra det för jag känner mig svag och eländig fläckvis på tal om fläckar så är jag fortfarande väldigt blå av alla blåmärken. Tyckte att det var lite bättre ett tag men det var kanske önsketänkande.

 

Sonen ringde och sa att det ser ut som om barnbarnet kommer den 17 januari, men med bebisar vet man ju aldrig säkert. Jag har ju haft flera väninnor som har fått barnbarn och blivit som förbytta, så fort de nämner sitt barnbarn då talar vi om underverk, allt liv står stilla.

 

Kärlek och lek med de små, tänk att det lyser om mina vänner när barnbarnet kommer på tal. Ska jag själv nu drabbas och börja lysa och babbla om barnets alla fantastiska sidor som om det vore det första som fötts på denna jord? Ja, sannerligen säger jag eder att så må det bliva inom en snar framtid.

9 kommentarer på “Sitter här och hänger

 1. Ja, det låter som om du pressar dig lite väl hårt. Ge ungarna en vink, så kanske de bjuder dig på middag istället. Det är du sannerligen värd.

  Hoppas att ni hittar nåt fint ställe till midsommar. Jag avskyr också fyllfester. Dricker sällan mer än ett par glas vin.

  Kram

 2. Imse.. det är nog mitt eget fel för jag är så envis och tror ibland att jag är mig lik, som förr då jag lagade mat och bakade som ingenting.
  Men nu sitter jag här, köttet är i ugnen med en blandning av finhackat citronskal, stött fänkål, hackad färsk rosmarin, flingsalt och svartpeppar. Över köttet har jag två rosmarinstjälkar och ringlade över olivolja och vitt vin runt om i formen. Nu ska det stå en timme och sen ska massor av små potatisar in runt om köttet.
  Bordet har jag dukat i mörk och ljust blått med vita prästkragar i en mörkblå kruka.
  Nu ska jag noppa jordgubbarna till tårtan och fixa fram lite kaffekoppar och fat i vardagsrummet så är allt klart sen för drabbning.
  Önskar dig en väldans go midsommar!
  Kram

 3. Jag tror att glädjen över ett barnbarn nästan kan minst lika stor som över ens eget barn! Bara lite annorlunda!

  Ta det sedan lugnt med middagen! Dina ungdomar accepterar säkert att dels att det blir lite enklare, dels att´hjälpa till!

  När det gäller fina köttbitar så får man nog vända sig till den gamla sortens slaktare om man vill ha något utöver det vanliga. I Danmark brukar det gå bra att få den sortens stek men kanske är det lite långt att köra;-)

  Kram från mig och vovvarna!

 4. Jag hugger in på ämnet KÖTT i ditt inlägg: Alltså, hoppas du sa åt dem på ICA att du inte fick vad du beställde och att de borde höra av sig om de inte kan leverera det du har sagt att du vill ha. Det är ju fel att du ska behöva betala för köttet du i en kompromiss beställde. Du fick ju inte dina utstickande benpipor… då ska de INTE ge dig delar efter deras eget tycke. *knorrar*

  Ämnet baka: Kan du inte testa en bakmaskin? Jag har en god vän som säger att den är enkel att använda och ger färskt bröd varje dag. Frågan är kanske om det går att få tag på en idag…*S*… samtidigt så uteblir den sensuella känslan av att få knåda degen;)

  En fråga: Hur skulle dina dagar se ut om du inte gjorde allt det du gör idag? Du kanske skulle testa det två veckor för att se hur det skulle vara att bara göra så lite som möjligt… det kanske till och med skulle vara jobbigare att inte ha en massa sysslor? Om du testar vet du ju om du pressar dig själv för hårt, eller om det är något som är värdefullt för dig.
  Ha en skön sommarkväll:)

 5. Paljettenq antar att du har fått ditt pass idag.
  Jag ska nog knorra till bossen där nere på Ica och sen sa min man och jag att vi hädanefter kommer att åka in till Hötorgshallen och köpa det vi vill ha när det är något speciellt.
  Jag äger en bakmaskin sedan åratal och den är underbar, jag brukar köra den på dough så behöver jag inte göra ett smack mer än att hälla i ingredienserna och sen bara knåda ner degen färdigjäst i bakformen.
  Problemet med mig är att jag är en kreativ person som har haft tusen järn i elden när jag var frisk. Nu har jag nästan inga järn kvar alls men får ju mina ryck och vill en massa då och då. Jag är sån att jag har haft två jobb i många år och ibland tre så jag är van att ha en otroligt massa energi. Det är svårt att smälta att jag har blivit en sån här slöhög men jag accepterar väl det, har inget att välja på.
  Svårt när man har varit den duktiga typen och så landa med en smäll och inte orka det man är van vid att göra.
  Men allt går om än långsammare…
  Kram

 6. Jaa, det är underbart att baka.. det är svårt att inte bli glad av det. Idag var jag lite grinig när jag började men under processen glömde jag bort grollet. Nu sitter jag här i köket med nya fina limpor som doftar så gott så gott. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s